Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1800 dnia: Stycznia 19, 2012, 12:41:03 »
    Pierwszy post tego wątku poprawiony pod wersję Floris Mod Pack 2.5. Wszelkie informacje dotyczące tej wersji są właśnie dostępne tam.

Pozdrawiam i życzę miłej gry.
    Jagoda.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1801 dnia: Stycznia 19, 2012, 12:47:19 »
    ...Widzę, że chłopaki adamk23 i ałtsajder jak zwykle robią kawał doskonałej roboty starając się pomagać wszystkim, którzy mają problem z tą kompilacją Florisa. Pamiętam, gdy zakładałam ten temat to zazwyczaj będzie dyskutowało się na różne tematy, ale nie sądziłam, że 98% postów będzie związanych właśnie z C++ i Runtime Error :/
    Swoją drogą, dziękuję i podziwiam za cierpliwość i czas poświęcony za pomaganie członkom tegoż forum....

...PS. na widok postu z fotką babci pokazującej palec mało nie spadłam z fotela :)

Pozdrawiam.
    Nie ma sprawy, robimy co możemy :) Czasem zdarza się że nasza praca nie idzie na marne (raz na 100 pytań ale zawsze xD)
    Cieszę się że babcia się podobała ;)

...Jeszcze raz dla wiadomośći!!
    Wersja PEŁNA 2.5 została wydana, za co bardzo dziękujemy!!!
    Jeżeli, ktoś miał problemy z działaniem poprzednich wersji, zaleca się pobrać i zainstalować na czystą instalację WARBAND, modyfikację, którą można pobrać stąd
    Nareszcie zaraz pobieram :)

Wyszła nowa wersja.Nowe problemy dla graczy znając życie.Jestem niemal pewny jakie pytanie nastąpi..."a jest do tego spolszczenie???".Pomijając setki pytań na jakie będzie trzeba na nowo odpowiadać.
    Pobieram ta wersje,nativ mi zbrzydł,to raz ,po drugie mało modów jest które by wnosiły tak wiele.przeciętny mod jaki ściągnę ....gram  od 2-3 godzin.Wyjątek to nowa Ojczyzna.liczę że floris utrzyma mnie na dłużej. Pozdrawiam i życzę wam mocnych nerwów(będą pytania he he).Dlaczego tak piszę?bo człowiek szuka w temacie na prawdę ciekawych informacji i ciągle spam "nie idzie mi! " "co robić,nie działa!?".
    No wiesz co, od siania pesymizmu to ja jestem xD ale fakt faktem że zgadzam się z tobą w 100%

PS. Dodam też link do FAQ może komuś się przyda.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 12:55:35 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1802 dnia: Stycznia 19, 2012, 12:59:01 »
    Jeszcze jedno.
    Co do stabilności Florisa 2.5, to NIE zalecam używania spolszczenia. Szanuję i doceniam trud jaki został włożony w spolszczenie, aczkolwiek może on być powodem pewnych przyczyń niestabilności modyfikacji a nawet "kraszowania" gry. Tak więc instalujecie spolszczenie na własną odpowiedzialność.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1803 dnia: Stycznia 19, 2012, 14:02:15 »
    Pierwszy post tego wątku poprawiony pod wersję Floris Mod Pack 2.5. Wszelkie informacje dotyczące tej wersji są właśnie dostępne tam.

Pozdrawiam i życzę miłej gry.
    Jagoda.

Wery gud, wery gud :D
    Jeszcze nazwa tematu by się przydała ;)

JEEEEEST WRESZCIE JEST Rzyczę wszystkim dobrej zabawy:D
    My też Ci Życzymy ;)

Jeszcze jedno.
    Co do stabilności Florisa 2.5, to NIE zalecam używania spolszczenia. Szanuję i doceniam trud jaki został włożony w spolszczenie, aczkolwiek może on być powodem pewnych przyczyń niestabilności modyfikacji a nawet "kraszowania" gry. Tak więc instalujecie spolszczenie na własną odpowiedzialność.
    Z całym szacunkiem dla Twórcy, ale lepiej by było aby zniknęło ze strony głównej do czasu jego poprawienia i dopasowania do wersji 2.5 - w końcu pełna wersja więc i spolszczenie można by było zacząć robić :]

Przedstawcie swoje wrażenia, ja wracam do pracy ;/
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 23:33:53 wysłana przez ałtsajder »

Offline jesionek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1804 dnia: Stycznia 19, 2012, 14:21:02 »
    A ja dalej mam problem
    RunTime Error
    :/

