Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131258 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1515 dnia: Grudnia 15, 2011, 15:23:25 »
    Mój problem został rozwiązany nie miałem zaznaczone wczytaj tekstury na żądanie. Dzięki za zainteresowanie.

To akurat pytanie nie na miejscu ale jest związane z modem, staram się poddać moda polonizacji, mam Notepad ++ i w jakim formacie mam zapisać żeby to spolszczenie mogło działać?
    Bo w chwili zapisu to mam masę opcji formatu i nie wiem w którym.

I proszę nie pisać że już było takich pytań co nie miara, bo sprawdziłem każde i nigdzie nie pisało jakiego formatu użyć, a w tych starych postach nie chciałem pisać.

Co do tego to raczej .csv w którym zapisane są wszystkie pliki ze spolszczeniami, które mam

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1516 dnia: Grudnia 15, 2011, 15:47:01 »
    Jak dobrze pamiętam, to otwierasz za pomocą notatnika i zapisujesz jako tekst, z tym, że zmieniasz kodowaniena na UTF-8.
    I powinno grać!

I proszę nie pisać że już było takich pytań co nie miara, bo sprawdziłem każde i nigdzie nie pisało jakiego formatu użyć, a w tych starych postach nie chciałem pisać.
    Było, było ;)Ale gdzieś w innych tematach poukrywane :p

Owocnej pracy życzę!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2011, 15:50:21 wysłana przez ałtsajder »

Offline Exedras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1517 dnia: Grudnia 15, 2011, 16:33:18 »
    Witam mam problem z modem jak chce wejśc do gry przy ładowaniu wyskakuje taki błąd]

Uploaded with ImageShack.us

Jak to naprawić ?

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #1518 dnia: Grudnia 15, 2011, 17:01:32 »
    Najwyraźniej coś źle wgrałeś albo po prostu trzeba jeszcze raz pobrać moda, nie mam pewności.
    A wracając do mojej próby spolszczenia, to tego "csv" nigdzie nie widzę w możliwościach zapisu.
    Po prostu ktoś mógłby by mi powiedzieć co robię nie właściwie? W moddingu dałem już posta w tej sprawie i jak na razie bez odpowiedzi.  

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1519 dnia: Grudnia 15, 2011, 17:39:37 »
    @ michal891
    A mod bez save wgrywa się normalnie, bez żadnych problemów ? Jak nie to z tego co widzęmiałam ten sam problem. Pomogła tylko reinstalka systemu.

@ jakozfifi 
    Mój problem został rozwiązany nie miałem zaznaczone wczytaj tekstury na żądanie. Dzięki za zainteresowanie.

- Nie ma sprawy jakozfifi. Zawsze do usług, w końcu jesteśmy tutaj po to, by sobie pomagać;) A tak całkiem serio, to gdy piszesz, że masz jakiś problem, to przedstaw swoją sprawę dokładnie. 

A ja mam problem, sciagnelem sobie open beta 2.5 i jak jest wczytywanie danych ustawień to mnie wyrzuca

Bo w tym przypadku, to jak macanie po ciemku (tylko bez zdroznych myśli).

@ Exedras
    Postaraj się przeinstalować grę. Z tego co pamiętam, to ten plik nie jest częścią modyfikacji Florisa ;)

Offline Exedras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1520 dnia: Grudnia 15, 2011, 18:40:10 »
    Dalej zainstalowałem ponownie gre wgrałem cały fodled floris~~~~2.41a do folderu modules i dalej to samo wybieram ten mod w menu startu oczywiscie

Offline Koziu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1521 dnia: Grudnia 15, 2011, 19:55:56 »
    Witam, mam małe bugi związane z tym modem i pytam jak je naprawić:
    1. Wyświetla mi się że mam do zapłaty żołu 9000 nawet kiedy jestem sam w oddziale, płacę normalnie.
    2. Wszyscy mają znakomite morale w zakładce party, jednak kiedy rozmawiam z towarzyszami każdy ma beznadziejne i ciągle mówią że chcą odejść a ja im mówię że nie bo powiesze :D. Jak mogę zmienić te morale teraz? Nie mogę im na chwilę pozwolić odejść bo znikają wszyscy i już nie wracają do tawern bo cały czas pisze że są palantinus(nawet po wyrzuceniu ich z oddzialu) tylko jednemu pisze inaczej(ma też normalne morale i wraca do tawern)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2011, 20:37:07 wysłana przez Koziu »

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1522 dnia: Grudnia 15, 2011, 20:04:56 »
    Mi coś z kompem chyba się stało bo po wylaczeniu gry mam takie jakby kwadraciki-pixele ciemnoniebieskie(tak wygalda w powiekszeniu)
    A oto fragment mojego panelu boczengo

w powiekszeniu widac problem

Offline Exedras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1523 dnia: Grudnia 16, 2011, 07:25:16 »
    Teraz mam taki problem zrobiłem updata do 1.134 wchodzi do menu jak chce zacząć nową gre to wchodzi do rozdawaniu atrybutów i kiedy rozdam daje gotowe i taki błąd :

