Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131278 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1275 dnia: Października 24, 2011, 18:25:50 »
    zainstalowałem i patha  i spolszczenie a mam wersje 1.141 chciałem zainstalować patha do 1.31 i wyskoczył mi taki błąd http://imageshack.us/photo/my-images/832/beztytuurai.png/
    Może pobrałeś patch nie do tej wersji językowej?
    Wersję powinieneś mieć 1.143!To ważne, ponieważ te wcześniejsze były bardzo "zbugowane"!

Offline Reven

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1276 dnia: Października 24, 2011, 19:56:18 »
    z tym 1.141 się machnąłem ale szukałem innych patchy i z każdym jest tak samo wiec jak ktoś by mógł jakiś działający patch dać był bym wdzięczny

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1277 dnia: Października 25, 2011, 19:22:39 »
    Witam wszystkich po dłuższej przerwie ale złomek mi padł a nowy dopiero ogarniam (w końcu porządny sprzęt xD)
    Widzę że sporo się działo przez te kilka dni ale po pobieżnym przejżeniu chyba nic ciekawego ;)

Mam pytanie jak zwiększyć swoje prawo do tronu ?
    Trzeba wysyłać towarzyszy na misję, werbować lordów i zawierać traktaty.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Domek234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1278 dnia: Października 27, 2011, 18:12:13 »
    Pomocy błagam nie działa mi M&B a dokładniej gdy klikam ikonke to nic nie działa restart kompa to samo spróbowałem przez C:\Program Files\Mount&Blade Warband ale też nie działa a gra działała przez ok. 2 mieś albo mieś

Offline knight2302

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1279 dnia: Października 27, 2011, 18:19:30 »
    a mi po wejściu do tawerny pokazuje się czarny ekran i tyle :(

p.s. i wg to gra się okropnie ścina chociaż native chodziło bardzo dobrze, dodatek ładował się ok 5 min a tak dla porównania to native ładuje mi się trochę ponad pół minuty :/
    « Ostatnia zmiana: Października 27, 2011, 18:27:32 wysłana przez knight2302 »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #1280 dnia: Października 27, 2011, 20:02:29 »
    1. ta sciezka wyglada jakby warbanda pobranego z tale worlds., wiec nie opowiem bo mam wersje pudelkowa
    2. bedzie sie dlugo ladowac, dlugi module ini i duzo tekstur, ktoire mi sie i tak nie wczytuja i mam czesto takie ,,bezteksturowe'' zbroje na lordach i najemnikach
    Vivat Pomerania!

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1281 dnia: Października 27, 2011, 20:03:31 »
    Ta modyfikacja zachęciła mnie abym powrócił do M&B... Jest jednak problem, kiedy rozpoczynam nową grę pojawia mi się szereg błędów tekstur. Początkowa ulica jest czarna a po chwili następuje ściecie. Co mam zrobić? taak, taaak, mam oryginał:)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1282 dnia: Października 28, 2011, 11:55:08 »
    Ta modyfikacja zachęciła mnie abym powrócił do M&B... Jest jednak problem, kiedy rozpoczynam nową grę pojawia mi się szereg błędów tekstur. Początkowa ulica jest czarna a po chwili następuje ściecie. Co mam zrobić? taak, taaak, mam oryginał:)
    Może zainstaluj nowe sterowniki do karty, sprawdź czy masz w konfiguracji zaznaczone 'load textures on demand", zajrzyj do FAQ ;) a jak nic nie pomoże to trzeba czekać na nową wersję.

Pomocy błagam nie działa mi M&B a dokładniej gdy klikam ikonke to nic nie działa restart kompa to samo spróbowałem przez C:\Program Files\Mount&Blade Warband ale też nie działa a gra działała przez ok. 2 mieś albo mieś
    Przeinstaluj grę a najlepiej odinstaluj jakimś programem który czyści też rejestr (np. revo unistaler czy jakoś tak).
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1283 dnia: Października 28, 2011, 16:20:17 »
    Zauważyliście, że ostatnie 30 stron topicu to marudzernie na problemy techniczne?

Umówmy się: ten mod ma swoje wymagania i nie będzie pływał na wolniejszych kompach. To, ze śmiga Ci warband na średnich, nie znaczy, że Floris będzie czołgał się na minimalnych - i tyle.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1284 dnia: Października 28, 2011, 18:12:13 »
    Zauważyliście, że ostatnie 30 stron topicu to marudzernie na problemy techniczne?

