Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KrystianBorys

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1260 dnia: Października 22, 2011, 12:23:25 »
    Mam problem. Po wybraniu atrybutów postaci, pokonaniu bandyty, w momencie gdy porozmawiam z tym kupcem wciskam tab i wtedy pojawia się rgl error. Zainstalowałem spolszczenie i bugfixa. Proszę o pomoc

Offline Cracq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1261 dnia: Października 22, 2011, 13:34:58 »
    Zainstaluj Patcha 1.134 ...

Offline oskar1321szn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1262 dnia: Października 22, 2011, 16:12:05 »
    Gra mi działa wszystko pięknie ładnie i po Polsku, ale niektóre napisy znikają i nie wiadomo o co chodzi, np. rozmawiam z lordem  pytam się o sojusz z rodziną, odpowiada że trzeba się ożenić, klikam "chciałbym jeszcze raz zglosić moją kandydature"(czy coś takiego) i wtedy w odpowiedzi dostaje odpowiedź bez słów, albo wręcz przeciwnie, stan zadowolenia obywateli w którejś z moich prowincji.
    A i jeszcze, o co chodzi z opcją "uznaję potęgę twojego rodu chciałbym do niego dołączyć"(nie wiem czy dokładnie dobrze zapamiętałem) Mam +70 stosunków z Lordem a on odpowiada że mnie nie poprze bo mnie nie lubi, i co daje ta opcja tak w ogóle?

A i jeszcze jest problem z nazwami lordów np. Lord zdenerwowany Gutlans, Komtu Laruqen wie o tobie.
    Wątpie żeby "wie o tobie" było częścią imienia.
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2011, 16:49:18 wysłana przez oskar1321szn »

Offline Legumir

• Użytkownik
    • "To nasze wybory pokazują kim na prawdę jesteśmy"
    « Odpowiedź #1263 dnia: Października 22, 2011, 16:54:30 »
    Podczas wchodzenia w 'Postać' znika twarz i ręce zostawiając same ubrania, jakby gość był niewidzialny. Inni lordowie także znikają, co z tym zrobić?
    Legumir

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1264 dnia: Października 22, 2011, 17:39:40 »
    Spolszczenie ma wiele bugów, zna ktoś chociaż plik lokalizacyjny po angielsku ?

Offline dorek32133

• BANITA
    • Użytkownik
      • http://img546.imageshack.us/img546/8864/45105.gif
    « Odpowiedź #1265 dnia: Października 22, 2011, 19:32:48 »
    Ej dajcie stronki do :
    Prophesy of Pendor
    Brytenwalda
    1257 a.d
    WSRH

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1266 dnia: Października 22, 2011, 20:15:23 »
    ej, ziomuś, to nie temat na to i dobrze ci radzę, ogarnij dział 'mody warband', pozdro

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1267 dnia: Października 22, 2011, 21:36:04 »
    FUCK znowu mam problem poniewaz gdy właczam Warband wskakuje po kolei taki bład http://imageshack.us/photo/my-images/196/12271322.png/ po tym błedzie wyskakuje taki    http://imageshack.us/photo/my-images/542/46437720.png/ (sadze ze te bledy sa nie istotne bo gdy klikam OK gra sie dalej laduje) a po tym wyskakuje taki bład http://imageshack.us/photo/my-images/535/64314476.png/ i gdy klikam ok gra sie wyłacza

PS. gdy to instalowalem instalowalem najpierw moda a potem patha 1.143 PROSZE O POMOC

Spróbuj zainstalować na czystego warbanda, patch 1.134 .
    Prawdopodobnie gra działa na 1.143, ale oficjalnie podaje się 1.134
    Niektórzy uważają, ze im działa, inni, że nie.
    Poza tym, sprawdź plik instalacyjny Floris.Może jest uszkodzony i czegoś Ci nie kopiuje.

Od razu z góry mówię że Kieszonkowe w Drodze i testuje grę na (A HOJ!)
    Gra crashuje się i wywala błąd z plikiem exe

Wiecie co robić?

A czy pokwapiłeś się przejrzeć kilka stron tematu, zajrzeć na FAQ moda, zanim napisałeś ten post?
    Poza tym, wszyscy wiemy jaką masz wersję gry, moda, sytem, itp.

Spolszczenie ma wiele bugów, zna ktoś chociaż plik lokalizacyjny po angielsku ?

Gdzieś było o tym, wiele razy.Wiem, że musisz odpalić moda z trybem edycji i eksportować pliki tektowe do folderu.Ale jak gdzie?Poszukaj w dziale modding

Offline Cracq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1268 dnia: Października 23, 2011, 10:54:16 »
    A czy pokwapiłeś się przejrzeć kilka stron tematu, zajrzeć na FAQ moda, zanim napisałeś ten post?
    Poza tym, wszyscy wiemy jaką masz wersję gry, moda, sytem, itp.

