Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2235 dnia: Lutego 14, 2012, 22:50:43 »
    Dobra jakby co to winę biorę na siebie.
    Zaraz dodam do FAQ :)

PS. Przez ten limit znaków musi być tak, no trudno ;)

Dodam jeszcze do swojego podpisu, może coś pomoże ;)

Dalej twierdzę, że tutaj naprawde nie ma wielkiej potrzeby spalszczać cokolwiek, ale przetestuję na wersji gameplay.
    My nie spalszczamy, my spolszczamy  ;p

Tak i my uważamy, ponieważ wiele zawiera z native, poza nowymi rzeczami, które wprowadza mod.No właśnie!Głównie chodziło o te ostatnie, ponieważ podały dość często pytania, "gdzie bank", "jak inwestować", itp
    Poza tym...Jakoś tak milej gra się w ojczystym języku ;)

działa na Gameplay ?
    Pisałem, że spolszczenie było testowane tylko na Expanded, ale myślę, że powinno działać.O ile twórcy nie zmieniali ścieżek odniesienia, to wszystko powinno być ok.

Swoją drogą...
    Spolszczenie do Floris, będzie poddane przewertowaniu i wyłapywaniu błędów, więc trochę minie do ukazania się następnej wersji...
    Tak więc...hm...Co wy na to aby ruszyć z jakimś innym modem do czasu zebrania listy błędów i poprawką?
    Jest ktoś chętny?
    Prawdę mówiąc spolszczanie nie jest takie trudne na jakie się wydaje.Po prostu...godzinka, dwie, wolnego czasu(niekoniecznie codziennie), i zawsze coś się potłumaczy...Adamk?Johny?Jaromirjagr?ReikkuRay?Może ktoś jeszcze?Co wy na to?
    Myślałem nad PoPem a Brytenwaldą, ponieważ są na wykończeniu.brałem pod uwagę jeszcze TLD, ale jest zbyt zbugowany i nie warto, oraz 1257AD, ale tam w zmianach człowiek się nie połapie...

Na razie rzucam tylko pomysł...(z tłumaczeniem Floris'a tez tak było, i teraz co mamy?) :p
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2012, 22:59:21 wysłana przez ałtsajder »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2236 dnia: Lutego 15, 2012, 13:24:19 »
    Dodam jeszcze do swojego podpisu, może coś pomoże ;)...
    Może i pomoże, ale wątpię ;)

...Swoją drogą...
    Spolszczenie do Floris, będzie poddane przewertowaniu i wyłapywaniu błędów, więc trochę minie do ukazania się następnej wersji...
    Tak więc...hm...Co wy na to aby ruszyć z jakimś innym modem do czasu zebrania listy błędów i poprawką?
    Jest ktoś chętny?
    Prawdę mówiąc spolszczanie nie jest takie trudne na jakie się wydaje.Po prostu...godzinka, dwie, wolnego czasu(niekoniecznie codziennie), i zawsze coś się potłumaczy...Adamk?Johny?Jaromirjagr?ReikkuRay?Może ktoś jeszcze?Co wy na to?
    Myślałem nad PoPem a Brytenwaldą, ponieważ są na wykończeniu.brałem pod uwagę jeszcze TLD, ale jest zbyt zbugowany i nie warto, oraz 1257AD, ale tam w zmianach człowiek się nie połapie...

Na razie rzucam tylko pomysł...(z tłumaczeniem Floris'a tez tak było, i teraz co mamy?) :p
    Ale żeś się rozpędził xD
    Po zapale John'ego to myślę że on sam by te mody w miesiąc przetłumaczył :) 
    Ja do końca lutego to będę miał mało czasu ale potem to coś małego mogę porobić (np. skills albo skins xD... żartuję oczywiście)
    Najbardziej pasowało by PoP ale niedługo możliwe że wyjdzie wersja 4.0 , 1257 ad też jest ciągle aktualizowany więc sam nie wiem.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2237 dnia: Lutego 15, 2012, 13:37:00 »
    Może i pomoże, ale wątpię ;) - Tak...zapomniałem, ten Twój pesymizm :p

Ale żeś się rozpędził xD
    Po zapale John'ego to myślę że on sam by te mody w miesiąc przetłumaczył :)  
    Ja do końca lutego to będę miał mało czasu ale potem to coś małego mogę porobić (np. skills albo skins xD... żartuję oczywiście)
    Najbardziej pasowało by PoP ale niedługo możliwe że wyjdzie wersja 4.0 , 1257 ad też jest ciągle aktualizowany więc sam nie wiem.

