Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1860 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:57:12 »
    Na wstępie mam propozycję do FAQ, która jednocześnie odnosi się do waszych problemów...

Kiedy zgłaszacie, opisujecie swój problem, zaznaczcie jak wersję wybraliście, tzn. Basic, Gamplay, Expaned...
    A Ty wierzysz, że będą tak się rozpisywać ?! Teraz ciężko wersję gry wydusić a co dopiero takie szczegóły :P

...A więc miałeś jakąś nadzieję?:p
    Miałem i to był błąd, ale potrafię się uczyć na błędach i już więcej go nie popełnię xD (limit nadziei na ten wiek już wyczerpałem)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1861 dnia: Stycznia 21, 2012, 17:36:16 »
    A Ty wierzysz, że będą tak się rozpisywać ?! Teraz ciężko wersję gry wydusić a co dopiero takie szczegóły :P
    Miałem i to był błąd, ale potrafię się uczyć na błędach i już więcej go nie popełnię xD (limit nadziei na ten wiek już wyczerpałem)

hehe...To możne nabierzesz ochoty na zrobienie spolszczenia?:p
    Tak się własnie zacząłem zastanawiać...Nawet pliki eksportowałem...
    Chyba najwięcej roboty byłoby z game_string, game_menus, quick_strings, oraz dialogs
    Trzy osoby z biegłym angielskim i anielskiej cierpliwości, bo oczopląsu można dostać...No własnie, żeby to było jakoś przejrzyste w notatniku, ale jak na razie to wygląda jak orgia mrówek...
    Resztę to nawet sam bym zrobił...
    No chyba, że na razie podszedłbym do przedmiotów, nacji, itp....zobaczyłoby się jak spolszczenie by się przyjęło...
    Co o tym myślisz?W końcu mamy pełną wersję 2.5

PS.Za w czasu, aby nie było zaraz 1000 pytań "kiedy spolszczenie", "podajcie linka", itp. Ten post nie jest deklaracją, że coś robię(robimy)...Na razie jest to tylko gdybanie...

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1862 dnia: Stycznia 21, 2012, 17:52:06 »
    hehe...To możne nabierzesz ochoty na zrobienie spolszczenia?:p
    Tak się własnie zacząłem zastanawiać...Nawet pliki eksportowałem...
    Chyba najwięcej roboty byłoby z game_string, game_menus, quick_strings, oraz dialogs
    Trzy osoby z biegłym angielskim i anielskiej cierpliwości, bo oczopląsu można dostać...No własnie, żeby to było jakoś przejrzyste w notatniku, ale jak na razie to wygląda jak orgia mrówek...
    Resztę to nawet sam bym zrobił...
    No chyba, że na razie podszedłbym do przedmiotów, nacji, itp....zobaczyłoby się jak spolszczenie by się przyjęło...
    Co o tym myślisz?W końcu mamy pełną wersję 2.5...
    Wiadomo spolszczenie by się na pewno przydało. Przedmioty i nacje to masz rację poszły by najszybciej ale ta reszta to już trochę by się zeszło. Nigdy nie robiłem spolszczenia i mój angielski za wysokich lotów nie jest (właściwie to w locie prawie trze brzuchem o ziemię xD) ale zawsze coś tam można pomyśleć ( będę wspierał Cię duchowo ;) ).

...PS.Za w czasu, aby nie było zaraz 1000 pytań "kiedy spolszczenie", "podajcie linka", itp. Ten post nie jest deklaracją, że coś robię(robimy)...Na razie jest to tylko gdybanie...
    Nawet jak walniesz wielką flagę na stronie startowej forum razem z odpowiednim podpisem to i tak będą pytania gdzie link, czy/gdzie jest spolszczenie  itp.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline xdax1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1863 dnia: Stycznia 21, 2012, 18:00:39 »
    @ałtsajder Błagam róbcie spolszczenie :D
    By było świetnie :)

