Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline XArdin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2100 dnia: Lutego 03, 2012, 18:02:33 »
    fatal fatal errror
    mod niby działa dobrze ale no właśnie ale jak chce nakłonić króla by wypowiedział komuś wojnę? nic z tego albo chce regulować podatki w mojej wiosce? nic z tego czy wreszcie zobaczyć co będzie po nordic huscarl? nic z tego nadal jest ostatnią jednostką nordow poza menu głównym  (i grafice pewny nie jestem  bo specjalnie dla tego moda sobie M&B zupgradowalem z 1.32 na 1.43 więc mogli ją dodać) więc prosiłbym o jakąś pomoc bo modów których można by się spodziewać po modpace raczej nie ma dodam że gram na basic gdyż jakimś specjalnie dobrym kompem nie grzeszę
    pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2012, 18:28:34 wysłana przez XArdin »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2101 dnia: Lutego 03, 2012, 18:19:50 »
    Floris jest pod warbanda 1.143, a nie 1.132.

Offline XArdin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2102 dnia: Lutego 03, 2012, 18:23:41 »
    Floris jest pod warbanda 1.143, a nie 1.132.

właśnie napisałem że specjalnie zupgradowałem warbanda na 1.43 -.-

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2103 dnia: Lutego 03, 2012, 18:28:20 »
    Spróbuj przeczytać faq adamk23 jeśli tego nie zrobiłeś ewentualnie może to być jakiś bug.

Offline XArdin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2104 dnia: Lutego 03, 2012, 18:34:25 »
    chetnie przeczytam tylko nie wiem gdzie jest z tego co zauważyłem  autor w tym poście podał tylko faq do strony tale worlds a tam jest po angielsku :)
    bardzo bym był wdzięczny jak byś dał  linka lub wskazówkę gdzie szukać dam + pomógł czy co tam macie (nowy strasznie jestem )

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2105 dnia: Lutego 03, 2012, 18:36:33 »
    Cofnij o stronę i masz w sygnaturce omggggggggggg

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2106 dnia: Lutego 03, 2012, 18:37:36 »

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2107 dnia: Lutego 03, 2012, 18:42:07 »
    Coś chyba jest nie tak. Wszedłem do debug moda, i kliknąłem w menu obozu- "CHEAT MENU" dział "Update Troop Notes" i wyskoczyły mi czerwone napisy o brakujących zawartościach, albo błędach. Czy wy tez tak macie? Niech ktoś sprawdzi i napisze! : )
    MJ

Offline XArdin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2108 dnia: Lutego 03, 2012, 18:50:16 »
    dziękuję za pomoc dowiedziałem się także że moje najczarniejsze rozmyślania się potwierdziły  i te 2.5 gb na basicu to tylko pare  ścieżek dźwiękowych i parę grafik okazuje się też że działa mi dobrze  no trudno są też inne mody :) nie mniej  powinni zaznaczyć że do basic te mody nic a nic nie znaczą :)
    pozdrawiam

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2109 dnia: Lutego 03, 2012, 18:54:07 »
    Do słabszych komputerków polecam Gameplay on jest o połowe mniej wymagający od Expanded

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2110 dnia: Lutego 04, 2012, 10:49:10 »
    Czym sięróżnią trzy drzewka Reworked Expanded i Native? [wersja moda Expanded]
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2111 dnia: Lutego 04, 2012, 14:21:33 »
    Dlaczego przy wyborze kto ma brać udział w bitwie mam tylko 13 miejsc na wojaków? Czy to zależy od taktyki? Mam wśród herosów "mózgowca" ze wszystkimi skillami zależnymi od inteligencji na 9 poziomie w tym taktyka.

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2112 dnia: Lutego 04, 2012, 16:12:50 »
    OMG jeździec proste pytanie, głupia odpowiedź. Czy można zrobić tak że na drzewku Reworked będą w najemnikach ci ze zbroją Heraldic Heavy Mail and plate i podobne?

Edit:
    Lub jeśli to możliwe, zastąpić nowe jednostki nordów starymi
    « Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2012, 17:30:09 wysłana przez Krygor4 »
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #2113 dnia: Lutego 04, 2012, 19:01:52 »
    Witam. Mam pewien problem z modem. Nie wiem, możliwe że już ktoś kiedyś spotkał się z podobną przeszkodą, jednak nie mam siły aby przeglądać 174 strony w tym temacie. Mianowicie chodzi o płynność rozgrywki. Mam zainstalowaną wersję moda, tą największą, ze wszystkimi opcjami. Mod działa płynnie, sam nie mam nawet słabego kompa (to taki standardowy sprzęt). Jednak podczas rozgrywki, po pewnym czasie mod... zawiesza się na dwóch klatkach. Przechodzi między nimi, raz na jedną raz na drugą i tak w kółko. Pomaga jedynie wyjście na pasek i ponowne wejście do gry. Jednak po kilku sekundach problem się ponawia i znów należy powtórzyć czynność wychodzenia. Jak już wspomniałem, mod poza tym problemem chodzi płynnie. Nic nie zamula ani nie zawiesza. Czy ktoś wie w czym może tkwić problem? Czy to rzeczywiście wina tego iż mam za słaby sprzęt? (nie chce mi się wymieniać parametrów). Powinienem zainstalować ,,chudszą'' wersję moda? (tego bym nie chciał, ponieważ jak gram w jakiegoś moda, to mam ochotę bawić się jego całością a nie uszczuploną wersją...)
    Pozdrawiam!
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2114 dnia: Lutego 04, 2012, 19:06:58 »
    @Haller

FAQ jeszcze nikogo nie zjadło.