Offline jamokiol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1805 dnia: Stycznia 19, 2012, 15:07:03 »
    Ludzie proszę o pomoc .
    M&B po prostu mi się crashuje !
    Nie ma żadnych powiadomień ani nic. Gra się zacina i nie reaguje na nic.
    Nie możliwe aby mój komputer był za słaby ponieważ najnowsze gry działają mi na najwyższych detalach, a m&b odmawia posłuszeństwa =[

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1806 dnia: Stycznia 19, 2012, 18:12:00 »
    Zróbcie update windowsa i instalację najnowszych sterowników swojego sprzętu. Nie zapomnijcie też zainstalować C++ 2010 lub 2008. jak już pisałam; Jak mi padł system, to też nie mogłam grać w Florisa, ponieważ również pojawiał się komunikat Run Time Error. Lecz  po dokonaniu formatu dysku, instalacji nowego systemu i uaktualnieniu do poprzez różne update i zainstalowaniu wszelkich sterowników i C++ Floris ponownie zaczął śmigać aż miło. p[rzypomnę, że wcześniej nim system mi padł grałam ponad pół roku na Florisie (różne wersje) i było ok.
    Jeżeli to nie pomoże zalecam wersję Basic.
    Tak wiec jak sami widzicie nic złego nie dzieje się z Florisem - Przyczyną wszystkich tych cyrków jest zrąbany system, w którym jest totalny bałagan lub nieposiadanie oryginalnego windowsa, który niema odpowiednich plików, które możemy pobrać tylko poprzez update naszego systemu.
    Pozdrawiam

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1807 dnia: Stycznia 19, 2012, 18:49:01 »
    A ja dalej mam problem
    RunTime Error
    :/
    Ludzie proszę o pomoc .
    M&B po prostu mi się crashuje !
    Nie ma żadnych powiadomień ani nic. Gra się zacina i nie reaguje na nic.
    Nie możliwe aby mój komputer był za słaby ponieważ najnowsze gry działają mi na najwyższych detalach, a m&b odmawia posłuszeństwa =[

I zaczyna się...;]
    Zróbcie update windowsa i instalację najnowszych sterowników swojego sprzętu. Nie zapomnijcie też zainstalować C++ 2010 lub 2008. jak już pisałam; Jak mi padł system, to też nie mogłam grać w Florisa, ponieważ również pojawiał się komunikat Run Time Error. Lecz  po dokonaniu formatu dysku, instalacji nowego systemu i uaktualnieniu do poprzez różne update i zainstalowaniu wszelkich sterowników i C++ Floris ponownie zaczął śmigać aż miło. p[rzypomnę, że wcześniej nim system mi padł grałam ponad pół roku na Florisie (różne wersje) i było ok.
    Jeżeli to nie pomoże zalecam wersję Basic.
    Tak wiec jak sami widzicie nic złego nie dzieje się z Florisem - Przyczyną wszystkich tych cyrków jest zrąbany system, w którym jest totalny bałagan lub nieposiadanie oryginalnego windowsa, który niema odpowiednich plików, które możemy pobrać tylko poprzez update naszego systemu.
    Pozdrawiam
    Pisałem o tym niejednokrotnie, nawet Adamk wrzucił to do FAQ, ale jak groch o ścianę....Może "z ust" kobiety lepiej podziała ;)

Co do samego moda.
    Wybrałem wersję Expaned.
    Zanim się rozpędziłem z instalacją, postanowiłem odinstalować mody(wcześniej eksportując postacie), następnie samą grę.Skasowałem cały folder "Mount&Blade Warband", po czym zrobiłem defragmentację dysku C(to własnie na tym mam zainstalowany mod).Wpierw, zaktualizowałem system, sprawdziłem sterowniki.Wszystko jak należy.Następnie, zainstalowałem grę(wersja 1.143), następnie modyfikację(EXPANED), wgrałem własną muzykę, pliczek z kurzem native, zwiększyłem ilość strzał(x2).Po czym ponowna defragmentacja.Po defragmentacji, ponowne uruchomienie komputera.
    Kiedy wszystko było gotowe, powyłączałem poboczne aplikacje(te to pamięci zżerają...) i odpaliłem grę.Po stworzeniu postaci, a następnie importowaniu postaci i bohaterów, ruszyłem na potyczkę z bandytami...Szok!Tak szybko, płynnie ton mod(chyba żaden) nie chodził.Wierzcie, albo nie, ale ani na mapie, ani w lokacjach nie zaliczyłem nawet najdrobniejszego przycięcia.Bitwy, pomimo wysokiej jakości tekstur i modeli są cudaczne....szybka reakcja na akcje klawiatury oraz myszy, brak jakichkolwiek cięć...normalnie miodzio!