Pop - tak, ale 4ka ma wprowadzać inny całkowicie co innego.Nie będzie to zastępowało dotychczasowego PoPa, będzie tylko jego kontynuacją w innym regionie.Ale czy dużo osób w niego gra?Ale czy jest zapotrzebowanie?

A może Brytenwalda?? ;D Myślę, że to właśnie blokada językowa wpływa na niski poziom zainteresowania, tym (chyba najbardziej zaawansowanym) modem, który z podstawki nie wiele zostawia.Właśnie ten nawał opcji przydałoby się tłumaczyć, historyczne eventy, itp.
    Sam bym zagrał, ale pomieszanie angielskiego z celtyckim i wieloma innymi(już wymarłymi) językami, doprowadza do tego, że zaczynam wątpić w swoją znajomość języka.

PS.Kiedyś tam była rozmowa na temat narzędzi do modyfikowania Florisa.Otóż jak zauważyłem został wydany TweakM&B, który współpracuje z Florisem 2.5

Może jakąś sondę by zrobić?
    Z wyszczególnieniem projektów, ukończonych, kończonych, oraz takich w które się gra!(tak tylko piszę, żeby nie było pretensji, dlaczego nie ma jakiegoś tam moda - w wersji 0.2, o którym dawno świat zapomniał)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2012, 13:49:17 wysłana przez ałtsajder »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2238 dnia: Lutego 15, 2012, 13:45:04 »
    Pop - tak, ale 4ka ma wprowadzać inny całkowicie co innego.Nie będzie to zastępowało dotychczasowego PoPa, będzie tylko jego kontynuacją w innym regionie.Ale czy dużo osób w niego gra?Ale czy jest zapotrzebowanie?

A może Brytenwalda?? ;D Myślę, że to właśnie blokada językowa wpływa na niski poziom zainteresowania, tym (chyba najbardziej zaawansowanym) modem, który z podstawki nie wiele zostawia.Właśnie ten nawał opcji przydałoby się tłumaczyć, historyczne eventy, itp.
    Sam bym zagrał, ale pomieszanie angielskiego z celtyckim i wieloma innymi(już wymarłymi) językami, doprowadza do tego, że zaczynam wątpić w swoją znajomość języka.
    Brytenwalda?! Czy ja wiem.
    Blokada językowa, e tam mi jakoś klimat moda nie pasował.
    Celtycki :) dobre ja tylko łacinę znam (znaczy się wyrazy na ch, k, s, p itp. xD)

Co do PoP'a to chyba zapotrzebowanie by się znalazło bo często padają pytania o spolszczenie.

Co by nie mówić (czytaj: pisać)  i tak który mod by nie spolszczyć to chętni do pobrania się znajdą :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline krystian17120

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2239 dnia: Lutego 15, 2012, 14:48:19 »
    1. A jest coś co polepszy grafikę w expanded ?
    2. Czy tylko u mnie nie wszystko jest przetłumaczone ?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2240 dnia: Lutego 15, 2012, 15:41:33 »
    2. Czy tylko u mnie nie wszystko jest przetłumaczone ?

1.)Co?Chyba nie ma takiej potrzeby.W innym przypadku doprowadziłoby to do zbugowania gry.
    2.)W sensie co.Jak pisałem jest to wersja beta.Niektóre linijki są nieprzetłumaczone, ponieważ ciężko się odnieść do czegoś czego się widzi.Podczas tłumaczenia nie widzisz "Lord sraki", "Lady siaka", "Zamek..." Wieś , itp.Tam jest tylko {reg9?}, {s1}, {s10}, itp.
    Jeżeli znalazłeś coś, to ucieszy nas jeżeli wypisz te rzeczy TU, ale prosiłbym, żeby wypisywać po zebraniu większej ilości, aby ktoś(np. administracja), nie zarzuciła nam spamowania.
    Z góry dzięki!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2012, 16:59:08 wysłana przez ałtsajder »

