Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131261 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elonis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1290 dnia: Października 28, 2011, 22:07:21 »
    masz tu FAQ: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307

nie sądzicie że to FAQ to powinno być jako wydzielony i podwieszony temat?

Offline rasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1291 dnia: Października 28, 2011, 22:09:37 »
    Ja ma taki o problemik ... Odpalam wszystko fajnie biorę ze chce iść do jednego z królestw i atakuje mnie ten typ na początku gry wszystkie domy itp. mam czarne :/
    Podam gadam z tym kupcem i chuy wyłącza mi się gra ... ?
    Wie ktoś dlaczego ? (Mam ten link od  Dzuniora ^^ )

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1292 dnia: Października 29, 2011, 10:08:27 »
    nie sądzicie że to FAQ to powinno być jako wydzielony i podwieszony temat?
    Zdecydowanie nie. Jak ktoś nie potrafi nawet pierwszego postu przeczytać(gdzie ma rozwiązanie większości problemów) to niech nie oczekuje pomocy ; /.

Ja ma taki o problemik ... Odpalam wszystko fajnie biorę ze chce iść do jednego z królestw i atakuje mnie ten typ na początku gry wszystkie domy itp. mam czarne :/
    Podam gadam z tym kupcem i chuy wyłącza mi się gra ... ?
    Wie ktoś dlaczego ? (Mam ten link od  Dzuniora ^^ )
    Ja kiedyś miałem podobny problem. Gdy zbyt szybko chciałem skończyć gadkę z kupcem i wyjść z tawerny to mi do pulpitu wywalało. U mnie podziałało czekanie kilku sekund zanim skończy się się rozmawiać z kupcem i później zanim kliknie się tab. Wmawiałem sobie, że to coś może się doczytuje ale tak na prawdę nie mam pojęcia o co chodzi :D.

Offline Adriannos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1293 dnia: Października 29, 2011, 10:20:50 »
    Ja bym był bardzo wdzięczny o każdą pomoc, chociaż najmniejsze szczegóły.

Gra działa dobrze bez błędów. Było kilka pacz mam też właśnie do 1.134. Zainstalowane zrobione i właśnie ten mod chciałem zrobić. Zrobiłem wszystko z instrukcją + spolszczenie. Z początku jakieś błędy więc z tydzien nad tym pracowałem. Teraz gra mi się włącza ale jak np. chcę włączyć coś z modu to nie moge np. drzewka rozwoju jednostek. Jak chce z bandytami na początki walczyć to nie włącza się. Wyskakuje coś z Visual c++. Ale jak gre wyłączę to znika. Jak włączam inne opcje nie wszystkie to np gra się wyłącza i RGL ERROR. Czasami jakiejś teksturki brakuje np. ostatnio drzewko z moda mi odpaliło  a jak przełączyłem żeby zobaczyć nordow to już brak jakieś tektury. Niepobierałem rożnych pachy i wszystko pobierałem i już nie mam siły.
     Ktoś ma jakieś porady albo pomysły na ten beznadziejny przypadek?

PS. Mam oryginał...

PS.2. bo kolega poszedł do emipku wczoraj i zakupił;p więc zrobiłem ale nadal to samo grr
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2011, 11:24:43 wysłana przez Adriannos »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1294 dnia: Października 29, 2011, 10:24:03 »
    Brawo....No to pójdzie ost/ban za piractwo.Co za idioci piszą przyznając się do lewej gry.
    Ale wcześniej pisało że sciągłeś z torrentów bez problemu...
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2011, 10:58:55 wysłana przez Lord Reginald »

PROBLEM?

Offline Metiv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1295 dnia: Października 29, 2011, 10:31:27 »
    ok , pomogło ... w pewnym sensie...

teraz mi wyskakuje Unable to open file Modules\Floris Expanded Mod Pack 2.4\Resource\mov_skeletons.brf :(

