Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131263 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1395 dnia: Listopada 06, 2011, 18:35:42 »
    No ale ja też jej nie znalazłem ...
    W czasie rozmowy z ministrem jest opcja wysłania emisariusza a tam trzeba wybrać kraj do którego ma się udać po czym wybiera się cel jego misji.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline florenek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1396 dnia: Listopada 06, 2011, 22:27:50 »
    Mógłby ktoś udostępnić mi pliki koni z textures od  itm_horse_wlong01.dds do końca "przedmiotów" z końmi?

Sprawa wygląda następująco:

Podczas startu gry, wczytywania tekstur wyskakuje błąd iż nie można wczytać "itm_horse_wlong01.dds" , wypakowywałem jeszcze raz ściągniętego moda. Wychodzi jednak na to, iż muszę ściągać prawie 1GB ponownie, bo być może nie ściągnęły się do końca niektóre pliki. Nie jest to mało, więc byłbym bardzo wdzięczny za spakowanie owych plików.

Mod wygląda bardzo ciekawie... Również bardzo chciałbym jak najszybciej zacząć w niego grać.

Edit: Pobrana wersja to 2.40 - bez bugfixa.

Wersja gry się zgadza.

Offline Lucassith

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1397 dnia: Listopada 06, 2011, 23:22:13 »
    Mógłby ktoś udostępnić mi pliki koni z textures od  itm_horse_wlong01.dds do końca "przedmiotów" z końmi?

Sprawa wygląda następująco:

Podczas startu gry, wczytywania tekstur wyskakuje błąd iż nie można wczytać "itm_horse_wlong01.dds" , wypakowywałem jeszcze raz ściągniętego moda. Wychodzi jednak na to, iż muszę ściągać prawie 1GB ponownie, bo być może nie ściągnęły się do końca niektóre pliki. Nie jest to mało, więc byłbym bardzo wdzięczny za spakowanie owych plików.

Mod wygląda bardzo ciekawie... Również bardzo chciałbym jak najszybciej zacząć w niego grać.

Edit: Pobrana wersja to 2.40 - bez bugfixa.

Wersja gry się zgadza.

1a. Możliwe, że po wgraniu tego jednego pliku będzie potrzebowało 200 innych
    2b. Bez bugfixa nie da się wyjść z menu podsumowania banku

Radzę Ci, a) ściągnąć to czego nie masz od początku, bo zabawy z wysyłaniem po kolei 200 plików będzie więcej niż ściągniecie wszystkiego od początku + b) wgrać bugfixa

Offline 1goforglory

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1398 dnia: Listopada 07, 2011, 09:21:27 »
    Witam mam problem po rozpoczęciu gry (Oryginalna gra z tale worlds patch 1.143) , kiedy wszystkie statystki wybiorę i wybiorę miasto w którym się odrodzę atakuję mnie ten gościu kiedy chcę wykonać jakiś ruch czy to pójść czy zakatować tego gościa gra się ścina po czym muszę wcisnąć ctrl +alt+delete wtedy dopiero przestaje ścinać po czym po ok.10 sek znowu się ścina i tak w kółko 
    Mam identyczny problem na wersji 1.143 jak i na wersji 1.134 próbowałem już bez spolszczenia i bez bugfixa, zmieniałem detale, FAQ też przejrzałem lecz to nic nie pomaga. Jeżeli jest ktoś kto miał podobny problem to niech napiszę jak go rozwiązać:)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1399 dnia: Listopada 07, 2011, 11:42:22 »
    Mam identyczny problem na wersji 1.143 jak i na wersji 1.134 próbowałem już bez spolszczenia i bez bugfixa, zmieniałem detale, FAQ też przejrzałem lecz to nic nie pomaga. Jeżeli jest ktoś kto miał podobny problem to niech napiszę jak go rozwiązać:)
    No nie wiem ale na to tzw. "ścinanie" w FAQ'u jest rozwiązanie. Zazwyczaj pomaga zwiększenie pamięci wirtualnej i zmiany w pliku boot.ini. Samo przejrzenie FAQ to trochę za mało trzeba coś jeszcze z tego zrobić :P

florenek pobierz moda z tego linku http://www.mbrepository.com/file.php?id=2420 jest to tylko połowa bez muzyki ale powinny tam być pliki których Ci trzeba.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline 1goforglory

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1400 dnia: Listopada 07, 2011, 12:43:07 »
    No nie wiem ale na to tzw. "ścinanie" w FAQ'u jest rozwiązanie. Zazwyczaj pomaga zwiększenie pamięci wirtualnej i zmiany w pliku boot.ini. Samo przejrzenie FAQ to trochę za mało trzeba coś jeszcze z tego zrobić :P

florenek pobierz moda z tego linku http://www.mbrepository.com/file.php?id=2420 jest to tylko połowa bez muzyki ale powinny tam być pliki których Ci trzeba.
    Przejrzałem tj. zastosowałem tamte rozwiązanie niestety bezskutecznie...