Odpowie ktoś o tym banku :/?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1864 dnia: Stycznia 21, 2012, 18:22:23 »
    Wiadomo spolszczenie by się na pewno przydało. Przedmioty i nacje to masz rację poszły by najszybciej ale ta reszta to już trochę by się zeszło. Nigdy nie robiłem spolszczenia i mój angielski za wysokich lotów nie jest (właściwie to w locie prawie trze brzuchem o ziemię xD) ale zawsze coś tam można pomyśleć ( będę wspierał Cię duchowo ;) ).
    Nawet jak walniesz wielką flagę na stronie startowej forum razem z odpowiednim podpisem to i tak będą pytania gdzie link, czy/gdzie jest spolszczenie  itp.
    Mój też nie jest zbyt dobry, ale bywając trochę to z Anglikami, Szwedami, Węgrami, Włochami Niemcami, zawszę się jakoś dogadywałem.Wiem, że mam braki w słownictwie, i nie jestem biegły w gramatyce, ale od czego ma się internet?Książki?Translatory?
    Zwróć uwagę, na to, że w modzie nie ma dużo nowych tekstów...Większość z tego co jest pochodzi z Native, więc większość pracy polegałaby na wyszukaniu i skopiowaniu odpowiednich ścieżek z pliku do pliku.Jest to mozolne i można dostać oczopląsu, ale nie dość, że możesz potem komfortowo sobie pograć to jeszcze się człowiek w języku podszkoli...
    Ja też nie robiłem nigdy spolszczenie, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz ;) Magia to żadna nie jest...
    Chętny? :p

@ałtsajder Błagam róbcie spolszczenie :D
    By było świetnie :)
    Odpowie ktoś o tym banku :/?
    No dobra.

To nie jest bank.Są to właściciele ziemscy, od których możesz zakupić ziemię oraz ją uprawiać.Kiedy Cię na nią nie stać, zawsze możesz pożyczyć kilka denarów od lichwy.
    W zależności od miasta oraz jego majętności masz jakąś tam ilość ziem...

1."Choose how many acres you wish to buy", czyli Wybierz ile akrów chcesz kupić.Paskiem niżej ustalasz ilość, następnie klikasz "Veryfi".Jeżeli chcecie sprzedać ziemię, wystarczy kliknąć na napis"Choose, how much...", tak aby było na końcu "sell" Pamiętajcie, że wartość sprzedawanej ziemi jest niższa niż kupno.
    2."Buy and prepare uncultivated land", czyli Kup i przygotuj nieuprawianą ziemię. j/w
    3."Choose, how much money you wish to borrow", czyli Wybierz ile pieniędzy chcesz pożyczyć j/w
    4."Pay of your debt" Sprać swoje zadłużenie. j/w Procent zadłużenia to 20% od kwoty, jeżeli spóźnicie się z zapłatą, procent ten wzrośnie do 40.

Zysk z ziem trafia do nas co dwa tygodnie, płatne od każdego akra ziemi.Pamiętajcie, że gospodarstwa nie będą dobrze zarabiały, gdy miasta będą dobrze zaopatrzone.
    Wartość ziemi jest opisywana w każdym mieście, ale z racji iż w każdym jest inaczej, będziecie musieli do tego dość samemu.
    Może nie jest to poradniczek z prawdziwego zdarzenia, ale wszystko jest opisane w grze...jedyny problem tego był taki, że nigdzie nie było napisane jak zatwierdzić zmiany.
    Jak już napisałem, po prostu podświetlamy napis i klimamy.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 19:24:54 wysłana przez ałtsajder »

