Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131262 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1680 dnia: Stycznia 11, 2012, 18:36:53 »
    PS.Dobre, jeszcze tego nie słyszałem.

Może, nie jest to dokładny cytat, ale coś takiego, miało miejsce w Potopie(H. Sienkiewicz - jakby ktoś nie wiedział;))
    Powiedział to Książę Bogusław Radziwiłł, Jędrkowi Kmicicowi, wyjaśniając postępowanie hetmana Janusza R.Mówiąc to miał na myśli Rzeczpospolitą, której postanowili pomóc skonać - pierd....ne zdradzieckie psubraty!

Co do tego patcha, jakoś nie chciało mi się o tym pisać, sam ostatnio nawet nie uruchamiałem Floris.
    Link do patch'a jest pod tym samym linkiem, ale kto by tam czytał...Wypisz, wymaluj, do łba wbij, a  i tak padnie pytanie - podaj linka, a gdzie to? szukaj :D:D:D

Wiecie może czy to normalne, że w pierwszej kryjówce porywaczy ciągle spawnują mi się przedmioty i nie można jej zniszczyć?To dobry sposób na zdobycie pieniędzy, więc to trochę oszukiwanie, w takim razie chce wiedzieć czy tak powinno być.
    A tak na marginesie to uporządkowanie plików na dysku skutkuje! Mi wystarczyło zmienić folder w którym zapisałem Steama. I teraz nie wywala mnie z gry z błędami.

Łałałiło, widzicie?To działa! - adamk23, dorzuć ten cytat do FAQ'u, bo niektórzy chyba myślą, że ściemniamy...A tu jest dowód!!! :D

Adamk, bardzo mylące jest to, że w podpisie Ałtsajdera jest 2.5, a na głównej stronie tematu 2.41a
    Myślałem że 2.5 jest czymś ,,przejściowym'', lekko pobugowaną werjsą... nie bij ;(

To idź i napastuj Jagodę, czy jakiegoś admina, aby zmienili tytuł...niestety nie mamy takiej mocy!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1681 dnia: Stycznia 11, 2012, 19:28:10 »
    Może, nie jest to dokładny cytat, ale coś takiego, miało miejsce w Potopie(H. Sienkiewicz - jakby ktoś nie wiedział;))
    Powiedział to Książę Bogusław Radziwiłł, Jędrkowi Kmicicowi, wyjaśniając postępowanie hetmana Janusza R.Mówiąc to miał na myśli Rzeczpospolitą, której postanowili pomóc skonać - pierd....ne zdradzieckie psubraty!

Co do tego patcha, jakoś nie chciało mi się o tym pisać, sam ostatnio nawet nie uruchamiałem Floris.
    Link do patch'a jest pod tym samym linkiem, ale kto by tam czytał...Wypisz, wymaluj, do łba wbij, a  i tak padnie pytanie - podaj linka, a gdzie to? szukaj :D:D:D
    Nie powiem czytało się kiedyś "Potop" ale pamięć pewnie już zawodzi na starość. Co do patcha to zapewne masz rację, nie ma to jak odpowiadanie 100 razy na to samo (szczerze to nawet się już przyzwyczaiłem).

Łałałiło, widzicie?To działa! - adamk23, dorzuć ten cytat do FAQ'u, bo niektórzy chyba myślą, że ściemniamy...A tu jest dowód!!! :D
    Lepiej nie bo będą pytać czemu im nie działa a przecież folder przenieśli oraz czemu kryjówka zniknęła xD

To idź i napastuj Jagodę, czy jakiegoś admina, aby zmienili tytuł...niestety nie mamy takiej mocy!
    Oj odradzam napastowanie Jagody (mimo że to całkiem, całkiem dziewczyna xD) bo za takie rzeczy to można iść siedzieć.

