No i jest!
Po wielu godzinach w Notepadzie++, po trzykrotnie leczeniu z oczopląsu, nerwicy, choroby alkoholowej i hemoroidów, w końcu doczekaliśmy się spolszczenia do tegoż cudownego moda.
Z błędami bo z błędami, ale jest.
Adamk23, jargomirjagr, Johny8888, RaikkuRey no i w jakimś tam stopniu
ja-ałtsajder zmieniliśmy tą listę na zielono
dialogs
factions
game_menus
game_strings
info_pages
item_kinds
item_modifiers
parties
party_templates
quests
quick_strings
skills
skins
troops
...w końcu ;)
No dobra.
Spolszczenie(wer.0.95) można pobrać stąd:
Spolszczenie do FLoris EXPANDED Mod Pack 2.5 MiediaFile - dzięki Jagoda!(Jagoda przyjdzie, to załaduje nowszą wersję)
Spolszczenie do FLoris EXPANDED Mod Pack 2.5 Chomikuj - oddałem wam cały transfer, więc używajcie w ostateczności, bo jest tego mało...
Nowa, z wieloma poprawkami, wersja spolszczenia 0.95beta - mam nadzieje, że ostatnia z bety, tak więc liczę na Waszą pomoc w wyszukiwaniu błędów...Instalacja
1.)Poprawnie zainstalować grę(wer.1.143) oraz modyfikację(Expanded 2.5), stosując się do zaleceń
zawartych w FAQ modyfikacji(będącego projektem Adamk23), pod adresem:
http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg1543072.)Do folderu ...\Mount&Blade Warband\Modules\Floris Expanded Mod Pack 2.5\,
skopiować folder z pobranej paczki ze spolszczeniem \languages\.
3.)W Launcher Mount% Blade ustawić język na Polski
4.)Uruchomić grę
i cieszyć się językiem ojczystym w tej świetnej modyfikacji.
UWAGA!Spolszczenie było testowane tylko na wersji Expanded.Nie odpowiadamy za jakiekolwiek błędy na pozostałych wersjach.
EDIT!!!
Dzięki opiniom osób grających w wersję Gameplay mamy potwierdzenie, że spolszczenie działa i na tej wersji!
Dzięki!
Odinstalowanie:
w Launcher M&B zmień język na 'English'
Aby nie zaśmiecać tego tematu, to pytania, błędy, propozycje dotyczące samego spolszczenia, proponuję zamieszczać pod tym adresem:
http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9126.msg187270#msg187270No...
Miłej gry!
PS.Powinienem poczekać, aż jaromirjagr wypowie się na temat, czy wydać betę, ale (jak podpowiedział Adamk23),
nie wiadomo ile by zeszło na oczekiwanie na niego, tak więc na mocy demokracji, większość może zarządzić wydanie.Czekałbym dalej, ale z racji, iż muszę szybko wyjechać wydajemy spolszczenie Beta, tym samym siebie na jego łaskę.
Jaromirjagr!Mam nadzieję, że się nie obrazisz ;)
PS''.
Swoją drogą, bardzo dziękuję chłopakom za dotychczasową współpracę w tłumaczeniu plików i mam nadzieję, że z takim samym zapałem doprowadzimy to spolszczenie do wersji Finalnej - pozbawionej błędów.
Dzięki!
Pozdrawiam!