Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1170 dnia: Października 10, 2011, 11:09:20 »
    Ej ludzie nie przesadzajcie z tym wyczuleniem na słowo "pobrać" albo "ściągnąć", wiadomo że M&B i WB jest na licencji shareware i każdy może całą grę pobrać legalnie.
    Sam mam pudełkową wersję M&B, z której nigdy nie wyjąłem płytki :P
    Może masz, rację, ale ostatnio dużo osób, pojawia się na forum szczycąc się piracikiem...

Offline michal317pl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1171 dnia: Października 10, 2011, 19:48:21 »
    Najlepiej niech każdy zachowa dla siebie skąd ma tą grę i niech ludzie zaczną pisać tu jakieś ciekawsze rzeczy, a nie o tym skąd ją wytrzasnęli :)

Offline matigbw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1172 dnia: Października 13, 2011, 16:08:22 »
    Mam jedno pytanie.

Czy jest dostępny module system tego moda?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1173 dnia: Października 13, 2011, 16:22:30 »
    Widziałem na stronce moda "source code" więc jeśli są to te same rzeczy to trzeba zajrzeć na tą stronę . Link na pierwszej stronie lub w FAQ.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline NoName90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1174 dnia: Października 13, 2011, 16:43:31 »
    Witam to znowu ja sciagnalem wersje 2.3.7 i wszystko chodzilo ladnie a tu nagle http://imageshack.us/photo/my-images/7/bladmd.png/ co to ma znaczyc ?

Offline Domek234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1175 dnia: Października 14, 2011, 12:32:57 »
    Błagam o pomoc próbuje zainstalować moda od tyg. i po 8 dniach mi się to udało gram ok. 15 min i gdy ładuje mi się pierwsza bitwa wyskakuje mi to http://imageshack.us/photo/my-images/12/32863288.jpg/  (zoom i lepiej widać) próbuje dać sobie z tym rade przez ok. 6 godz ale mi się nie udaje proszę o pomoc :(

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1176 dnia: Października 14, 2011, 15:02:29 »
    Pójdzie na takim sprzęcie ? :
    Ms Windows XP Sp3
    Procek AMD 2,2 GhZ
    Ram 3GB

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1177 dnia: Października 14, 2011, 15:28:49 »
    Mam śmieszny problem: od początku zabawy z tym modem ani razu nie trafiłem w sklepie na pancerz nóg - dlaczego:) ? Trochę dziwnie to wygląda gdy biegam w pełnej zbroi i butach nomadów.

Kolejny irytujący problem to dźwięki jakie słyszę w czasie poruszania się po mapie świata - jest to miarowe, cosekundowe tykanie/stukanie. Nie wiem jak pozbyć się tega "wspaniałego beat'u".

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1178 dnia: Października 14, 2011, 16:24:04 »
    Błagam o pomoc próbuje zainstalować moda od tyg. i po 8 dniach mi się to udało gram ok. 15 min i gdy ładuje mi się pierwsza bitwa wyskakuje mi to http://imageshack.us/photo/my-images/12/32863288.jpg/  (zoom i lepiej widać) próbuje dać sobie z tym rade przez ok. 6 godz ale mi się nie udaje proszę o pomoc :(

FAQ !!!

Pójdzie na takim sprzęcie ? :
    Ms Windows XP Sp3
    Procek AMD 2,2 GhZ
    Ram 3GB
    Powinno. Ja mam ciut gorszy procek i połowę Twojego ramu i działa.

Mam śmieszny problem: od początku zabawy z tym modem ani razu nie trafiłem w sklepie na pancerz nóg - dlaczego:) ? Trochę dziwnie to wygląda gdy biegam w pełnej zbroi i butach nomadów.

Kolejny irytujący problem to dźwięki jakie słyszę w czasie poruszania się po mapie świata - jest to miarowe, cosekundowe tykanie/stukanie. Nie wiem jak pozbyć się tega "wspaniałego beat'u".