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1865 dnia: Stycznia 21, 2012, 18:55:20 »
    Ja robiłem spolszczenie i szło mi bardzo dobrze. Ale jak pomyślałem o tych linijkach w dialogach, to mi się odechciało :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1866 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:51:50 »
    Mój też nie jest zbyt dobry, ale bywając trochę to z Anglikami, Szwedami, Węgrami, Włochami Niemcami, zawszę się jakoś dogadywałem.Wiem, że mam braki w słownictwie, i nie jestem biegły w gramatyce, ale od czego ma się internet?Książki?Translatory?
    Zwróć uwagę, na to, że w modzie nie ma dużo nowych tekstów...Większość z tego co jest pochodzi z Native, więc większość pracy polegałaby na wyszukaniu i skopiowaniu odpowiednich ścieżek z pliku do pliku.Jest to mozolne i można dostać oczopląsu, ale nie dość, że możesz potem komfortowo sobie pograć to jeszcze się człowiek w języku podszkoli...
    Ja też nie robiłem nigdy spolszczenie, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz ;) Magia to żadna nie jest...
    Chętny? :p...
    A co mi tam mogę coś porobić. Tylko nie obiecuję żadnych cudów bo z wolnym czasem różnie bywa a i umiejętności brak. Co do szczegółów to się jeszcze dogadamy, no i przydał by się ktoś jeszcze. A i nie wiem ale czy czasem to nie trzeba robić w notepad++
    czy jakoś tak?

...No dobra.
    Aj za szybko się zgodziłeś można było coś wynegocjować :P

Ja robiłem spolszczenie i szło mi bardzo dobrze. Ale jak pomyślałem o tych linijkach w dialogach, to mi się odechciało :D
    To możesz się przyłączyć :)

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1867 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:54:15 »
    to robi ktoś te spolszczenie do florisa 2.5 czynie bo bardzo mi na nim zależy (słabo znam J. Angielski)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1868 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:59:09 »
    to robi ktoś te spolszczenie do florisa 2.5 czynie bo bardzo mi na nim zależy (słabo znam J. Angielski)
    To się ucz bo się przyda :P
    Jeszcze się muchy nawet nie ganiają a tu już masz człowieku postawę roszczeniową :/

Editvv
    ...Miałeś rację!
    A nie mówiłem xD
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 20:04:38 wysłana przez adamk23 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1869 dnia: Stycznia 21, 2012, 20:00:42 »

Jak widać po pisowni, z polskim też masz problemy, już nie wspominając o czytaniu ze zrozumieniem...

PS.Za w czasu, aby nie było zaraz 1000 pytań "kiedy spolszczenie", "podajcie linka", itp. Ten post nie jest deklaracją, że coś robię(robimy)...Na razie jest to tylko gdybanie...

Adamk23!
    Nawet jak walniesz wielką flagę na stronie startowej forum razem z odpowiednim podpisem to i tak będą pytania gdzie link, czy/gdzie jest spolszczenie  itp.
    Miałeś rację!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 20:53:03 wysłana przez ałtsajder »

Offline jamokiol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1870 dnia: Stycznia 21, 2012, 20:17:37 »
    To nie jest bank.Są to właściciele ziemscy, od których możesz zakupić ziemię oraz ją uprawiać.Kiedy Cię na nią nie stać, zawsze możesz pożyczyć kilka denarów od lichwy.

1."Choose how many acres you wish to buy", czyli Wybierz ile akrów chcesz kupić.Paskiem niżej ustalasz ilość, następnie klikasz "Veryfi".Jeżeli chcecie sprzedać ziemię, wystarczy kliknąć na napis"Choose, how much...", tak aby było na końcu "sell" Pamiętajcie, że wartość sprzedawanej ziemi jest niższa niż kupno.
    2."Buy and prepare uncultivated land", czyli Kup i przygotuj nieuprawianą ziemię. j/w
    3."Choose, how much money you wish to borrow", czyli Wybierz ile pieniędzy chcesz pożyczyć j/w
    4."Pay of your debt" Sprać swoje zadłużenie. j/w Procent zadłużenia to 20% od kwoty, jeżeli spóźnicie się z zapłatą, procent ten wzrośnie do 40.