Pozdrawiam!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1808 dnia: Stycznia 19, 2012, 19:39:25 »
    @ałtsajder a miałeś już bitwy morskie ? Czy faktycznie walczymy na statach podobnie jak na lądzie ?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1809 dnia: Stycznia 19, 2012, 20:22:20 »
    Pobrałem, zainstalowałem (aż tak jak ałtsajder się nie bawiłem, na żywioł poszedłem xD) i nie mogłem się oderwać. Żadnych błędów, crashy czy tym podobnych rzeczy. Mod działa płynnie i stabilnie, wielkość bitew ustawiłem na 210 (no może ogrom to nie jest ale mi wystarcza). Oczywiście gram na wersji Expanded :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Bannan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1810 dnia: Stycznia 19, 2012, 21:54:10 »
    No tak pomoże ktoś? robiłem już wszystko mam najnowszego C++ aktualizacje systemu, od nowa instalowałem m&b i nadal mam ten głupi błąd... występował on zarówno w 2.4 jak i w 2.5 link do ss'a : http://img831.imageshack.us/img831/4565/zzzzzzc.jpg chwile potem run time error... nie mam pomysłu co zrobić pomoże ktoś?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1811 dnia: Stycznia 19, 2012, 22:01:10 »
    @ałtsajder a miałeś już bitwy morskie ? Czy faktycznie walczymy na statach podobnie jak na lądzie ?

Tak!Kiedy zaatakujemy statek, walczymy na statkach(wąskich łajbach), przemieszczając się po deskach, lub skacząc na statek przeciwnika, zadając ciosy.trzeba uważać, ponieważ w tych potyczkach wygrywa silniejszy.Nie ma opcji na taktykę, po prostu jedna czysta nawalanka.A i mamy możliwość, spychania wroga do wody.Może i modyfikacji brak animacji topienia się, ale sama możliwość utonięcia, robi wrażenie :D

No tak pomoże ktoś? robiłem już wszystko mam najnowszego C++ aktualizacje systemu, od nowa instalowałem m&b i nadal mam ten głupi błąd... występował on zarówno w 2.4 jak i w 2.5 link do ss'a : http://img831.imageshack.us/img831/4565/zzzzzzc.jpg chwile potem run time error... nie mam pomysłu co zrobić pomoże ktoś?
    Jak włączasz Launcher Mount And Blade(tam gdzie wybiera się moduł), wejdź w opcje, video  i zaznacz "Load textures on demand"

Offline Bannan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1812 dnia: Stycznia 19, 2012, 22:10:55 »
    Load textures od demand - mam nadzieje że chodzi o "Wczytaj textury na żądanie" mam to odznaczone i ten błąd wywala..

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1813 dnia: Stycznia 19, 2012, 22:17:52 »
    Dzięki, będę musiała sprawdzić jak to jest z topieniem marzanny ;)

Co do błędów, to znalazłam jeden - Mianowicie, w ustawieniach modu ustawiałam, żeby były widoczne mierniki poziomu zdrowia wrogów i sojuszniczych jednostek. W trakcie turnieju miernik energii zdrowia zostaje gdzieś na środku ekranu gdy przeciwnik wyzionie ducha:/ Przytrafiło mi się to kilka razy. Tak poza tym nic nie udało mi się jeszcze wypatrzyć.

Swoją drogą z jednej strony irytuje mnie nowy system walk na turniejach z drugiej jest bardziej realny - taki mediewalowy :D W turniejach chodzi o to by zabić jak najwięcej przeciwników i to mi się podoba. Wcześniej można było przeżyć i ok, a w ostatniej bitwie dać z siebie wszystko i zabić oponenta. Turniej wygrany.
    Tutaj otrzymujemy punkty, tak wiec musimy starać się przez cały turniej :) Dla mnie bomba. Dobija mnie tylko to, że czasem uprzedzi mnie inny rycerz i zabije ledwo dychającego przeciwnika przede mną i nici z punktów :(

Ktoś wie co oznaczają nazwy/tytuły w turnieju, którymi obwołują bohaterów ? 

ta modyfikacja jest naprawdę ciekawa :)

Offline jamokiol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1814 dnia: Stycznia 19, 2012, 22:39:48 »
    Robiłem to co opisane kilka postów wyżej (deformatowanie dysku,reinstal gry i sterów) a gra wciąż się crashuje, przeważnie przy wchodzeniu na pola bitwy, a czasami nawet przy wchodzeniu na "rynek" .
    Są jakies pomysły jak można temu zaradzić ? Ten mod naprawdę mnie interesuje, a nie mogę w niego zagrać ze względu na te crashe :[
    Mam najnowsze sterowniki (oryginalny windows)  Proszę o pomoc. Czy ktos też ma taki problem ?