Jakby działało to co w FAQ to bym nie pytał pomyśl
    Tak samo zgaduj jakiego mam moda skoro ten post jest w (Floris Expanded Mod Pack 2.41a (PL))
    Chciałeś się wywyższyć? Coś ci nie wyszło..
    System XP..

Offline oskar1321szn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1269 dnia: Października 23, 2011, 12:33:20 »
    To ma ktoś jakieś rozwiązanie mojego problemu ze spolszczeniem? Dodam jeszcze że sprawdzałem pliki languages i zawierają one dialogi których w grze brakuje więc nie wiem czemu nie działa, gdy odpalę  eng działa ale za słabo znam język i podczas każdej rozmowy czekało by mnie około 15 wypadów do translatora ;\

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1270 dnia: Października 23, 2011, 16:46:38 »
    Jakby działało to co w FAQ to bym nie pytał pomyśl
    Tak samo zgaduj jakiego mam moda skoro ten post jest w (Floris Expanded Mod Pack 2.41a (PL))
    Chciałeś się wywyższyć? Coś ci nie wyszło..
    System XP..

Jakbyś przejrzał kilka ostatnich stron, to byś zrozumiał moją reakcję...
    Druga rzecz, to , że temat jest FEMP 2.41a, nie znaczy, że wszyscy grają na tej wersji. Wcześniej temat miał nazwę FEMP 2.3.I co?Myślisz, że wszyscy od zmiany nazwy tematu zainstalowali 2.41a?
    Czy chciałem się wywyższać?Nie, tylko czasami tracę cierpliwość do leni, którzy uwazają, że lepiej jest napisać post niż przejrzeć FAQ, lub kilka stron tematu...
    Pewnie, teraz napisze, że jak nie chcę, to żebym nie odpowiadał....Dlaczego piszę?Dlatego, żeby tacy potencjalni goście, którzy zakładają konto, nie zakładali niepotrzebnych tematów(mydlą, że to przyspieszy działanie grona graczy) i bardziej sprecyzowali swój  problem...

Oskar!
    Niewątpliwie, coś się pochrzaniło z plikami!Czeka Cię reinstalka!Pamiętaj, że gra powinna mieć wersję 1.134.

Offline dorek32133

• BANITA
    • Użytkownik
      • http://img546.imageshack.us/img546/8864/45105.gif
    « Odpowiedź #1271 dnia: Października 23, 2011, 19:08:35 »
    Ej ludzie jest wszystko jakby ok jak przeczytałem FAQ tzn. (spolszcenie Sound Bugfix czy jakoś tak )
    No i gdy już wchodze do gry i chce strzelić  z kuszy to RLG. i C++ czy jakoś tak no i przecież mam dobry sprzęt nowe sterowniki i co ?...
    Pomocy
    mam ustawione 3gb ramu żeby nie było ;)
    a ogólnie 4

Zaraz jeszcze z edytuje i napisze co pisze na RLG:
    Dobra 2gi raz nie było nic po prostu po wystrzeleniu kuszy gra mi wyszła ...
    A za pierwszym razem po wystrzeleniu wyszło z RLG i C++

Proszę o odpowiedz
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D::D
    Edit 19:42= Jednak pomyliłem się ogólnie coś z zamkami sie chyba dzieje ;/ nie wiem już ;/

Edit 19:35= mam RLG już pojawia się gdy zaczynam w swadii RLG= Modules\Native\\textures\ground_village.dds
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2011, 19:43:14 wysłana przez dorek32133 »
    WSRH

Offline Domek234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1272 dnia: Października 23, 2011, 19:26:34 »
    Mam pytanie jak zwiększyć swoje prawo do tronu ?

Offline oskar1321szn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1273 dnia: Października 23, 2011, 19:27:58 »

Oskar!
    Niewątpliwie, coś się pochrzaniło z plikami!Czeka Cię reinstalka!Pamiętaj, że gra powinna mieć wersję 1.134.
    Miałem wcześniej nowszą wersje, reinstal itp. zrobiłem, no i efektem jest stracenie save i brak pozytywnych efektów ;/ za to cała gra się rozpiździła ;/
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2011, 20:18:35 wysłana przez oskar1321szn »

Offline Reven

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1274 dnia: Października 24, 2011, 13:10:55 »
    zainstalowałem i patha  i spolszczenie a mam wersje 1.141 chciałem zainstalować patha do 1.31 i wyskoczył mi taki błąd http://imageshack.us/photo/my-images/832/beztytuurai.png/