Zysk z ziem trafia do nas co dwa tygodnie, płatne od każdego akra ziemi.Pamiętajcie, że gospodarstwa nie będą dobrze zarabiały, gdy miasta będą dobrze zaopatrzone.
    Wartość ziemi jest opisywana w każdym mieście, ale z racji iż w każdym jest inaczej, będziecie musieli do tego dość samemu.
    Może nie jest to poradniczek z prawdziwego zdarzenia, ale wszystko jest opisane w grze...jedyny problem tego był taki, że nigdzie nie było napisane jak zatwierdzić zmiany.

Pozdrawiam!

Zainwestowałem dość sporo w ziemie i zamiast dostawać pieniądze to się zadłużyłem ! O CO CHODZI ?!

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1871 dnia: Stycznia 21, 2012, 20:31:09 »
    Zainwestowałem dość sporo w ziemie i zamiast dostawać pieniądze to się zadłużyłem ! O CO CHODZI ?!
    Inwestowałeś w ten sposób?
    A może kliknąłeś, i wziąłeś pożyczkę u lichwy?
    Szczerze, ja tego nie próbowałem. Rozpocząłem grę od nowa osłabiając trochę swoją starą postać, po to aby "zaciągnąć się do woja" ;)
    Zaciągnąłem się u Króla Swadii, aż do awansu C4. Odszedłem, kiedy zakończyli wojować. Powróciłem wraz z nową wojną zaciągając się u marszałka...
    Jak na razie mam trochę oszczędności, ale co jakiś czas inwestuję w swoich jeźdźców aby mieć eskortę w drodze na turnieje.
    Ogólnie zrobiło się dość ciekawie, bo oprócz ciągłych wojen z nacjami powstają bandyckie hordy.
    Wyobraźcie sobie dzieje Swadii, która wypuszczając pochód na wroga napotyka hordę leśnych bandytów, po czym musi się cofnąć z powodu zbyt dużych strat w ludziach. Jakie były dalsze losy królestwa?Utrata miasta, trzech zamków i spalona połowa wsi...xD
    Ale nie o tym, żeśmy pisali:p
    Ja mam straty, ale po otwarciu produkcji w Praven, ponieważ nie dostarczyłem tam materiałów:p
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 20:52:30 wysłana przez ałtsajder »

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1872 dnia: Stycznia 21, 2012, 21:13:20 »
    Mam problem chce sobię zagrać w expanded to mów wymarzony mod ale mi się wyłącza gra pobrałem visual c++ 2010 express i zrobiłem FAQ oprucz boot ini

mój komp:
    procesor:Pentium(R) Dual-Core CPU e6500 @ 2.93GHz 2.40GHz
    Ram: 2,00GB
    32 bitowy system

A wy jakie macie kompy bo niewiem czy to za mało ram czy co :(

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1873 dnia: Stycznia 21, 2012, 22:18:05 »
    Chętny? :p
    No dobra.

Pozdrawiam!

heh dzięki za odpowiedź,szkoda :/
    Ja chce wcześniejszy bank :(

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1874 dnia: Stycznia 21, 2012, 22:32:21 »
    heh dzięki za odpowiedź,szkoda :/
    Ja chce wcześniejszy bank :(
    Był trochę bez sensu...Gracze ze szybko się wzbogacali a potem narzekali, że gra robi się nudna...czyli widzisz,nikomu nie dogodzisz... :|

Mam problem chce sobię zagrać w expanded to mów wymarzony mod ale mi się wyłącza gra pobrałem visual c++ 2010 express i zrobiłem FAQ oprucz boot ini

mój komp:
    procesor:Pentium(R) Dual-Core CPU e6500 @ 2.93GHz 2.40GHz
    Ram: 2,00GB
    32 bitowy system

A wy jakie macie kompy bo niewiem czy to za mało ram czy co :(
    Masz trochę mało ramu.Preferowana to 4GB-RAM.Spróbuj zainstalować wersję Gameplay.Są tam pewne niedociągnięcia z teksturami ale zapowiedzieli wydanie patch'a.