A jaką masz wersję gry? Na 1.142 były braki w sklepach które miał naprawić 1.143.
    Co do tych dźwięków to mam tak samo i chyba jest to winna podmienionego folderu "sounds" ale wolę to niż nieuruchamianie się moda :/
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Sh3rez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1179 dnia: Października 14, 2011, 16:54:29 »
    Cześć mam taki problem ,  Pewnie odpowiadaliście już Na to  , ale jest za dużo Stron żeby wszystko czytać  . Więc, mam Mount&Blade Warband po wypakowaniu folderu Floris Expanded Mod Pack 2.4 do Modules (Wersja gry 1.103) i włączeniu gry wyskakuje błąd :
    Unable to open file : CommonRes/weapon_meshes_e.barf .
    A Gdy zaktualizuje wersje gry do 1.134 , pasek ładowania "Wczytywanie danych tekstur" dochodzi prawie do końca i stoi w miejscu i wywala RGL Error ,
    Nie wiem czy to wina patcha czy gry (tak mam pirata i crack też jest dobry) , ale proszę pomóżcie .

PS. Pomoce na FAQ, nic nie dały , zrobiłem wszystkie punkty i nic .

« Ostatnia zmiana: Października 14, 2011, 18:06:42 wysłana przez Sh3rez »

Offline Domek234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1180 dnia: Października 14, 2011, 19:17:22 »
    Cześć mam taki problem ,  Pewnie odpowiadaliście już Na to  , ale jest za dużo Stron żeby wszystko czytać  . Więc, mam Mount&Blade Warband po wypakowaniu folderu Floris Expanded Mod Pack 2.4 do Modules (Wersja gry 1.103) i włączeniu gry wyskakuje błąd :
    Unable to open file : CommonRes/weapon_meshes_e.barf .
    A Gdy zaktualizuje wersje gry do 1.134 , pasek ładowania "Wczytywanie danych tekstur" dochodzi prawie do końca i stoi w miejscu i wywala RGL Error ,
    Nie wiem czy to wina patcha czy gry (tak mam pirata i crack też jest dobry) , ale proszę pomóżcie .

PS. Pomoce na FAQ, nic nie dały , zrobiłem wszystkie punkty i nic .

Zainstaluj C++ 2010 mi pomogło :D

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1181 dnia: Października 14, 2011, 21:15:28 »
    Dobra zainstalowałem i pobrałem, i mam takie coś:
    Już po wyborze gdzie moja postać ma się udać (wybrałem Praven), są te napisy naciskam kontynuuj a tu nagle black screen...

EDIT:
    Już jest OK. Wgrałem Sounds z Native
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2011, 10:42:48 wysłana przez Xavart »

Offline Sh3rez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1182 dnia: Października 14, 2011, 21:32:44 »
    Zainstaluj C++ 2010 mi pomogło :D
    Zainstałowałem i nic nie dało , mówie że zrobiłem wszystkie punkty z FAQ . Wyświetla się to samo RTL error . Naprawde nie wiem o co chodzi .

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1183 dnia: Października 15, 2011, 12:37:49 »
    Zrób to co Xavart i powinno pomóc albo kup oryginał .

PS. Jak wpadnie tu jakiś admin to masz 2 ostrzeżenia za pirata!! Czyta się regulamin bo tam jak byk stoi, że piractwa tu nie tolerują więc lepiej się nie rejestrować żeby raczyć nas takimi wyznaniami.

Offline Kszyhu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1184 dnia: Października 15, 2011, 13:43:42 »
    Witam ,mam taki problem Gdy włączam gre Pod koniec ładowania Tekstur wyskakuje Błąd "RGL Error" "get_object failed for body: bo_bushes02_b

Mam Windows 7
    Dual Core E3440 2,6Ghz
    Ram 2Gb
    Radeon 4670HD
    Mam najnowsze Visual C++ i Stery do karty graficznej
    Crysis Na średnich chodził na 60Fps'ach

Czytałem wszyskie strony tego Tematu.
    Czytałem FAQ.
    Próbowałem wszystkiego co pisaliście i nic.
    (Wszystko czyli , pkt 1 a,b i c w FAQ i uruchamialem jako administrator)
    Z góry dzięki za nazwanie mnie idiotą i wmawianie ,że nie przeczytałem poprzednich postów. Czytałem wszyskie.
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2011, 13:47:45 wysłana przez Kszyhu »