Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gebarsha

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1185 dnia: Października 15, 2011, 17:00:14 »
    Ta wersja moda to jedna wielka lipa!!! Ma ktoś może jeszcze 2.3?

Offline Sh3rez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1186 dnia: Października 15, 2011, 17:35:30 »
    Ten mod to nie lipa , jest fajny , ale nie działa u więkoszości (czyli u tych co mają piraty), z wersją 2.3 jest to samo co z 2.4 czyli RTL Error.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1187 dnia: Października 15, 2011, 17:37:32 »
    Witam ,mam taki problem Gdy włączam gre Pod koniec ładowania Tekstur wyskakuje Błąd "RGL Error" "get_object failed for body: bo_bushes02_b...
    ...Czytałem wszyskie strony tego Tematu...
    ...Czytałem FAQ.
    Próbowałem wszystkiego co pisaliście i nic.
    (Wszystko czyli , pkt 1 a,b i c w FAQ i uruchamialem jako administrator)
    Z góry dzięki za nazwanie mnie idiotą i wmawianie ,że nie przeczytałem poprzednich postów. Czytałem wszyskie.
    Idiotą Cię nie nazwę bo nie mam takiego powodu :). Sprawdź wersję gry bo mod działa na 1.134 i wyższych bo ten błąd wygląda na brak plików. Także zobacz punkt 2 w FAQ o folderze "sounds".

Tak ma ją dużo osób i na pewno wstawią gdzieś specjalnie dla Ciebie prawie 1 gb. Wejdź do tematu moda na TW i tam są linki do wcześniejszych wersji.

PS Błąd jest RGL a nie RTL (rtl to chyba jakaś stacja telewizyjna na kablówce xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Kszyhu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1188 dnia: Października 15, 2011, 17:51:29 »
    Zapomniałem dopisać , mam wersje 1.143. Próbowałem przenosić Folder sounds i sounds.txt z native do Folderu z modem i nic ciągle to samo.

Offline Ratos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1189 dnia: Października 15, 2011, 17:53:05 »
    Witam ,mam mały problem z modem ,a dokładnie z jego płynnością gra strasznie długo wczytuje lokalizacje i zazwyczaj występuje tzw. klatkowanie co kończy moją zabawę tuż na samym początku. Co do FAQ to zastosowałem wszystkie opcje pkt.1 przy czym
    podpunkt "B" nie daje nawet możliwości załadowania gry(ale to raczej opcja nie man mojego PC). Czasem pojawi się błąd typu RGL lub C++ ,gra jest spatchowana do wersji 1.143, grafika była obniżana i podwyższana bez żadnego skutku, Bugfix był ściągany. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić doradźcie.

Offline Gebarsha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1190 dnia: Października 15, 2011, 19:01:16 »
    Heh sorry że się uniosłem ale... mam ORYGINALNĄ WERSJĘ GRY!

Zainstaluję tego patcha 1.134 może to coś da bo jak kopiowałem i zmieniałem nazwy plików to szło dalej ładowania do czasu tego:

:get_shader failed for: flora_shader_nobias" xD nie wiem o co chodzi szukałem tych plików i nic nie znalazłem :D

[EDIT]
    Problem rozwiązany!!!
    Wystarczyło zainstalować patch 1.134 ! Brakowało plików a ten patch dodał je do folderu z grą i już działa kolejny problem to spolszczenie (tak pobrałem i dodałem te pliki do forderu z modem i nic xD)

[EDIT2]
    Hahaha oj ja głupi i nie mądry! :D
    Wystarczyło kliknąć na flagę xD musiałem przegapić tę linijkę :D
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2011, 11:30:45 wysłana przez Gebarsha »

Offline Ratos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1191 dnia: Października 15, 2011, 19:40:52 »
    Heh sorry że się uniosłem ale... mam ORYGINALNĄ WERSJĘ GRY!

Zainstaluję tego patcha 1.134 może to coś da bo jak kopiowałem i zmieniałem nazwy plików to szło dalej ładowania do czasu tego:

:get_shader failed for: flora_shader_nobias" xD nie wiem o co chodzi szukałem tych plików i nic nie znalazłem :D

Moja rada to spatchować gre do wersji 1.143 i mod załaduje się do końca ,ale to czy będzie działał to nie wiem.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1192 dnia: Października 15, 2011, 21:11:55 »
    Ale ten mod jest na 1.134, a nie 1.143....