Umówmy się: ten mod ma swoje wymagania i nie będzie pływał na wolniejszych kompach. To, ze śmiga Ci warband na średnich, nie znaczy, że Floris będzie czołgał się na minimalnych - i tyle.
    Tak da się to zauważyć ale to że nie da się grać w florisa na słabym sprzęcie to troszkę przesada. Jakoś grałem dotąd na starym komputerze w moda a teraz śmigam już na nowym, wiadomo że wygląd jest nieporównywalny ale faktem jest że działał na obydwu konfiguracjach. Nie wiem może miałem po prostu szczęście albo trochę lepiej dbałem o swój sprzęt ;)

Offline elonis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1285 dnia: Października 28, 2011, 18:29:00 »
    Witam,

Właśnie ściągam ten mod i mam co do niego pytanko. Czy to co jest w zakładce FAQ w pierwszym poście to są mody które wchodzą w skład Floris Expanded Mod Pack? Do uruchomienia tego moda potrzebny jest patch 1.143 tak? I jakie "duże" (czyli zmieniające cały świat, tekstury, frakcje itd.) mody są kompatybilne z tym modem, bo jakoś wędrowanie po przetartych szlakach Calradii (głównie z Denerim do Uxhal w celu zarobienia grosza =.=) mi się niezbyt widzi i chciałbym czegoś nowego ;) Nie interesuje mnie tryb MP. I jeszcze jedno pytanie. Mianowicie jak bardzo ulepszana jest grafika w MB dzięki temu modowi. Jest opcja żeby ją jeszcze bardziej ulepszyć? Mam mocny sprzęt i chciałbym mieć możliwie jak najlepsze doznania wizualne :)

Pozdrawiam

EloNis

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1286 dnia: Października 28, 2011, 18:42:48 »
    Myślę podobnie. Mapa z warbanda od samego początku była nie najlepsza. Floris to jeden z lepszych modów a porządna mapa tylko by go poprawiła.

Offline Calkun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1287 dnia: Października 28, 2011, 19:08:44 »
    mam problem,  podczas ładowania się gry wyskakuje mi błąd 'Unable to open file:CommonRes\weapon_meshes_e.brf ' i się wyłącza.

Instalacje modu przeprowadziłem wedluk podanego planu
    Nie wiem co robić :/

Offline dorek32133

• BANITA
    • Użytkownik
      • http://img546.imageshack.us/img546/8864/45105.gif
    « Odpowiedź #1288 dnia: Października 28, 2011, 20:25:32 »
    Ej ludzie jest wszystko jakby ok jak przeczytałem FAQ tzn. (spolszcenie Sound Bugfix czy jakoś tak )
    No i gdy już wchodze do gry i chce strzelić  z kuszy to RLG. i C++ czy jakoś tak no i przecież mam dobry sprzęt nowe sterowniki i co ?...
    Pomocy
    mam ustawione 3gb ramu żeby nie było ;)
    a ogólnie 4

Zaraz jeszcze z edytuje i napisze co pisze na RLG:
    Dobra 2gi raz nie było nic po prostu po wystrzeleniu kuszy gra mi wyszła ...
    A za pierwszym razem po wystrzeleniu wyszło z RLG i C++

Proszę o odpowiedz

:D:D:D:D:D:D:D:D

:D:D:D:D:D:D:DD:D::D

Edit 19:42= Jednak pomyliłem się ogólnie coś z zamkami sie chyba dzieje ;/ nie wiem już ;/

Edit 19:35= mam RLG już pojawia się gdy zaczynam w swadii RLG= Modules\Native\\textures\ground_village.dds
    WSRH

Offline Metiv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1289 dnia: Października 28, 2011, 21:56:45 »
    siemka... gdy włączam już grę na tym modzie niby wygląda ok , ale gdy już się ładuję czerwony pasek gra się wyłącza i wyskakuje RLG ERROR w, w którym pisze "Unable to open file: CommonRes\weapon_meshes_e.brf"
    jeśli już ktoś miał ten problem i już tu jest na niego odpowiedź to przepraszam ale nie chce mi się szukać po 88 stronach ;]

proszę o odpowiedź jak to rozwiązać będę bardzo wdzięczny :)

pozdrawiam

EDIT: wiem wiem , 2 posty wyżej jest już to pytanie , ale nie zauważyłem i bardzo przepraszam ;\
    « Ostatnia zmiana: Października 28, 2011, 22:00:15 wysłana przez Metiv »