Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2190 dnia: Lutego 10, 2012, 14:23:35 »
    Oj tam ACTA. W końcu ponieśliśmy straty a przynajmniej kolega Johny8888 ;) a wydatki na środki uspokajające marki "Tyskie"
    Szczerz to ja bym je zostawił tak jak są (ten przykład to tak dałem jakby chciał ktoś na upartego tłumaczyć) w końcu każda jednostka ma oznaczenie i nie sposób ich pomylić.

PS. ałtsajder nie siedź tyle przed kompem bo w końcu oślepniesz i kto wtedy wyda spolszczenie ;)
    A...no to co innego...Właśnie te "środki", wolne, i chęć motywacja tłumaczenia przyczyniła się do....no właśnie...Za dużo i za długo...Dzisiaj pitole nic nie ruszam - item_kinds poczeka :p Dzisiaj trzeba się gdzieś pobawić ;)

Co do samej gry.Siedząc tak wczoraj wieczorem, trafiłem na kilka ostrych przycinek w grze.Otóż grzebiąc trochę w plikach znalazłem pewne rozwiązanie poprawiające wydajność i stabilność(choc tego drugiego nie jestem pewien).Tak więc, co należy...
    1.)Wchodzicie w folder modules/Floris Expaned Mod pack 2.5/data/ robicie kopie zapasową plików.
    2.)Wchodzicie w folder Mount and blade warband/data/ - tu kopiujecie flora_kinds i skyboxes
    2.) wchodzicie do folderu z punktu 1. i kopiujecie pliki.

Mi gra trochę przyśpieszyła i nie przycina się przy różnorodnych jednostkach.

Jeżeli mógłbym kogoś prości(kogoś kto ma zainstalowaną wersję Gameplay) o udostępnienie gdzieś na serwerze folderu modules/Floris Gameplay Mod Pack 2.5/data.
    Są to pliki tekstowe, tak więc to tylko chwila.

Z góry dzięki, pozdrawiam!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2191 dnia: Lutego 10, 2012, 14:33:19 »
    Aż sprawdzę później ten twój pomysł i zobaczę jak to wygląda.

Znalazłem też błąd skryptów przy odbijaniu więźnia. Występuje wyłącznie w zamkach (miasta są ok) prawdopodobnie nie powoduje on nic poważnego poza kilkoma czerwonymi linijkami "error" no i pojawieniem się klona naszej postaci.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2192 dnia: Lutego 10, 2012, 15:41:17 »
    Chłopaki od spolszczenia, jesteście zaje*iści :D
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Johny8888

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2193 dnia: Lutego 10, 2012, 17:12:09 »
    Matko normalnie robota pali Ci się w ręku :)

A pewnie :D Za szybko lecę z materiałem, zasilacze nie nadążają :)

Jak wpłyną opłaty od zainteresowanych to na pewno.

Oj tam ACTA. W końcu ponieśliśmy straty a przynajmniej kolega Johny8888 ;) a wydatki na środki uspokajające marki "Tyskie"

Hehe, ano przydało by się na nowy zasilacz a za resztę tych "środków uspokajających" :)

A...no to co innego...Właśnie te "środki", wolne, i chęć motywacja tłumaczenia przyczyniła się do....no właśnie...Za dużo i za długo...Dzisiaj pitole nic nie ruszam - item_kinds poczeka :p Dzisiaj trzeba się gdzieś pobawić ;)

Ja już mam duże plany "odstresowujące" na sobotę. Wypije zdrowie ekipy spolszczającej, ażeby nam się powodziło :D

Chłopaki od spolszczenia, jesteście zaje*iści :D

A dziękujemy :)
    Kto nas pęta i kto ma klucz do naszej wolności? To ty! Masz wszelką potrzebną ci broń a teraz walcz!

Offline Komuszek okruszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2194 dnia: Lutego 10, 2012, 18:42:25 »
    Witam mam problem a mianowicie w pewnym momencie gry pojawia mi sie error Sorry - - just talking to myself [Error - (Triggered by NPC to rejoin party] i nie wiem co z tym fantem zrobić.
    Będe wdzięczny za każdą pomoc

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2195 dnia: Lutego 10, 2012, 18:51:52 »
    Witam mam problem a mianowicie w pewnym momencie gry pojawia mi sie error Sorry - - just talking to myself [Error - (Triggered by NPC to rejoin party] i nie wiem co z tym fantem zrobić.
    A poza tym co się dzieje?! Gra wychodzi do systemu, zacina się albo coś w ten deseń? A i czy grasz na spolszczeniu z 2.4?
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2196 dnia: Lutego 10, 2012, 18:52:42 »

Od kiedy to się dzieje?Podaj wersję Moda, gry, itp.

