Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131271 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline XxSPIDxX

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1530 dnia: Grudnia 20, 2011, 07:53:56 »
    Problem rozwiązany.
    Prawdopodobnie była to wina wersji 2.4 bądź spolszczenia, gdyż pewnie nie działało to na wersje warbanda 1.143.
    Zainstalowałem wersję 2.5 i wszystko śmiga tylko ciągle poszukuje spolszczenia i pewnie wyjdzie dopiero za kilka dni jak komuś będzie się chciało napisać.
    Mam pytanko, czy ktoś już pracuje nad spolszczeniem?
    Jeśli tak to proszę o datę premiery, bądź spolszczenie beta, gdyż trudno mi grać na angielskiej wersji.

Offline lordbunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1531 dnia: Grudnia 20, 2011, 11:23:57 »
    Zakrztusił się...
    Nikt nikomu nie płaci za spolszczenie, więc nikt nie poda "daty premiery"
    Jak będzie to będzie, na pewno na tym forum zostanie umieszczony link.
    Wszelka postawa "dajcie mi" jest co najmniej niewskazana.

A angielskiego warto się uczyć, brak znajomości tego języka w dzisiejszym (i zapewne przyszłym) świecie to niemal jak inwalidztwo.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1532 dnia: Grudnia 20, 2011, 12:19:24 »
    Zakrztusił się...

A angielskiego warto się uczyć, brak znajomości tego języka w dzisiejszym (i zapewne przyszłym) świecie to niemal jak inwalidztwo.
    Spolszczenia faktycznie chyba nikt nie robi w tej chwili, być może kiedyś ktoś się tym zajmie ale nie liczył bym na to :)

A co do znajomości języka angielskiego a raczej jego nie znajomości : inwalidztwem to można nazwać brak poprawnej znajomości języka ojczystego a idąc Twoim tokiem myślenia to karygodny w przyszłości będzie brak znajomości chińskiego (w końcu tym językiem mówi najwięcej ludzi na świecie i jest to najprężniej rozwijająca się gospodarka). Tak więc podsumowując: nie znajomość języków obcych nie jest niezbędne do życia ale może się przydać xD
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline XxSPIDxX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1533 dnia: Grudnia 20, 2011, 16:18:21 »
    Zakrztusił się...

Po pierwsze, gdzie widzisz tą postawę "dajcie mi"? Ładnie poprosiłem, ale widać tego Proszę nie doczytałeś.
    Po drugie, nie każdy już skończył szkołę i umie angielski na perfect. Ja nadal się uczę, ale nie wkuje wszystkich słówek, aby mi się dobrze grało w grę.
    To tyle co chciałem zakomunikować.

Offline lordbunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1534 dnia: Grudnia 21, 2011, 00:13:35 »
    Mówiąc o inwalidztwie miałem na myśli to, iż angielski (przynajmniej w moim przypadku) przeszedł niemal do porządku dziennego. Ostatnio sam się zastanowiłem nad tym i popatrzyłem jak często korzystam z anglojęzycznych źródeł informacji. Nie wyobrażam sobie korzystania tylko z polskojęzycznych źródeł informacji, strasznie wielu rzeczy po prostu się nie da znaleźć po polsku, zatem nie korzystając z angielskiego byłbym ograniczony.

To nie szkoła, a życie daje angielski na perfect :P
    Co do chińskiego... to jeden z najbardziej przyszłościowych języków :)

Offline XxSPIDxX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1535 dnia: Grudnia 21, 2011, 07:07:51 »
    Mówiąc o inwalidztwie miałem na myśli to, iż angielski (przynajmniej w moim przypadku) przeszedł niemal do porządku dziennego. Ostatnio sam się zastanowiłem nad tym i popatrzyłem jak często korzystam z anglojęzycznych źródeł informacji. Nie wyobrażam sobie korzystania tylko z polskojęzycznych źródeł informacji, strasznie wielu rzeczy po prostu się nie da znaleźć po polsku, zatem nie korzystając z angielskiego byłbym ograniczony.

To ujmę to inaczej:
    Za mało jeszcze życia przeżyłem aby znać angielski na perfect :).