Uploaded with ImageShack.us

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1524 dnia: Grudnia 16, 2011, 16:43:44 »
    Teraz mam taki problem zrobiłem updata do 1.134 wchodzi do menu jak chce zacząć nową gre to wchodzi do rozdawaniu atrybutów i kiedy rozdam daje gotowe i taki błąd :
    Zajrzyj do FAQ może coś pomorze lub ściągnij sobie 2.5 beta albo poczekaj na 2.5 full :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1525 dnia: Grudnia 16, 2011, 21:05:32 »
    C++ było poruszane ze 3 razy. Proponuje odwiedzic strone Billa Gatesa po więcej info.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1526 dnia: Grudnia 17, 2011, 11:15:15 »
    Exedras!
    Dlaczego rozpoczynasz nowe tematy, jeżeli masz tu jeden zbiorczy?
    Jeżeli napisałeś raz, to nie pisz drugi raz.Jeżeli ktoś by znał jeden, konkretny sposób na rozwiązanie tego problemu, to dostałbyś odpowiedź od razu!
    Tutaj takie popędzanie, jest nie na miejscu!!Czytaj, próbuj, a nóż, jakiś sposób Ci pomoże!

Kolejna rzecz!
    Dlaczego instalujecie modyfikacje na wersję 1.134, jeżeli:

Download:
    Since it takes quite a while to upload the pack to multiple mirrors, we decided to have it for the open beta available only on a couple of mirrors. With the full release we'll have it ready for download on more mirrors, as you're used of us.

Version: 2.5 Open Beta
    Compatibility: 1.143
    Download: Easyshare and MegaUpload
    Download size: 971 MB
    Unpacked size: 2.63 GB
    Source: Easyshare and MegaUpload

Patch: EasyShare and MegaUpload
    Download size: 20 MB
    Unpacked size: 88 MB

Hotfix for Patch: MediaFire
    Download size: 0.5MB
    Unpacked size: 3.8MB (all overwriting existing files, so 0 net change)

Offline XxSPIDxX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1527 dnia: Grudnia 19, 2011, 18:02:30 »
    Witam!
    Mam problem!
    Pobrałem i wkleiłem tego moda do E:/Mount&Blade Warband/modules.
    Następnie też pobrałem spolszczenie i wkleiłem je do folderu moda.
    Potem włączam grę, zaczynam wszystko od nowa oraz wykonuje 1 misję.
    Już na początku pojawiają się komunikaty, że teksturki zostały źle załadowane/nie zostały załadowane.
    Gdy już odnajduje tych bandytów i klikam aby atakować ich to wtedy wyskakuje błąd i wyłącza mi grę.
    Czy ktoś ma podobny problem?
    Raz też jeszcze napadli mnie inni bandyci. Wtedy udało mi się włączyć walkę. Co raz teksturki migały i to strasznie wkurzało. Na początku bitwy również pojawił się błąd dotyczący teksturek. Następnie jak kogoś zabiłem to gra przestała mi działać.
    Jeśli jest potrzebny jakiś screen lub treść błędu to napiszę jutro albo po jutrze bo na razie nie mam sił aby tą grę ciągle włączać i czekać 5 minut, żeby mi się wyłączyła -,-.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1528 dnia: Grudnia 19, 2011, 21:29:24 »
    Witam!
    Mam problem!
    Pobrałem i wkleiłem tego moda do E:/Mount&Blade Warband/modules.
    Następnie też pobrałem spolszczenie i wkleiłem je do folderu moda.
    Potem włączam grę, zaczynam wszystko od nowa oraz wykonuje 1 misję.
    Już na początku pojawiają się komunikaty, że teksturki zostały źle załadowane/nie zostały załadowane.
    Gdy już odnajduje tych bandytów i klikam aby atakować ich to wtedy wyskakuje błąd i wyłącza mi grę.
    Czy ktoś ma podobny problem?
    Raz też jeszcze napadli mnie inni bandyci. Wtedy udało mi się włączyć walkę. Co raz teksturki migały i to strasznie wkurzało. Na początku bitwy również pojawił się błąd dotyczący teksturek. Następnie jak kogoś zabiłem to gra przestała mi działać.
    Jeśli jest potrzebny jakiś screen lub treść błędu to napiszę jutro albo po jutrze bo na razie nie mam sił aby tą grę ciągle włączać i czekać 5 minut, żeby mi się wyłączyła -,-.

Nie jesteśmy jasnowidzami!
    Wersja Warbanda
    Wersja Moda
    Treści błędów

Sprawdzic wczytywanie tekstur na żądanie!

Trzy punkty powyżej do uzupełnienia i dopiero można coś działać!
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #1529 dnia: Grudnia 19, 2011, 21:49:31 »
    Powiem krótko na temat tego moda...ma straszliwych błędów co niemiara.