Wiadomo spolszczenie by się na pewno przydało. Przedmioty i nacje to masz rację poszły by najszybciej ale ta reszta to już trochę by się zeszło. Nigdy nie robiłem spolszczenia i mój angielski za wysokich lotów nie jest (właściwie to w locie prawie trze brzuchem o ziemię xD) ale zawsze coś tam można pomyśleć ( będę wspierał Cię duchowo ;) ).
Nawet jak walniesz wielką flagę na stronie startowej forum razem z odpowiednim podpisem to i tak będą pytania gdzie link, czy/gdzie jest spolszczenie itp.
Mój też nie jest zbyt dobry, ale bywając trochę to z Anglikami, Szwedami, Węgrami, Włochami Niemcami, zawszę się jakoś dogadywałem.Wiem, że mam braki w słownictwie, i nie jestem biegły w gramatyce, ale od czego ma się internet?Książki?Translatory?
Zwróć uwagę, na to, że w modzie nie ma dużo nowych tekstów...Większość z tego co jest pochodzi z Native, więc większość pracy polegałaby na wyszukaniu i skopiowaniu odpowiednich ścieżek z pliku do pliku.Jest to mozolne i można dostać oczopląsu, ale nie dość, że możesz potem komfortowo sobie pograć to jeszcze się człowiek w języku podszkoli...
Ja też nie robiłem nigdy spolszczenie, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz ;) Magia to żadna nie jest...
Chętny? :p
@ałtsajder Błagam róbcie spolszczenie :D
By było świetnie :)
Odpowie ktoś o tym banku :/?
No dobra.
To nie jest bank.Są to właściciele ziemscy, od których możesz zakupić ziemię oraz ją uprawiać.Kiedy Cię na nią nie stać, zawsze możesz pożyczyć kilka denarów od lichwy.
W zależności od miasta oraz jego majętności masz jakąś tam ilość ziem...
1."
Choose how many acres you wish to buy", czyli Wybierz ile akrów chcesz kupić.Paskiem niżej ustalasz ilość, następnie klikasz "
Veryfi".Jeżeli chcecie sprzedać ziemię, wystarczy kliknąć na napis"
Choose, how much...", tak aby było na końcu "
sell" Pamiętajcie, że wartość sprzedawanej ziemi jest niższa niż kupno.
2."
Buy and prepare uncultivated land", czyli Kup i przygotuj nieuprawianą ziemię. j/w
3."
Choose, how much money you wish to borrow", czyli Wybierz ile pieniędzy chcesz pożyczyć j/w
4."
Pay of your debt" Sprać swoje zadłużenie. j/w Procent zadłużenia to 20% od kwoty, jeżeli spóźnicie się z zapłatą, procent ten wzrośnie do 40.
Zysk z ziem trafia do nas co dwa tygodnie, płatne od każdego akra ziemi.Pamiętajcie, że gospodarstwa nie będą dobrze zarabiały, gdy miasta będą dobrze zaopatrzone.
Wartość ziemi jest opisywana w każdym mieście, ale z racji iż w każdym jest inaczej, będziecie musieli do tego dość samemu.
Może nie jest to poradniczek z prawdziwego zdarzenia, ale wszystko jest opisane w grze...jedyny problem tego był taki, że nigdzie nie było napisane jak zatwierdzić zmiany.
Jak już napisałem, po prostu podświetlamy napis i klimamy.
Pozdrawiam!