Adamk, bardzo mylące jest to, że w podpisie Ałtsajdera jest 2.5, a na głównej stronie tematu 2.41a
    Myślałem że 2.5 jest czymś ,,przejściowym'', lekko pobugowaną werjsą... nie bij ;(
    Wystarczy raz wejść na stronę moda i tam jak byk jest wersja 2.5. (no ale po co)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1682 dnia: Stycznia 11, 2012, 20:07:08 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:17:23 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1683 dnia: Stycznia 12, 2012, 11:53:10 »
    Adamk, jeszcze raz przeczytaj mojego posta....
    A Ty mojego. Nie chodziło mi o to że jesteś ślepy czy sprytny inaczej :). Rozumiem że można było nie wiedzieć o 2.5 bo nie ma o niej żadnej wzmianki w pierwszym poście ale jest link do TW i tam przeglądając tą stronę od razu można zauważyć temat o 2.5. Nie wiem jak reszta ale ja nigdy nie sugeruję się jedynie tematem i opisem moda na naszej tawernie tylko zawsze grzebię i przeglądam co o nim piszą na TW (angielski znam tak sobie ale translator i skromne umiejętności wystarczą)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1684 dnia: Stycznia 12, 2012, 14:47:40 »
    A Ty mojego. Nie chodziło mi o to że jesteś ślepy czy sprytny inaczej :). Rozumiem że można było nie wiedzieć o 2.5 bo nie ma o niej żadnej wzmianki w pierwszym poście ale jest link do TW i tam przeglądając tą stronę od razu można zauważyć temat o 2.5. Nie wiem jak reszta ale ja nigdy nie sugeruję się jedynie tematem i opisem moda na naszej tawernie tylko zawsze grzebię i przeglądam co o nim piszą na TW (angielski znam tak sobie ale translator i skromne umiejętności wystarczą)

Jemu chodziło chyba, o link do spolszczenia na 2.5, choć szczerze wątpił, że takowe istnieje...tak?Może i ja źle rozumiem ;p

Co do patch'a!
    Postanowiłem na chwile wrócić do Floris i zainstalować patcha.Jak się okazało, save nie działał, użyto mody na tekstury ziemi - uwaga spadek wydajności, ceną wyglądu.A Stabilność...nic dodać nic ująć.Można w końcu pograć.Nie wiem, czy to moja zasługa(w sensie zaprowadzenia porządków w systemie), ale nawet przy niemałych przycinek, gra nadal działa - w innych sytuacjach już powinien być "Runtime C++".Wniosek:Poprawili się ;)
    Kolejna rzecz, z obserwacji można rzec, że łucznictwo zostało kilkakrotnie zwiększone.Tym razem zwykły "Forest bandit" zamienia się w "Robin Hood'a", rażąc z łuku jak sniper - to da się zmienić, poprzez obniżenie poziomu bitew w opcjach.
    Tyle na wstępie...Nie sprawdzałem jeszcze opcji Autoplądrowania, itp., ale nie omieszkam sprawdzić i podzielić się wrażeniami.

Pozdrawiam!

Offline Pakson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1685 dnia: Stycznia 12, 2012, 15:33:58 »
    Mam problem bo tam gdzie powinna być flaga jej nie mam pomoże ktoś

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1686 dnia: Stycznia 12, 2012, 15:43:40 »
    Mam problem bo tam gdzie powinna być flaga jej nie mam pomoże ktoś
    Zastanawiam się ile jeszcze razy zobaczę tego posta... Przeleć łaskawie kilka ostatnich stron to znajdziesz odpowiedź.
    Może należało by zaktualizować pierwszy post i po prostu link do tego spolszczenia dać bez żadnej zabawy w znaczki??

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1687 dnia: Stycznia 12, 2012, 15:52:59 »
    Zastanawiam się ile jeszcze razy zobaczę tego posta... Przeleć łaskawie kilka ostatnich stron to znajdziesz odpowiedź.
    Może należało by zaktualizować pierwszy post i po prostu link do tego spolszczenia dać bez żadnej zabawy w znaczki??
    Nie ma się co zastanawiać takie posty będą ciągle bo flagę gdzieś wcięło (pewnie kibice na euro się już szykują i zakosili xD ). Aktualizacja by się przydała ale puki co Jagoda chyba nie ma czasu a my możemy sobie co najwyżej ponarzekać.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1688 dnia: Stycznia 12, 2012, 17:05:38 »
    Nie ma się co zastanawiać takie posty będą ciągle bo flagę gdzieś wcięło (pewnie kibice na euro się już szykują i zakosili xD ). Aktualizacja by się przydała ale puki co Jagoda chyba nie ma czasu a my możemy sobie co najwyżej ponarzekać.