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1536 dnia: Grudnia 21, 2011, 14:34:28 »
    Żeby nie przedłużać niepotrzebnej dyskusji to postaram się krótko:

Anglojęzyczne źródła fakt są przydatne ale nie oszukujmy się, jeśli mamy internet to przy użyciu tłumaczy z odrobiną chęci i nawet skromnej wiedzy o danym języku to każdy powinien sobie poradzić. Szkoła faktycznie zapewni tylko podstawy resztę sami musimy zrobić.
    To ujmę to inaczej:
    Za mało jeszcze życia przeżyłem aby znać angielski na perfect :).
    Ja przeżyłem zapewne trochę więcej tego życia i moja znajomość angielskiego jest dość skromna a mimo to sobie radzę. Powiedzmy sobie szczerze język angielski w M&B jest na tyle prosty, że przy minimalnej wiedzy i przy sporadycznym korzystaniu ze słownika wszystko da się zrozumieć. Przecież tam poza dialogami towarzyszy praktycznie nie ma co tłumaczyć :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1537 dnia: Grudnia 22, 2011, 15:00:38 »
    Mam problem ze spolszczenie do tego moda :

"
    Spolszczenie do Floris Expanded Mod Pack 2.41a zostało dokonane przez forumowicza Twinfire
    Plik należy wypakować w modules/Floris mod pack 2.41a. Aby pobrać spolszczenie należy kliknąć na flagę."

A nie ma żadnej flagi czy też linku.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1538 dnia: Grudnia 22, 2011, 15:25:58 »
    Na to pytanie jestem w stanie odpowiedzieć mimo że floris prawie w ogóle mnie nie interesuje, no może z wyjątkiem tych 2/3 h przed nim spędzonych... Nie dla mnie :)
    Ale do rzeczy: należy kliknąć na taki czerwony krzyżyk poniżej przytoczonego przez ciebie zdania :)

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1539 dnia: Grudnia 22, 2011, 16:04:55 »
    Dobra znalazłem,dzięki za pomoc :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2011, 16:08:54 wysłana przez xdax1 »

Offline Rayan2134

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1540 dnia: Grudnia 22, 2011, 18:37:43 »
    Witam serdecznie. Mam problem z modem floris 2.5. Wszystko ładnie zainstalowałem wgrałem patcha 1.134. Uruchamiam moda wszystko się ładnie ładuję kiedy dochodzi do "Przetwarzanie pliku ini.". Wyskakuję błąd o treści : "tableau_shield_kite_1_specular". Proszę o pomoc, nie wiem co zrobić a próbowałem instalować moda na nowo...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1541 dnia: Grudnia 22, 2011, 19:40:58 »
    Czy jest wydana wersja Floris'a na najnowszą wersję Warbanda? Nie orientuję się w tym modzie, więc pytam.

Offline creadpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1542 dnia: Grudnia 22, 2011, 20:06:51 »
    Mam taki problem: w czasie ładowania gry wyskakuje mi błąd :Warning: hlsl_data_handel[9] is not valid
    udaje mi się odpalić ładuje się dalej pod sam koniec wyskakuje:get_object failed for body: bo_bushes02_b
    i nagle się wyłącza
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2011, 20:54:02 wysłana przez creadpl »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1543 dnia: Grudnia 22, 2011, 21:16:33 »
    Witam serdecznie. Mam problem z modem floris 2.5. Wszystko ładnie zainstalowałem wgrałem patcha 1.134. Uruchamiam moda wszystko się ładnie ładuję kiedy dochodzi do "Przetwarzanie pliku ini.". Wyskakuję błąd o treści : "tableau_shield_kite_1_specular". Proszę o pomoc, nie wiem co zrobić a próbowałem instalować moda na nowo...
    Wersja 2.5 jest na warbanda 1.143 więc możliwe że to jest przyczyną.

Czy jest wydana wersja Floris'a na najnowszą wersję Warbanda? Nie orientuję się w tym modzie, więc pytam.
    Tak, jest to wersja 2.5. Na razie to tylko beta ale prace trwają już nad pełną wersją.

Mam taki problem: w czasie ładowania gry wyskakuje mi błąd :Warning: hlsl_data_handel[9] is not valid
    udaje mi się odpalić ładuje się dalej pod sam koniec wyskakuje:get_object failed for body: bo_bushes02_b
    i nagle się wyłącza
    Na której wersji moda jest ten błąd ?! Na 2.4 coś takiego u niektórych występowało ale chyba nikt nie znalazł sposobu na to.

Offline Rayan2134

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1544 dnia: Grudnia 22, 2011, 22:50:14 »
    Wersja 2.5 jest na warbanda 1.143 więc możliwe że to jest przyczyną.

Niestety po aktualizacji błąd nadal występuję. Ma ktoś inny pomysł ?