Aktualny postęp prac!(aktualizowane dnia 10.02.2012) Faza testów!!
    .............

dialogs - jaromirjagr i przyjaciele ;)
    factions - ja
    game_menus - ja
    game_strings - adamk23, Johny8888
    info_pages - ja, jaromirjagr(uparty ;))
    item_kinds - ja (~50%) - "bo gdy się człowiek śpieszy, tam...." :[
    item_modifiers -ja
    parties - ja
    party_templates  - ja
    quests - ja
    quick_strings - Johny8888
    skills - RairakkuRey
    skins - ja
    troops - RairakkuRey, jaromirjagr (80%)

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2197 dnia: Lutego 10, 2012, 19:09:41 »
    Floris Expanded Mod Pack 2.5
    Mount & Blade Warband v1.143
    co 1h w grze pojawia sie A3 Mercenary Armbrust Miliz i mówi Sorry - - just talking to myself [Error - (Triggered by NPC to rejoin party]
    dzieje się tak od momentu jak zdobyłem Praven lub Uxkhal
    nie instalowałem spolszczenia

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2198 dnia: Lutego 10, 2012, 19:20:01 »
    Floris Expanded Mod Pack 2.5
    Mount & Blade Warband v1.143
    co 1h w grze pojawia sie A3 Mercenary Armbrust Miliz i mówi Sorry - - just talking to myself [Error - (Triggered by NPC to rejoin party]
    dzieje się tak od momentu jak zdobyłem Praven lub Uxkhal
    nie instalowałem spolszczenia
    Może posłałeś towarzysza z misją do tego miast które potem zdobyłeś i nie wrócił z niej.

Editvv
    nie posyłałem ;/
    No to nie wiem co jest.
    A masz zainstalowane : Expanded, Gameplay czy Basic?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2012, 19:29:58 wysłana przez adamk23 »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2199 dnia: Lutego 10, 2012, 19:22:51 »
    nie posyłałem ;/

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2200 dnia: Lutego 11, 2012, 01:59:25 »
    nie posyłałem ;/

To efekt jakiegoś błędu skryptu, który się zawiesił na twoim zapisie.
    Jedyne co mogę Ci poradzić to rozpocząć nową grę.Jeżeli błąd się będzie powtarzał, to reinstalacja Cię czeka.

Chwilkę temu, gdy wróciłem z imprezki, postanowiłem podzielić się z wami moim sposobem na lepszą, stabilniejszą grę - już sprawdzone ;)

Otóż, przygotowałem dla Was zestaw pliczków, które przywracają po części wygląd terenu z native, ale jednocześnie nie rezygnując z Polished Landscapes gutkaiutka.

Po instalacji mamy efekt, zubożałego tekstury z PL, z mniejszą różnorodnością traw, krzewów, oraz mniej wymagający wyglądem ziemi.Gra czasami tnie, ale błędy typu Runtime C++, itp, znikły(tak, tak..może nie wspominałem, ale tuż przed robieniem spolszczenia, Floris zaczął mi się sypać...)
    Oprócz tego, wrzuciłem zmianę kurzu na ten z native.
    Floris.low 0.2 - dałem transfer na ten plik.
    Ci, którzy zainstalowali wcześniejszą(0.1) wersję, po zalecam wgranie tej nowszej...Po prostu pomyliłem plik party_templates z particle_systems, który powinienem Wam wgrać.
    Oczywiście w pliku party_templates nic nie zmieniałem, tak więc nic się nie stało...
    Osoby, które wcześniej instalowały mój plik - particle_systems,  nic, nie muszą zmieniać...To jest ten sam plik!!!
    Dajcie znać czy i jak działa...

Pozdrawiam!

« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 23:39:08 wysłana przez ałtsajder »

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2201 dnia: Lutego 11, 2012, 07:58:53 »
    Można to wykorzystać do wszystkich wersji moda? (sam posiadam Gameplay)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2202 dnia: Lutego 11, 2012, 10:13:57 »
    Można to wykorzystać do wszystkich wersji moda? (sam posiadam Gameplay)

W sumie....Tak, oprócz folderu /Resource/, ponieważ pliki *.brf, pochodzą z wersji Gamplay, więc nie ma potrzeby instalowania.

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2203 dnia: Lutego 11, 2012, 10:16:56 »
    Jeśli wgram ten plik na wersje Expanded która mi nie działała,to jest możliwość że będzie działała ta wersja?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2204 dnia: Lutego 11, 2012, 10:48:19 »
    Jeśli wgram ten plik na wersje Expanded która mi nie działała,to jest możliwość że będzie działała ta wersja?
    A kto ma to wiedzieć, jak nie Ty?Sprawdź, ale pamiętaj o kopii zapasowej, żeby potem nie było, że przeze mnie musisz reinstalować grę.
    Poza tym.Ta paczka odniesie jakikolwiek skutek po zastosowaniu się do punktów FAQ (poprawna instalacja, zmiany pamięci wirtualnej i zmiany pliku boot.ini)