Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131362 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1845 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:46:33 »
    mam niezły problem... kupiłem na steamie warbanda (czytałem w tym wątku, że tak najlepiej), zainstalowałem i bez problem mi odpalił, na dodatek po polsku. później włączam instalator florisa i tutaj zonk - próbuję znaleźć folder z grą, żeby tam wrzucić florisa a folderu nie ma! ściągnięty ze steama warband nie tworzy własnego folderu (sprawdzałem gdzie odsyła ikonka warbanda i jest to adres url steam://rungameid/48700) tylko wczytuje grę z sieci? paranoja...

macie pojęcie co zrobić?

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1846 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:55:30 »
    wybaczcie, po całym dniu wyczekiwania na florisa i nastawianiu się na nockę z nim, po prostu spanikowałem.

wystarczyło wyszukać: C:\Steam\SteamApps\common\mountblade warband

próbowałem usunąć poprzedni post, ale nie wiem gdzie, dlatego proszę o usunięcie obu postów.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1847 dnia: Stycznia 20, 2012, 22:52:11 »
    Na STEAMie najlepiej?Na pewno nie ode mnie...Ja mam zbyt wiele zły wspomnień ze steam'em, żeby go polecać...;p
    Co do usuwania postów - sam nie wiem, ale istnieje jeszcze opcja "modyfikuj"

Teraz Cie zacytuje
    wystarczyło wyszukać

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1848 dnia: Stycznia 21, 2012, 06:22:02 »
    Mam jeszcze jedno pytanie bo wstałem wcześnie i robie wszystko co tylko możliwe żeby mi ten mod działał  nie chodzi mi o to żebym grał na minimalnych texturach i 30 woja na mapie a mianowicie POCO jest ten particle system dla pewnosci chce sie zapytac gdzie go wrzucić i ewentualnie co on da czy animacje się usuną czy jak?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1849 dnia: Stycznia 21, 2012, 11:30:44 »
    Mam jeszcze jedno pytanie bo wstałem wcześnie i robie wszystko co tylko możliwe żeby mi ten mod działał  nie chodzi mi o to żebym grał na minimalnych texturach i 30 woja na mapie a mianowicie POCO jest ten particle system dla pewnosci chce sie zapytac gdzie go wrzucić i ewentualnie co on da czy animacje się usuną czy jak?
    modules/Floris Mod Pack2.5/
    Pamiętaj o kopii zapasowej!!

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1850 dnia: Stycznia 21, 2012, 11:49:38 »
    wie ktoś czy będzie spolszczenie do najnowszej wersji modu?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1851 dnia: Stycznia 21, 2012, 11:53:18 »
    Na STEAMie najlepiej?Na pewno nie ode mnie...Ja mam zbyt wiele zły wspomnień ze steam'em, żeby go polecać...;p...
    Ja też nigdzie nie polecałem steam'a bo go nie cierpię. Lubię mieć płytkę u siebie w domu na półce :)

Ten plik zmienia wygląd kurzu na taki jaki był w "native"

wie ktoś czy będzie spolszczenie do najnowszej wersji modu?
    Nie, nikt nie wie bo też i nikt nie robi spolszczenia.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1852 dnia: Stycznia 21, 2012, 13:04:10 »
    Mam problem z wersja 2.5 mianowicie
    została mi do zmienienia tylko wirtualna pamieć ram (mam System Vista).
    Lecz gdy wpisuje tak jak w faq, czyli 3072 x 1,5 na podstawowej, a na max 3072 x 3 pisze mi ,, Wprowadź zawartość numeryczną początkowego rozmiaru pliku stronicowania" wie ktoś co mam zrobić?
    i na którym dysku mam to zmienić, systemowym czy na tym gdzie mam zainstalowana grę?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 13:17:02 wysłana przez RairakkuRey »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1853 dnia: Stycznia 21, 2012, 13:26:23 »
    Mam problem z wersja 2.5 mianowicie
    została mi do zmienienia tylko wirtualna pamieć ram (mam System Vista).
    Lecz gdy wpisuje tak jak w faq, czyli 3072 x 1,5 na podstawowej, a na max 3072 x 3 pisze mi ,, Wprowadź zawartość numeryczną początkowego rozmiaru pliku stronicowania" wie ktoś co mam zrobić?
    i na którym dysku mam to zmienić, systemowym czy na tym gdzie mam zainstalowana grę?
    Łooo matko znowu!!! Dobra już piszę co jest nie tak. Masz wpisać wynik mnożenia czyli pierwsze to 4608 a drugie 9216 potem ustaw i gotowe. Ma to być na dysku systemowym. Gra też lepiej żeby była na tym samym dysku.

PS. Przecież w FAQ wyłożyłem to łopatologicznie, ludzie co z wami?! Wpisywać tam tylko liczbową wielkość nic więcej, pomnożyć sobie gdzieś na kartce, kalkulatorze czy jak kto umie i tyle.

Edit. Dobra moja wina. Już poprawiłem, po prostu nie przypuszczałem że trzeba dosłownie aż tak szczegółowo to napisać (nadzieja naprawdę matką głupich :/)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 13:34:26 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1854 dnia: Stycznia 21, 2012, 14:16:12 »
    W tej nowej wersji jest kila dziwny bugów....

W turnieju są niewidzialne konie O_O ,ma ktoś tak czy tylko ja mam?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1855 dnia: Stycznia 21, 2012, 14:19:36 »
    Ja też mam niewidzialne konie oprócz tego zauważyłem 3 modele hełmu, które nie mają tekstury.

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1856 dnia: Stycznia 21, 2012, 14:24:55 »
    Też mam niewidzialne konie a czasem tekstury są na czarno np.zbroje,chełmy, czasem też obiekty np schody w zamku ;//

Offline jamokiol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1857 dnia: Stycznia 21, 2012, 15:48:32 »
    Wiecie jak działają banki w 2.5 ? W 2.4 wystarczyło wpłacić trochę denarów i szły odsetki. A teraz jakieś ziemie się kupuje, denary przychodzą co ponad 2 tygodnie.
    Może mi ktoś wytłumaczyć jak osiągnąć efekt chociaż podobny do tego z 2.4 ? (tzn. wpłacam pieniądze i co jakiś czas dostaję "odsetki")

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1858 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:16:25 »
    Mam nadzieję że ten bug z końmi naprawią :O

@jamokiol
    Właśnie,też chciałbym wiedzieć jak z tym bankiem.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1859 dnia: Stycznia 21, 2012, 16:23:05 »
    Na wstępie mam propozycję do FAQ, która jednocześnie odnosi się do waszych problemów...

Kiedy zgłaszacie, opisujecie swój problem, zaznaczcie jak wersję wybraliście, tzn. Basic, Gamplay, Expaned

Co do braków tekstur, to zorientowałem się, że tyczy się to wersji Gameplay.Jeżeli to wina, braku takowych tekstur, to zapewne szybko będzie poprawione...Na razie, jeżeli nie powoduje to problemów ze stabilnością, to chyba można grać..no nie?;p

Edit. Dobra moja wina. Już poprawiłem, po prostu nie przypuszczałem że trzeba dosłownie aż tak szczegółowo to napisać (nadzieja naprawdę matką głupich :/)
    A więc miałeś jakąś nadzieję?:p