Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131269 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Troll seregant
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1485 dnia: Grudnia 09, 2011, 17:42:32 »
    A tam trudno. Powiem tyle że miałem ten sam problem tylko z inną modyfikacją. Zabawa z C++ dała rezultat. Tylko że długo się z tym "bawiłem" i szczerze trafiał mnie szlag jasny przy tym.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline Bombel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1486 dnia: Grudnia 09, 2011, 22:29:37 »
    Gra na tym modzie strasznie milaguje, nawet na najnizszych detalach. Odziwo na nativ gram na najwyzszych i wszystko smiga. Moj sprzet to :
    CPU
    AMD Athlon II X2 250
    Technologia Regor 45nm
    RAM
    2,00 GB 1-Kanałowy DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24)
    Płyta Główna
    ASUSTeK Computer INC. M4N68T-M (AM3)
    Grafika
    1024MBGeForce GT 220

Offline Bladi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1487 dnia: Grudnia 10, 2011, 09:22:51 »
    Abba, czyli mówisz że może jest jeszcze jakaś szansa ? :D. Apropo kompa i moda, to mod mi sie wogóle nie tnie jak gram na niskich detalach. Ale ja nigdy nie lubiłem narzekać na grafikę i tego nie robiłem. Mod mi się trochę długo ładuje i czasami mam mała nie wielką 1 s ścinkę jak ide na rynek... Ale generalnie to mod chodzi podczas bitew bardzo dobrze ;). Abba a jakich rzeczy próbowałeś ?
    Może ja ci podam moje gg to pogadamy to byś mi pomógł hmm ? :D

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1488 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:15:41 »
    Apropo,czy można zmienić wersję gry jakoś?Np. gram na 1.43,to czy mogę zmniejszyć do 1.34?

Offline BLyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1489 dnia: Grudnia 10, 2011, 20:58:13 »
    Nie wiem czy to jest normalne, ale gram w bete 2.5 ze spolszczeniem tutaj przygotowanym do 2.4. I śmiga mi wspaniale, a wersji 2.4 nigdy nie udało mi się uruchomić bez problemów, bo albo się zatnie tak, że muszę minimalizować i na nowo maksymalny obraz, czy całkowicie wyłączać grę, albo mi się tekstury nie wczytują czy to piasku czy to innych rzeczy. A tutaj na becie gra chodzi wspaniale. Czy tak panowie się tam postarali nad optymalizacją? Wolę grać cały czas w betę :) I mam nadzieję, że ktoś zrobi pełniejsze spolszczenie do bety.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1490 dnia: Grudnia 10, 2011, 22:53:55 »
    @ Bladi jasne czemu nie. Podeślij namiar w prywatnej wiadomości.

@Warband25
    Aby mieć dwie wersje tej samej gry trzeba dwa razy ją zainstalować... jedną z najnowszym patchem drugą bez. Najlepiej na torentach lub google zapytać o konkretną wersję.

@BLyy
    To nie jest normalne. To dziki fart. Twórcy moda nie pracowali zdecydowanie nad optymalizacją do spolszczenia na 2.4 zapewniam Cię :D

Offline BLyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1491 dnia: Grudnia 11, 2011, 12:09:54 »
    To nie jest normalne. To dziki fart. Twórcy moda nie pracowali zdecydowanie nad optymalizacją do spolszczenia na 2.4 zapewniam Cię :D
    Raczej chodziło mi o to, że po prostu wersja 2.5 beta chodzi mi wyśmienicie, a spolszczenie to tak poza tym i z nim i bez niego. Nie wszystko jest po polsku, ale da się zrozumieć. Może zanim przeszli do wersji 2.5 postarali się naprawić nieco błędów z 2.4. Nie wiem, nie wnikam ale chodzi mi bardzo dobrze. Pozdrawiam

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1492 dnia: Grudnia 11, 2011, 12:45:10 »
    Raczej chodziło mi o to, że po prostu wersja 2.5 beta chodzi mi wyśmienicie, a spolszczenie to tak poza tym i z nim i bez niego. Nie wszystko jest po polsku, ale da się zrozumieć. Może zanim przeszli do wersji 2.5 postarali się naprawić nieco błędów z 2.4. Nie wiem, nie wnikam ale chodzi mi bardzo dobrze. Pozdrawiam
    Przecież cały sens prac nad wersją 2.5 to było poprawienie wydajności i wielu błędów z 2.4 które zdarzały się niespodziewanie często :) Twórcy moda od razu zaznaczali że ich celem jest zoptymalizowanie Florisa i z tego co się czyta to można wnioskować że się im udało. Tak więc po tej becie można śmiało oczekiwać że finalna wersja będzie już świetnie dopracowana.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1493 dnia: Grudnia 12, 2011, 14:21:28 »
    Ktoś wie na kiedy planowana jest stabilna wersja 2.5?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1494 dnia: Grudnia 12, 2011, 15:34:40 »
    Ktoś wie na kiedy planowana jest stabilna wersja 2.5?
    Przeglądałem tak pobieżnie stronę moda na TW i jakoś konkretnej daty nie widziałem. Oczywiście mogłem coś przeoczyć bo mój angielski raczej nie zachwyca :/
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1495 dnia: Grudnia 12, 2011, 16:04:28 »
    Witam.

Ostatnio zrobiłam nową instalkę windowsa, tak więc trzeba zainstalować gry na nowo. Dawno nie grałam M&B WB. Widzę, że została wypuszczona beta Florisa 2.5, i w tej włąśnie sprawie piszę do was. Co lepiej pobrać Florisa 2.4 czy 2.5 ? Czy ta beta 2.5 jest w miarę stabilna - grywalna ?

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1496 dnia: Grudnia 12, 2011, 16:07:46 »
    Co kto woli Jagódko. Osobiście zostaje jeszcze na 2.4a póki 2.5 nie zostanie ukończona. No wiecie kompatybilność save. Ale 2.5 jest w miarę grywalna. Są tam błędy typu błędnie lub wcale nazwane przedmioty a to trochę mnie drażni ;P Handlowiec jestem

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1497 dnia: Grudnia 12, 2011, 20:52:30 »
    Pobrałam modyfikacje Florisa 2.5 i muszę przyznać, że jest naprawdę genialna :) Co do problemu jaki wczesniej miałam z wywalaniem do windy czyli error run time i temu podobne zostało rozwiązane dzięki nowej instalacji windowsa. Tak więc przyczyną wysypywania sięgry jest niestabilny system. Gra hula, aż miło :)
    Pozdrawiam.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1498 dnia: Grudnia 13, 2011, 01:21:01 »
    Mnie jakoś odstrasza "alfa", "beta", więc na razie pomęczę jeszcze Skyrim i po wydaniu pełnej wersji powrócę do Floris :]

Offline Sir Victor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1499 dnia: Grudnia 13, 2011, 11:35:27 »
    A ja mam taki error w tym modzie ze nagle podczas tej pierwszej batalii z opisem : ,,syk ostrza wysuwającego się z pochwy (:D)'' zawiesza mi się gra i miga mi ekran ;( i jest jakis RLD error czy RLS. Dlatego gram na diplomacy ale chciałbym na tym modzie zagrać więc proszę o wsparcie jeśli ktoś miał podobny problem...