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1193 dnia: Października 15, 2011, 21:20:11 »
    Ale ten mod jest na 1.134, a nie 1.143....

Tak ale działa i na 1.143 no przynajmniej u mnie ale jak już pisałem mam nie raz z nim problemy z którymi da się żyć :)

PS. Wszyscy piszą że zrobili wszystko dokładnie tak jak w FAQ ( jak znam życie to co niektórzy to nie wiedzą dokładnie o co tam chodzi przynajmniej w połowie :/ ) no nich tam będzie że tak ;) Więc moja rada: to poczekać na nową wersję która ma być lepiej
          zoptymalizowana
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Sh3rez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1194 dnia: Października 15, 2011, 21:24:01 »
    To co jest z tym dodatkiem ? Na pewno nie wszyscy mają oryginała , a działa niektórym .

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1195 dnia: Października 15, 2011, 21:33:04 »
    To co jest z tym dodatkiem ? Na pewno nie wszyscy mają oryginała , a działa niektórym .
    Z jakim znowu dodatkiem?! Chodzi Ci o wersję 2.4? A co ma niby być optymalizacja leży i kwiczy więc są takie "kwiatki". To jest tylko mod i jest w nim wiele nowych rzeczy dlatego u jednych działa a u innych nie, po prostu każdy ma inną konfigurację sprzętu i trudno przewidzieć na jakim będzie działać (ja mam złom i chodzi a ludziom z dużo lepszym sprzętem nie chce się nawet odpalić).

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1196 dnia: Października 16, 2011, 06:17:43 »
    Bardzo długo nie grałam już w Warbanda, tak więc postanowiłam powrócić do niego i sobie pograć :) Okazało się, że Floris kraszuje mi do windowsa :/ Typowy RGL Error. Zaznaczę, że wcześniej modyfikacja Florisa działała normalnie. Od tamtego czasu zainstalowałam tylko nowe stery do karty graficznej i nowy patch do gry :/ Ciekawe czemu tak się stało.
    Na dniach jak będę miała więcej czasu to sprawdzę co jest "cięte"

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1197 dnia: Października 16, 2011, 10:40:14 »
    Dobra, Adamk23. Nie znam się za bardzo na komputerach, miałem RGL error i skorzystałem z Twojej porady do Vista/win7 i teraz faktycznie nie mam RGL Error... Bo WB w ogóle nie odpala :[ Jest jakiś sposób żeby to odkręcić, czy muszę robić reinstal?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1198 dnia: Października 16, 2011, 12:19:28 »
    Dobra, Adamk23. Nie znam się za bardzo na komputerach, miałem RGL error i skorzystałem z Twojej porady do Vista/win7 i teraz faktycznie nie mam RGL Error... Bo WB w ogóle nie odpala :[ Jest jakiś sposób żeby to odkręcić, czy muszę robić reinstal?
    Jak chcesz wrócić do starych ustawień to robisz tak samo tyle że wpisujesz : "bcdedit /deletevalue IncreaseUserVA". Zmiany te są przydatne tylko w 32 bitowych systemach więc trzeba wiedzieć co się ma w kompie :)

Co do tych wszystkich błędów to zdaje mi się że zwiększona ich częstotliwość na związek z patchem 1.143 co prawda wcześniej też mi wywalało ale znacznie rzadziej niż teraz (częstotliwość błędów u mnie jest względnie na tyle mała że da się grać). Więc tak sobie myślę że nie ma co się spinać za bardzo i kombinować na siłę lecz poczekać cierpliwie na wersję 2.5 która ma podobno być lepiej zoptymalizowana. Także porady w FAQ to nie są gwarantem tego że będzie lepiej, to jest tylko zbiór rozwiązań które podziałały u mnie i u paru innych osób (często doświadczonych użytkowników forum ) a przecież każdy ma inny sprzęt i znalezienie rozwiązań dla każdego raczej przekracza nasze możliwości a przynajmniej moje.

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1199 dnia: Października 16, 2011, 17:24:02 »
    W ustawieniach graficznych dajcie wszystko jak najmniej, później ewentualnie zwiększajcie po trochu. U mnie działa wszystko. Instalacja bez problemów, lecz niestety co jakiś czas wyskakuje znienacka RGL runtime error!, ale da się grać, a założę się, że mam najsłabszego kompa (rocznik 2006) na tym forum XD

PS.: Kiedy wersja 2.5?