nie wiem co zrobić

HELPHELPHELPHELPHELP

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1296 dnia: Października 29, 2011, 14:37:20 »
    No to po kolei:
    1.Jak komuś FAQ nie pasuje to zawsze może zrobić swój.
    2.To że komuś wyskakują w czasie ładowania komunikaty że czegoś nie ma to albo ma złą wersję gry(najlepiej 1.134) albo też przy pobieraniu moda coś nie poszło, sprawdźcie też czym dokładnie wypakowujecie moda ( z tego co pamiętam to spakowany był 7zipem) tak więc można spróbować reinstal gry lub pobrać moda od nowa. Także nieraz folder "sounds" jest problemem i należy go podmienić na ten z native razem z plikiem sounds.txt ale to jest w FAQ.
    3.Błędy C++!!! To też jest w FAQ ale co mi tam szkodzi: Zainstalujcie najnowsze biblioteki Visuall C++ których pełno w necie w końcu google nie gryzie, nowe stery do karty też pomogą jak i zmniejszenie grafiki i zmiany w pamięci wirtualnej.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline alusowy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1297 dnia: Października 29, 2011, 16:17:42 »
    Mam problem bo kiedy już ustawie wszystko postaci, wybiore królestwo i jest ten moment walki to wywala mi grę, i raz pisze ,że błąd textur a raz ,że visual C++ nie działa.
    Wie ktoś może o co chodzi?
    I teraz jak ponownie pobrałem to w czasie ładowania i wczytywania danych wywala gre.
    Mam wersje najnowszą bo Steam sam update zrobił, diplomacy mod chodził mi normalnie lecz gdzieniegdzie były angielskie napisy.
    P.S Podajcie link do Visual c++ bo mi po restarcie błąd w nim wyskakuje mam Windowsa 7.

Patrzyłem FAQ i zmieniłem ram oraz zainstalowałem nowe sterownik (cisne na nich w Battelfield 3) i visual c++ który nie chodzi.

Jeżeli chodzi o zmiane wpisu w pliku boot.ini to normalnie to przepisałem enter i wyskoczyło mi ,że nie mam dostępu.

Naprawdę zagrał bym na tym modzie z uśmiechem na gębie bo bez modów gra jest nudna.
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2011, 17:30:15 wysłana przez alusowy »

Offline Metiv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1298 dnia: Października 29, 2011, 16:55:37 »
    No to tak:

z sounds juz zrobilem i zamiast unable to fopen file CommonRes bla bla bla pisze mi to co napisalem w poprzednim poscie :3
    probowalem zmienic te jakies ustawienia dziwne jeszcze ale dalej to samo :( sprobuje pobrac od nowa i napisze co jest

mialem 1.134 gdy to wszystko probowalem a pod koniec gdy juz nie mialem pomyslow sciagnalem 1.143 odpalilem i to samo i na tym skonczylem a wiec jeszcze raz sciagne moda byc moze pomoze ;d w kazdym razie napisze

EDIT: z ciekaowsci czy inne mody pojda sciagnalem PoP'a i all dziala sprawnie :() ale nic nie zastapi Florisa i tak...

Offline Domek234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1299 dnia: Października 29, 2011, 16:58:43 »
    Siemka Mam problem a mianowicie bawiąc się z włączonymi oszustwami włączyłem w modzie jakieś DEBUGI i ciągle mi teraz to pisze czy jest jakiś sposób żeby to wyłączyć bo nie gówno wkurza ...

Offline dorek32133

• BANITA
    • Użytkownik
      • http://img546.imageshack.us/img546/8864/45105.gif
    « Odpowiedź #1300 dnia: Października 29, 2011, 18:37:39 »
    Ludzie macie
    C++
    Sterowniki
    ...
    Nie dziala
    to...

Jedyne wyjscie to floris 2.3
    (sorry za ortografie ale typ trzciaki mi sie przelaczyl i jest : æ © ñ µ ø ð ß á ä å é é itd)
    WSRH

Offline rasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1301 dnia: Października 29, 2011, 18:51:49 »
    Teraz działa mi da się odpalić ale nie mogę rozdać umiejętności i rozpocząć nowej gry :/

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1302 dnia: Października 29, 2011, 19:01:49 »
    Ludzie macie
    C++
    Sterowniki
    ...
    Nie dziala
    to...

Jedyne wyjscie to floris 2.3
    Właśnie pościągać sobie 2.3 albo czekać na 2.5 która ma być lepiej zoptymalizowana i przestańcie w końcu narzekać bo to i tak nic nie da. Skoro "wszystkiego" próbowaliście(ta na pewno :P) i nadal nie działa to zapewne nikt na tym forum nie jest w stanie tego rozwiązać. Wątek zmienił się w jeden nieprzerwany ciąg narzekań i nic dziwnego że nikomu nie chce się przeglądać teraz tych 80 stron.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Domek234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1303 dnia: Października 29, 2011, 19:38:11 »
    Może mi ktoś odpowiedzieć ?

Offline Onil17

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1304 dnia: Października 29, 2011, 20:08:22 »
    Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami i odpaliłem grę z modem na odpowiedniej wersji jednak zawsze kiedy zatwierdzam wybór imienia postaci i jej statystyk gra się crashuje i wyrzuca mnie do pulpitu. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane.Posiadam wersje moda 2.4 z spolszczeniem i bugfixem.