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2241 dnia: Lutego 15, 2012, 16:09:08 »
    Spolszczenie jest spoko, ale co do moda trochę za dużo tych jednostek jest, nie wiadomo jak ulepszyć, żeby wyszedł dobry wojownik z tarczą a nie jakiś frajer z oszczepami i 2 ręcznymi. I strasznie mocne są jednostki bandytów i korsaży, ostatnio widziałem jeden odddział tj.25 Leśnych Bandytów miał 100 więźniów pozdro!
    I ogromnie dużo doświadczenia potrzebują jednostki do awansowania na tych lepszych wojowników.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline WikoX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2242 dnia: Lutego 15, 2012, 17:13:20 »
    czemu gdy odpalilem na sejwie moda, to mialem mój oddzial jako wieś, a miasta to wsie?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2243 dnia: Lutego 15, 2012, 18:19:09 »
    czemu gdy odpalilem na sejwie moda, to mialem mój oddzial jako wieś, a miasta to wsie?
    Na spolszczeniu?Wcześnie było wszystko w porządku?Jaką masz wersję moda?Przypominam, że spolszczenie było robione na Expanded 2.5

Offline WikoX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2244 dnia: Lutego 15, 2012, 18:32:04 »
    Na spolszczeniu?Wcześnie było wszystko w porządku?Jaką masz wersję moda?Przypominam, że spolszczenie było robione na Expanded 2.5
    tak, tak. dodam, że kasuje wszystkie pieniądze i usuwa sultanat sarranidzki. 2,5.

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2245 dnia: Lutego 15, 2012, 19:34:44 »
    To jest ?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2246 dnia: Lutego 15, 2012, 19:42:54 »
    tak, tak. dodam, że kasuje wszystkie pieniądze i usuwa sultanat sarranidzki. 2,5.

Oby dobrze instalujesz?
    Musiałeś coś przy instalacji schrzanić.Ja gram na spolszczeniu i nie mam najmniejszych problemów.Poza tym spolszczenie nie ingeruje w takie rzeczy jak pieniądze, czy mapa.A spróbuj odinstalować spolszczenie(zmień język i usuń folder languages.)
    A jaką masz wersję gry?1.143?Instalowałeś coś jeszcze poza spolszczeniem?Spróbuj rozpocząć nową grę i zobacz, czy nadal to samo.
    To jest ?
    Wybacz, ale może słabo sprecyzowałem.Kiedyś były dodatki, ale z poprzednich wersji.Popytaj na http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,154327.0.html

Offline komario

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2247 dnia: Lutego 15, 2012, 19:45:46 »
    Spolszczenie na "Gameplay" działa jak najbardziej prawidłowo. Dziękuję :)

Offline WikoX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2248 dnia: Lutego 15, 2012, 19:48:39 »
    Oby dobrze instalujesz?
    Musiałeś coś przy instalacji schrzanić.Ja gram na spolszczeniu i nie mam najmniejszych problemów.Poza tym spolszczenie nie ingeruje w takie rzeczy jak pieniądze, czy mapa.A spróbuj odinstalować spolszczenie(zmień język i usuń folder languages.)
    A jaką masz wersję gry?1.143?Instalowałeś coś jeszcze poza spolszczeniem?Spróbuj rozpocząć nową grę i zobacz, czy nadal to samo.Wybacz, ale może słabo sprecyzowałem.Kiedyś były dodatki, ale z poprzednich wersji.Popytaj na http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,154327.0.html
    nie chce mi się zaczynać od nowa, może trza nowego sejwa zrobić. ;p da się jakoś to ominąć, wgranie patcha, czy co? :D

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2249 dnia: Lutego 15, 2012, 20:06:04 »
    Wielkie dzięki za spolszczenie! :D

Gdybyście chcieli jakieś błędy które znalazłem to:

-Na początku tworzenia nowej postaci,podczas wybierania np "twój ojciec był...." nie ma niektórych spolszczonych do wyboru np. "a noble in trening" itp.
    -Po zaznaczeniu opcji "Debude Mode" nie ma tam spolszczonych opcji.

Na razie tyle ich wyłapałem :)