Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1136198 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline warband25

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1470 dnia: Grudnia 07, 2011, 07:20:15 »
    Ehh...w modzie bardzo trudno ustalić dlaczego coś nie działa.Zalezy na jakiej wersji grasz na 1.34 albo na 1.43.Ja grałem na 1.43,miałem mnóstwo problemów i teraz się dopiero dowiedziałem,że floris jest przeznaczony na 1.34.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1471 dnia: Grudnia 07, 2011, 13:31:09 »
    Ehh...w modzie bardzo trudno ustalić dlaczego coś nie działa.Zalezy na jakiej wersji grasz na 1.34 albo na 1.43.Ja grałem na 1.43,miałem mnóstwo problemów i teraz się dopiero dowiedziałem,że floris jest przeznaczony na 1.34.
    No właśnie połowa ludzi nawet nie wie na jaką wersje gry mają mody bo nie czytają pierwszych postów i FAQ nawet na stronie moda i przy downloadzie jest to często napisane.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1472 dnia: Grudnia 07, 2011, 14:13:45 »
    Może konkrety? Co mówi? Przed ślubem jest okres zaręczyn poza tym musisz wpłacić połowę kwoty weselnej.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1473 dnia: Grudnia 07, 2011, 22:59:42 »
    właśnie tego niema pytam się czy mogę poślubić jego córkę a on odpowiada tylko jej imieniem

Offline Bombel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1474 dnia: Grudnia 07, 2011, 23:16:54 »
    Mam problem, wgralem folder z modem do folderu modules, pobralem i wpakowalem spolszczenie i latki. Ale podczas startu gry mam do wyboru tlyko modoł nativ. Moja wersja to 1.143 (steam).

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1475 dnia: Grudnia 08, 2011, 14:28:33 »
    właśnie tego niema pytam się czy mogę poślubić jego córkę a on odpowiada tylko jej imieniem
    Wywal spolszczenie.
    Mam problem, wgralem folder z modem do folderu modules, pobralem i wpakowalem spolszczenie i latki. Ale podczas startu gry mam do wyboru tlyko modoł nativ. Moja wersja to 1.143 (steam).
    Sprawdź czy na pewno jest to dobry folder albo jeszcze raz wgraj moda.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Bladi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1476 dnia: Grudnia 08, 2011, 15:09:01 »
    Witam!

Niedawno szukając różnych modów do Warband'a, napotkałem się na "Floris moda". Odrazu gdy zobaczyłem filmy (youtube.com) użytkownika DżuniorJR, po prostu zakochałem się w tym modzie. Z wielką radością go pobrałem lecz moja radość natrafiła na "Kamień". Przejdźmy do rzeczy, natrafiłem na ten problem :
    -http://imageshack.us/photo/my-images/412/assasinscreedaltair.png/
    Od razu mówię że na FAQ patrzyłem w i z tych odpowiedzi które tam są żadne nie podziałały. Dodam iż ten problem występuje tylko przy jakiejkolwiek Bitwie,Podgladu obozu lub oblężenia zamku, nie dzieje się tak jedynie w tawernie.
    Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, w rozwiązaniu tego błędu bo na prawdę okropnie mi zależy na tym modzie ;).

PS: Mam Mount & Blade Warband 1.134 jak by co.Bitwy mi sie na 50% właczają ale na terytorium Sarranadzkim <- Nie pamiętam jak to sie pisze.
    Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2011, 15:14:41 wysłana przez Bladi »

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1477 dnia: Grudnia 08, 2011, 18:58:17 »
    Szczegóły komputera...?

Offline Bladi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1478 dnia: Grudnia 08, 2011, 19:09:39 »
    Przede wszystkim dzięki że chcesz mi pomóc.

Więc tak :
    -Ram = 1gb (Moge sobie dołożyć jeszcze 512 mb ponieważ mam schowane gdzieś tam.)
    -Karta graficzna = ATI Radeon 9550 /X1050 Series (128MB)
    -Procek = AMD Athlon (tm) 64 procesor 3000+, MMX, 3Dnow,~2.0 ghz.
    -System operacyjny = Microsoft Windows XP professional.

Potrzeba coś jeszcze ? napiszcie mi co bo nie wiem co tu więcej dodawać.
    I jeszcze raz dzięki że chcesz pomóc.

Pozdrawiam :D

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1479 dnia: Grudnia 08, 2011, 19:45:24 »
    Auć. Jedyna solucja to aktualizacja C++. Nie jest to wina modyfikacji.
    Edycja

O ile pamiętam C++ jest dostępny za frajer na stronach microsoftu. Problem z tym że dużo z tym zabawy ze względu na wiele czynników (mnie nieznanych) decydujących co jest potrzebne. Spróbuj też zgodność Direcx'ów o ile pamiętam są dwa do wyboru w opcjach 9 i 7. Może pomóc

Offline Bladi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1480 dnia: Grudnia 08, 2011, 19:52:56 »
    Hmm...
    C++ masz na myśli Visual c ++ coś tam ? Bo ja to już instalowałem po raz któryś tam ale nie wiem jak to się aktualizuje... W ogóle nie wiem gdzie to sie znajduje i do czego służy... A mówiąc o directach co dokładnie masz na myśli ?

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1481 dnia: Grudnia 08, 2011, 19:57:23 »
    Odpalając warbanda przejdź do konfiguracji. Zakładka video i poniżej Direcx do wyboru. U mnie jest 7 i 9. Wątpię żeby to pomogło ale warto spróbować. Największy kamień to Visual C++ z tym będzie kombinowanie na niemal 100%

Offline Bladi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1482 dnia: Grudnia 08, 2011, 20:52:15 »
    Abba, zaraz sprawdzę twój pomysł... Aaa mam pytanie...  Co w ogóle mam zrobić z tym visual c++ jakieś konkretne rady ? :<. Kurcze oby się udało :/

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1483 dnia: Grudnia 09, 2011, 12:09:23 »
    Abba, zaraz sprawdzę twój pomysł... Aaa mam pytanie...  Co w ogóle mam zrobić z tym visual c++ jakieś konkretne rady ? :<. Kurcze oby się udało :/
    C++  niewiele Ci pomorze przy tej konfiguracji komputera. 1 gb to stanowczo za mało nawet jeśli dołożysz te 512 to przyda się jeszcze zmiana wartości pamięci wirtualnej opisana w FAQ (miałem sprzęt nieco podobne tyle że karta geforca z 256 mb i procek 3200 a nawet na minimalnych ustawieniach zdarzały się jakieś błędy)

Offline Bladi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1484 dnia: Grudnia 09, 2011, 13:45:35 »
    Acha... No pomysł tamten nie wypalił. :<.
    Kurcze czyli mogę się pożegnać z floris mod'em ? Ja mam do 512mb ale zamierzałem kupić 1gb jeszcze a kumplowi dać tą 512mb:(. Kurcze po prostu mam big doła ;[. No niestety nie mam na teraz finansów na nowego kompa... No więc trudno... Dzięki wszystkim za pomoc ;/. Kurde wielka szkoda :<. No ale może coś na 2012 kupie nowego kompa... ;<

Pozdrawiam. ;(