Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131357 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2085 dnia: Lutego 01, 2012, 19:52:57 »
    haha. jak dla mnie ponure żarty, bo wtopiłem kasę w za słaby sprzęt.

musi być jakaś metoda, żeby policzyć minimalne wymagania do maksymalnych ustawień..

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2086 dnia: Lutego 01, 2012, 20:12:14 »
    No cóż metoda prób i błędów...save przed walką i w moment wyczaisz co zminimalizować a co zostawić aby to w miarę wyglądało i gra się za mocno nie haczyła.  
    PS. Zobacz jak ci poleci gierka dzięki temu programowi...kilka stron wstecz ktoś podał tego linka: http://www.programosy.pl/program,game-booster.html
    Mi przyspieszył wydajność o jakieś 20 %...odczuwalne 20 %
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2012, 20:45:50 wysłana przez Coper »

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2087 dnia: Lutego 01, 2012, 20:17:36 »
    Słuchajcie, mam pytanie.
    Jeśli wszystkie tereny frakcji Khergitów i Swadian zostały zagarnięte prze inne frakcje ale mam włączoną opcję żeby lordowie wracali z wygnania a frakcja ma jeszcze swoich lordów tylko w więzieniach to czy da się ją jakoś odnowić? No bo w całym świecie gry nie znalazłem uwięzionego króla swadian. Jak go znaleźć i pomóc odbudować królestwo swadii, które ciągle zawiera pakty itp. chociaż żadna posiadłośc na mapie nie jest ichnia.... ?

Jeden z lordów Swadii wypowiedział posłuszeństwo Vaegirom i przejął Zamek. Frakcja znowu istnieje. : D Fart.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2012, 21:00:36 wysłana przez MaksJ23PL »
    MJ

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2088 dnia: Lutego 01, 2012, 21:22:22 »
    Bez przesady :)
    ASUS P6T7 WS
    INTEL CORE i7 x980 (podkręcony do 4,5GHz)
    6x 2GB 2200MHz
    4x Nvidia GTX480 (1,5GB na kartę)
    8x HDD 1TB (RAID 0) + 2SSD 80GB (RAID 0)
    do tego chłodzenie wodne + azotowe (do procesora

Taki gadzet by to udzwignoł + 4 monitory  ;)
    No sprzęt niezły ale jakbym miał tyle kasy to nie grał bym w Warbanda tylko siedział na kanarach pijąc drinki xD

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2089 dnia: Lutego 01, 2012, 22:24:02 »
    No sprzęt niezły ale jakbym miał tyle kasy to nie grał bym w Warbanda tylko siedział na kanarach pijąc drinki xD

HAHAH...Tak, święte słowa!!

.........
    Aktualny postęp prac!(aktualizowane dnia 5.02.2012)
    .............

dialogs - jaromirjagr i przyjaciele ;) (~90%)
    factions - ja
    game_menus - ja (~70)
    game_strings - adamk23 (~33%)
    info_pages - ja (~10%) - na razie sobie darowałem
    item_kinds - ja (~80%)
    item_modifiers -ja
    parties - ja
    party_templates  - ja
    quests - ja
    quick_strings - jaromirjagr, Johny8888
    skills - RairakkuRey
    skins - ja
    troops - RairakkuRey

Zielone - zrobione :p
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2012, 09:50:54 wysłana przez ałtsajder »

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2090 dnia: Lutego 01, 2012, 22:30:21 »
    Jedno nie wyklucza drugiego...można siedzieć na kanarach pijąc drinki i grać w Warbanda...ale ta rozmowa zaczyna chyba pachnieć offtopem ;)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2091 dnia: Lutego 01, 2012, 23:56:17 »
    Może jestem jakiś dziwny ale będąc na plaży w tropikach raczej nie ślęczał bym nad lapkiem młócąc w M&B :D.

nie jaki najlepszy, tylko jaki by wystarczył, żeby pociągnąć grę na rozdzielczości 1900x1200 na max grafice i przy 1000 nordyckich piechurach :)
    Nie ma raczej takiego sprzętu. Silnik Warbanda by po prostu tego nie uciągnął. Dobrym przykładem jest zbyt duża mapa w SoD.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2012, 00:00:03 wysłana przez michal3588 »

Offline SiuDziX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2092 dnia: Lutego 02, 2012, 11:02:15 »
    Witam ! Mount&Blade WarBand mam od wczoraj i mam takie pytanie. Czy w floris expanded mod pack 2.5 jest bank tak jak w 2.4. Jeśli tak to gdzie i pod jaka zakładką. Z góry dziękuję.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2093 dnia: Lutego 02, 2012, 11:52:07 »
    Witam ! Mount&Blade WarBand mam od wczoraj i mam takie pytanie. Czy w floris expanded mod pack 2.5 jest bank tak jak w 2.4. Jeśli tak to gdzie i pod jaka zakładką. Z góry dziękuję.
    Było o tym wiele razy.Banku nie ma, jest za to możliwość inwestowania w grunty.

