Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131305 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1635 dnia: Stycznia 07, 2012, 11:59:57 »
    Kilka stron wcześniej było to wałkowane. Chyba ałtsajder wrzucał link.

Offline dhominico

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1636 dnia: Stycznia 07, 2012, 12:07:18 »
    Już mam , dzięki ... Nie chciało mi się czytać 110 stron -.-

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1637 dnia: Stycznia 07, 2012, 14:42:25 »
    POMOCY!!
    Dlaczego zawsze jak np. pomagam moim lordom w bitwie lub np. patrolowi czy karawanom to mi stosunki z moim państwem spadają? Możecie pomóc?
    PROSZĘ!

To pomoże ktoś? Bo w tym TweakMB nie umiem tego zrobić ;)

I jeszcze mam pytanie, czy da rade jakoś zmienić kolor mojego państwa na mapie, w tym TweakMB zmieniałem, ale to nic nie dało :(

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1638 dnia: Stycznia 07, 2012, 15:24:54 »
    To pomoże ktoś? Bo w tym TweakMB nie umiem tego zrobić ;)

I jeszcze mam pytanie, czy da rade jakoś zmienić kolor mojego państwa na mapie, w tym TweakMB zmieniałem, ale to nic nie dało :(

Tu masz poradnik...Swojej instrukcji nie chciało mi się szukać, ale nawet wpisując w google, to znalazłem.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,101731.0.html

Kolor frakcji można zmienić w opcjach moda.Wiem, bo dałem Swadii troszkę więcej czerwieni....
    Opcje są w menu obozu jak już byś się pytał.

Już mam , dzięki ... Nie chciało mi się czytać 110 stron -.-
    Nie uwierzysz, ale duża część stron zapełniona jest takiego typu postami.Czasami warto użyć opcji edytuj, aby coś skomentować jednym zdaniem.
    Polecam też używać opcji "szukaj", jest w prawym górnym rogu. strony.
    Będąc w tym temacie, wpisz spolszczenie - daję patrol,że wyszuka...

Pozdrawiam!

Offline Rabciks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1639 dnia: Stycznia 07, 2012, 18:05:21 »
    Witam. Zainstalowałem M&B WB (orginał), wgrałem Floris Mod Pack 2.4, skopiowałem hotfixy i mod nie działa. Wywala mnie do pulpitu z błędem, że niemam visual c++ tylko, że ja te biblioteki mam. I niech mi ktoś powie co mam zrobić, skoro zastosowałem się do wszystkich rad na tym forum (mój komputer daje radę spokojnie na większości nowych gier.).

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1640 dnia: Stycznia 07, 2012, 19:01:40 »
    Tu masz poradnik...Swojej instrukcji nie chciało mi się szukać, ale nawet wpisując w google, to znalazłem.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,101731.0.html

Kolor frakcji można zmienić w opcjach moda.Wiem, bo dałem Swadii troszkę więcej czerwieni....
    Opcje są w menu obozu jak już byś się pytał.

Szkoda że nie ma po polsku... Poza tym nie widzę tam nic o tym, jak zmienić to żeby po pomocy np. patrolowi z mojego państwa mi wzrastały relacje z moim państwem, a ciągle mi spadają.
    A mi chodzi o kolor mojego państwa, którego się tam nie da zmienić!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2012, 19:07:36 wysłana przez Zjadacz »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1641 dnia: Stycznia 07, 2012, 21:03:52 »
    Witam. Zainstalowałem M&B WB (orginał), wgrałem Floris Mod Pack 2.4, skopiowałem hotfixy i mod nie działa. Wywala mnie do pulpitu z błędem, że niemam visual c++ tylko, że ja te biblioteki mam. I niech mi ktoś powie co mam zrobić, skoro zastosowałem się do wszystkich rad na tym forum (mój komputer daje radę spokojnie na większości nowych gier.).
    Kiedy wywala?! W czasie ładowania czy już podczas grania? Do jakich rad się zastosowałeś? Zrobiłeś wszystko co jest w FAQ (wybacz ale jakoś nie wierzę za bardzo nowym którzy piszą że zrobili już wszystko). To że masz biblioteki C++ to nie znaczy że są aktualne (są 2005, 2008, 2010 i do tego po parę servispack'ów do nich).  Dobry sprzęt nie gwarantuje stabilnego grania w 2.4
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Rabciks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1642 dnia: Stycznia 07, 2012, 21:55:23 »
    Kiedy wywala?! W czasie ładowania czy już podczas grania? Do jakich rad się zastosowałeś? Zrobiłeś wszystko co jest w FAQ (wybacz ale jakoś nie wierzę za bardzo nowym którzy piszą że zrobili już wszystko). To że masz biblioteki C++ to nie znaczy że są aktualne (są 2005, 2008, 2010 i do tego po parę servispack'ów do nich).  Dobry sprzęt nie gwarantuje stabilnego grania w 2.4

Wywala dość losowo (chociaż najczęściej podczas walk). Co do C++ to mam wszystko, do porad się zastosowałem. Nie pomogło nic. Może to przez sprzęt. Niewiem, w Nativie chodziło na Bardzo wysokich ustawieniach w 60 fps mimo, że Florisa odpalam na najniższych i mnie wywala przy każdej bitwie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2012, 22:04:15 wysłana przez Rabciks »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1643 dnia: Stycznia 08, 2012, 11:48:30 »
    Zobacz czy działa na dx7. Było też kiedyś pisane, że przedmioty z "dark' w nazwie powodowały błąd i trzeba się było ich pozbyć (ja nawet pozabierałem je wszystkim jednostką). Jednak jeżeli nic nie pomoże to proponuję wersję 2.5 chociaż jeszcze w nią nie grałem ale wiele osób chwali ją sobie :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Rabciks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1644 dnia: Stycznia 08, 2012, 13:13:18 »
    Włączenie dx7 nie pomaga. A wersje 2.5 testowałem (widać zmiany, ale nadal wywala z błędem). Czyli zmian nie widać.

Offline Fizusiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1645 dnia: Stycznia 08, 2012, 13:19:33 »
    Część
    Wie ktoś czemu u handlarzy niema rękawic,butów ,strzał?

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1646 dnia: Stycznia 08, 2012, 13:30:01 »
    Część
    Wie ktoś czemu u handlarzy niema rękawic,butów ,strzał?

A jaką masz wersję Warbanda? Bo możliwe że to wina moda lub wersji 1.143

Offline Fizusiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1647 dnia: Stycznia 08, 2012, 14:46:47 »
    Mam 1.143 to przeinstaluje na inna

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #1648 dnia: Stycznia 08, 2012, 15:44:20 »
    Ałtsajder - dzięki za te zmniejszenie ilości dymu, te lagi przy konnicy strasznie mnie denerwowały :P
    Czy wiesz może jak zwiększyć ilość krwi, oraz wielkość rany na pancerzu?

Offline Aroxan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1649 dnia: Stycznia 08, 2012, 16:51:07 »
    Mam pytanie mianowicie, podczas gdy rozpoczynam rozgrywkę w tego moda, po ukończeniu tworzenia postaci gdy czekam aż rozpocznie się pierwsza walka w mieście to wyskakuje mi tak mianowicie błąd http://imageshack.us/photo/my-images/850/reu.jpg/ i nie wiem co muszę zrobić aby działał mi ten mod, proszę o pomoc, z góry dziękuję za odpowiedź.