Może ktoś wrzuciłby do podpisu link do spolszczenia z zaznaczeniem, że nie odpowiada za jej błędne działanie.
    Ja sam bym to zrobił, ale niestety limit znaków mi na to nie pozwala!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1689 dnia: Stycznia 12, 2012, 19:27:09 »
    Może ktoś wrzuciłby do podpisu link do spolszczenia z zaznaczeniem, że nie odpowiada za jej błędne działanie.
    Ja sam bym to zrobił, ale niestety limit znaków mi na to nie pozwala!
    Link do spolszczenia jest cały czas w FAQ z taką właśnie notką. Zobaczę może dodam coś do podpisu ale jak znam życie to i tak niewiele da.

Edit: Ok zrobione, teraz tylko czekać na pytania gdzie spolszczenie xD

PS. Ałtsajder jak tak dalej pójdzie to nasze podpisy będą wielką stertą linków i informacji w których i tak "nowi" się nie połapią :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2012, 19:39:02 wysłana przez adamk23 »

Offline Pakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1690 dnia: Stycznia 12, 2012, 21:29:00 »
    Wielki podziw dla was chłopaki że ciągle odpowiadacie na pytania takich debili jak ja PS sry za moje lenistwo i nie szukanie informacji wcześniej

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1691 dnia: Stycznia 12, 2012, 21:35:54 »
    Wielki podziw dla was chłopaki że ciągle odpowiadacie na pytania takich debili jak ja PS sry za moje lenistwo i nie szukanie informacji wcześniej
    Nie ma sprawy, przynajmniej jako jedyny przyznajesz się do błędu xD (mylić się jest rzeczą ludzką ale przyznać się do tego to już mało kto chce:/) 

Offline Fizusiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1692 dnia: Stycznia 13, 2012, 13:06:27 »
    Hej mam problem z raportami
    Otóż normalnie w lewym dolnym rogu powinny pojawiać sie informacje o obrażeniach itp. mi sio to jakos dziwnie buguje bo np jest start bitwy i po 5minutach dopiero z opóźnieniem zaczynają pokazywać mi sie raporty, na mapie swiata to samo 

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1693 dnia: Stycznia 13, 2012, 13:22:47 »
    Ja zaś jestem wielki podziwu, jak można zarobić 2 ostrzeżenia mając napisane 3 posty ;)

Poza tym.Ale naprawdę, przydałoby się, aby ktoś(jak nie Jagoda), zmienił by przynajmniej w tytule tematu "2.5" - tu gorąca prośba do administracji!
    Naprawdę ułatwiłoby nam to wiele całą sprawę oraz zaoszczędziło powielanie już tych samych postów, na każdej stronie.
    Tu, po raz kolejny, prośba o zmianę:
    +nazwy tematu,
    +pierwszej strony:
    -wstępnej informacji, z naciskiem , że jest to wersja 2.5 BETA,
    -odnośnika do pobrania modyfikacji,
    -j/w z tym, że do spolszczenia

Myślę(mam nadzieję, ale bardziej jestem pewien, że adamk mi ją odbierze ;p), że pomimo tak upartego społeczeństwa, taki mały zabieg, w jakiś sposób ograniczyłby częstotliwość występowania jednozdaniowych postów(np. "podaj linka", "gra nie działa, co zrobić", etc.)

Pozdrawiam!

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1694 dnia: Stycznia 13, 2012, 15:56:53 »
    Witam mam taki problem.Po wgraniu moda,Mount&blade werband strasznie mi "ścierwi" laguje,wyrzuca jakieś błędy "nie wysyłaj",tnie się a bez moda jest normalnie,tu moje pytanie jak można  zmniejszyć wymagania gry żeby cię nie  ścierwiło.

Zmniejszyłem wymagania mount&blade werband chyba do 0,rozdzielczość,szczegóły wszystko co możliwe (jest 67%) ale i tak  ścierwi,czy są jeszcze jakieś inne sposoby?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2012, 16:00:46 wysłana przez xdax1 »