Offline florenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1401 dnia: Listopada 07, 2011, 14:12:52 »
    Jakie wymagania musi spełnić komputer by można było płynnie (nawet przy małych ustawieniach) w niego grać?

Pytam jak bardzo mod podwyższa wymagania gry.

Edit:

Oto błąd. Zapoznałem się z faq i działam, jeśli dalej będzie jakiś problem ponownie zeedytuje ten post.

« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2011, 15:10:14 wysłana przez florenek »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1402 dnia: Listopada 09, 2011, 19:28:16 »
    Jakie wymagania musi spełnić komputer by można było płynnie (nawet przy małych ustawieniach) w niego grać?

Pytam jak bardzo mod podwyższa wymagania gry.

Edit:

Oto błąd. Zapoznałem się z faq i działam, jeśli dalej będzie jakiś problem ponownie zeedytuje ten post.

Zdania są podzielone.Niektórym dobrze działa na sprzętach sprzed kilku lat, a niektórym na nowych nie ruszy....Wszystko zależy od konfiguracji sprzętu, porządku na dyskach, itp.Kolejna rzecz, to kwestia optymalizacji moda, ta zaś leży i kwiczy!

Offline 1goforglory

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1403 dnia: Listopada 09, 2011, 21:43:50 »
    Ref. Jest ktoś mi w stanie pomóc?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1404 dnia: Listopada 10, 2011, 00:24:14 »
    Ref. Jest ktoś mi w stanie pomóc?
    Ja tez mam taki problem, ale forum nie obrzucam, jakimiś "refreshami"...
    Tutaj jak raz się napisze, to prędzej czy później ktoś odpowie!Jeżeli nie, tzn., że nikt nie zna rozwiązania!
    Tak poza tym, nie jesteś sam!Wielu jest tu takich, którzy chcieliby zagrać w tego świetnego moda, ale nie może z powodu kiepskiej samego mod i z utęsknieniem czeka na patcha, który wg. Twórców ma poprawić działanie moda!
    Tak więc!
    Jedyne co Ci mogę poradzić, to przewertowanie całego tematu i wypróbowanie wszystkich sztuczek, jak nie będzie działać, to będziesz musiał poczekać.Chyba że...Zainstaluj wersję 2.3.To (wg mnie) ostatnia dobrze działająca wersja Floris!
    Pozdrawiam!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1405 dnia: Listopada 10, 2011, 12:32:21 »
    Według twórców nowa wersja będzie pod koniec miesiąca więc trochę cierpliwości i mam nadzieję, że wszyscy będą zadowoleni :) .
    Wersja 2.5 jest już na 1.143 więc błędu z przedmiotami nie będzie, ma też być lepiej zoptymalizowana (no to się jeszcze okaże) no i będzie zawierać mod Freelancer co mnie bardzo cieszy :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1406 dnia: Listopada 10, 2011, 15:12:10 »
    Według twórców nowa wersja będzie pod koniec miesiąca więc trochę cierpliwości i mam nadzieję, że wszyscy będą zadowoleni :) .
    Wersja 2.5 jest już na 1.143 więc błędu z przedmiotami nie będzie, ma też być lepiej zoptymalizowana (no to się jeszcze okaże) no i będzie zawierać mod Freelancer co mnie bardzo cieszy :)

Ooo, no to bardzo fajnie, wszelkie dodatkowe opcje "kariery" w WB są mile widziane :)

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #1407 dnia: Listopada 10, 2011, 21:56:15 »

Freelancer? No bajki bajki
    Dla osób które mają trudności z rozpoczęciem rozgrywki a nie chcą używac kodów podpowiem
    Żyła złota w handlu
    Tulga (Salt od 95/szt.) do Drihm
    Po zarobieniu około 5 tysięcy można przejśc ja wyższe loty
    Curraw(Iron nawet od 90/szt.) do miast docelowych na północ. Praktycznie prosto jak w morde strzelił. Aż nie wiem co robic z tą kasą :D
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1408 dnia: Listopada 11, 2011, 12:03:28 »
    Na co się w handlarza bawić skoro można założyć konto :) Wystarczy poganiać trochę bandytów żeby uzbierać na wkład początkowy a potem każdą nadwyżkę kasy do banku (ja zostawiam sobie tylko na żołd i żywność). Z pierwszych 10 tys. można już utrzymać niezgorszy oddział a jak już uzbiera się 100 tys. (z miesiąc ciężkiej pracy przy bandytach xD) to tylko z odsetek można żyć.

Offline ozli

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1409 dnia: Listopada 11, 2011, 16:21:11 »
    mam problem podczas loadingu wyskakuje mi że nie ma pliku CommonRes\weapon_meshes_e.brf