@Adamk23!Może warto by dodać to do FAQ, bo to pytanie dość często się powtarza.Jak znajdziesz gdzieś opis tego skryptu, to tez by się przydał, aby nie było pytań "jak to działa".

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2094 dnia: Lutego 02, 2012, 12:48:14 »
    Może jestem jakiś dziwny ale będąc na plaży w tropikach raczej nie ślęczał bym nad lapkiem młócąc w M&B :D. ....
    To i ja się zaliczę do takich dziwaków
    "Morza szum, ptaków śpiew,
    Złota plaża pośród drzew" xD No i na pewno nie granie na lapciaku :)
    Sorry za offtop.

Było o tym wiele razy.Banku nie ma, jest za to możliwość inwestowania w grunty.

@Adamk23!Może warto by dodać to do FAQ, bo to pytanie dość często się powtarza.Jak znajdziesz gdzieś opis tego skryptu, to tez by się przydał, aby nie było pytań "jak to działa".
    Zobaczę co da się zrobić ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2095 dnia: Lutego 02, 2012, 13:57:25 »
    Gram już trochę w 2.5 i postanowiłem założyć własne królestwo. Skoro nie ma jeszcze tweakmb do 2.5 mam pytanie. Jak wygląda we florisie rozdawanie lenn i zmiany relacji z tym związane? Nie da się normalnie zarządzać królestwem gdy przy każdym przydzieleniu lenna coraz więcej wasali mnie nienawidzi. Jeśli sprawa wygląda tak debilnie jak w większości innych modów mam kolejne pytanie;]. Która linijka odpowiada za zmiany relacji w w.w. sytuacji?
    Wiem, że strat w stosunkach z lordami można uniknąć pytając się każdego po kolei komu należy się lenno ale mając 10+ wasali wróg rozgromił by mi pół królestwa zanim bym ich wszystkich dognał i spytał o zdanie.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2096 dnia: Lutego 02, 2012, 15:16:05 »
    Zauważyłem coś. We Florisie jest opcja rozłożenia obozu, jak wejdziemy w obóz na śnieżnych terenach czy na pustyni to krajobraz w oddali będzie pustynny czy śnieżny a sam obóz na niezmiennie zielonej trawce. : D

Słuchajcie, mam problem. We Florisie powstały grupy bandytów po 500+ ludzi i łażą grupkami z wodzem z flagą itp. Co to jest? Jak się ich pozbyć? Bo żadna armią nie mogę. Jest jakaś opcja wyłaczenia wodzów bandytów czy coś w tym rodzaju?

I jeszcze jendo pytanie. Można rekrutować np. npc któzy są chirurgami, nie sa zbyt dobrzy w walce ale pomagają leczyć jednostki. Da się coś zrobić żeby nie uczestniczyli w bitwach?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2012, 16:27:30 wysłana przez MaksJ23PL »
    MJ

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2097 dnia: Lutego 02, 2012, 18:21:40 »
    Słuchajcie, mam problem. We Florisie powstały grupy bandytów po 500+ ludzi i łażą grupkami z wodzem z flagą itp. Co to jest? Jak się ich pozbyć? Bo żadna armią nie mogę. Jest jakaś opcja wyłaczenia wodzów bandytów czy coś w tym rodzaju?

I jeszcze jendo pytanie. Można rekrutować np. npc któzy są chirurgami, nie sa zbyt dobrzy w walce ale pomagają leczyć jednostki. Da się coś zrobić żeby nie uczestniczyli w bitwach?
    Co do armii to jest to zwykłe urozmaicenie gry. Możesz albo pokonać cała armię, albo odciągnąć trochę ich dowódcę i pokonać go bez wsparcia. W drugim wypadku armia pozbawiona wodza się rozproszy;].

Z tego co pamiętam przed walką możesz wybierać kto będzie dowodził i kto będzie brał udział w walce. Nie bawiłem się tym jeszcze;]. Czy te umiejętności wojaków mają wpływ na oddział? Myślałem, że tylko umiejętności bohaterów i moje wpływają na resztę oddziału.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2098 dnia: Lutego 03, 2012, 16:57:28 »
    Coś chyba jest nie tak. Wszedłem do debug moda, i kliknąłem w menu obozu- "CHEAT MENU" dział "Update Troop Notes" i wyskoczyły mi czerwone napisy o brakujących zawartościach, albo błędach. Czy wy teztak macie? Niech ktoś sprawdzi i napisze! : )
    MJ

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2099 dnia: Lutego 03, 2012, 17:09:57 »
    Z tego co pamiętam przed walką możesz wybierać kto będzie dowodził i kto będzie brał udział w walce. Nie bawiłem się tym jeszcze;]. Czy te umiejętności wojaków mają wpływ na oddział? Myślałem, że tylko umiejętności bohaterów i moje wpływają na resztę oddziału.

Tak. Aby taka opcja była udostępniona musimy posiadać umiejętność taktyka o ile dobrze pamiętam. Nasz NPC też może mieć wysoką Taktykę, aby taka opcja pojawiła się w menu przed bitwą.