Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131271 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1140 dnia: Października 07, 2011, 15:46:24 »
    Ale właśnie chodzi o to, iż ja nie mogę zagrać w grę, bo po wykreowaniu swojej postaci wywala mnie do pulpitu. I jeszcze jak chcę "spatchować" wersję do 1.134 to nie mogę, gdyż mam wersję nowszą - 1.43

Edit: a i dodatkowo dodam, że wywala mnie na pulpit z komunikatem o temacie "Microsoft Visual C++ Runtime Library", więc nie wiem, czy się zająć wersję gry, czy tym 2. problemem.

Najpierw zajmij się grą. Po pierwsze zainstaluj od nowa i spatchój do wersji 1.143 (mod działa na niej). Jak już będzie gotowe to zapraszam do FAQ i po wykonaniu zamieszczonych tam czynności powinno działać. Jeśli jednak mimo zastosowania wszystkich rozwiązań nadal nie działa, no cóż wtedy pozostaje czekać na wersje 2.5 i nadzieja że będzie to wersja pozbawiona błędów ;)

Editvv
    ja mam taki problem że jak włączam gre z tym modem to jak zaczyna się 1 bitwa ta co zawsze na początku to M&B zaczyna mi klatkować,
    a trening działa dobrze. próbowałem na wersji 1.134 i 1.143 tu i tu tak samo jak wie co robić to proszę o odpowiedź bo mod naprawde superowy :)

Odpowiedź na Twoje pytanie:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2011, 19:08:09 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline mieszko_I

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1141 dnia: Października 07, 2011, 16:00:22 »
    ja mam taki problem że jak włączam gre z tym modem to jak zaczyna się 1 bitwa ta co zawsze na początku to M&B zaczyna mi klatkować,
    a trening działa dobrze. próbowałem na wersji 1.134 i 1.143 tu i tu tak samo jak wie co robić to proszę o odpowiedź bo mod naprawde superowy :)

Offline NoName90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1142 dnia: Października 07, 2011, 19:07:17 »
    Mam taki problem gdyz kiedy mam wysokie ustawienia graficzne nic w grze nie chodzi kiedy srednie chodzi ale tylko w pierwszej walce bo kiedy wejde do jakiegos obiektu tawerny czy cus to sie zacina na niskich tak samo jest czemu tak mam?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1143 dnia: Października 07, 2011, 19:11:36 »
    Mam taki problem gdyz kiedy mam wysokie ustawienia graficzne nic w grze nie chodzi kiedy srednie chodzi ale tylko w pierwszej walce bo kiedy wejde do jakiegos obiektu tawerny czy cus to sie zacina na niskich tak samo jest czemu tak mam?

I nic Ci to nie mówi?! Skoro na niskich detalach chodzi chociaż trochę lepiej to chyba oczywiste że mod/gra ma wysokie wymagania które Twój sprzęt spełnia zaledwie minimalnie (zalecam rozdzielczość 800:600 i niskie ustawienia grafy oraz FAQ)

EditvvTo chyba napisałem żebyś FAQ przejrzał. Tam są porady co można zrobić żeby poprawić płynność gry a jak to nie pomoże to tylko już lepszy sprzęt trzeba kupić:P

PS. A i jeszcze można na dx7 przestawić zawsze te parą fps'ów się uzyska.
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2011, 19:18:10 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline NoName90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1144 dnia: Października 07, 2011, 19:13:19 »
    Ale niskie wymagania i 800x600 nic nie daje

Offline NoName90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1145 dnia: Października 07, 2011, 19:26:32 »
    Ale to jest troche dziwne bo na native na bardzo wysokich w ogole sie nie laguje ...

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1146 dnia: Października 07, 2011, 19:33:40 »
    Ale to jest troche dziwne bo na native na bardzo wysokich w ogole sie nie laguje ...

1.Posty można edytować nie trzeba pisać jeden po drugim.
    2.Nic w tym dziwnego w końcu mod zawiera wieeeeele dodatków graficznych których w native jest tyle co kot napłakał.
    3.Ustaw sobie battlesizer w native na jakieś 800-900 jednostek to i on się zlaguje ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1147 dnia: Października 07, 2011, 19:41:21 »
    Jaki masz sprzęt?
    Czy masz najnowsze sterowniki?
    Czy obniżyłeś jakość tekstur i zaznaczyłeś w konfiguracji "Load textures on demand"?

Mi to tak trochę też wygląda na uszkodzony plik instalacyjny... (ściągnij moda jeszcze raz)

Offline Gotiko1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1148 dnia: Października 07, 2011, 21:22:23 »
    Witam otóż mam pewien problem i prosze aby ktoś mi na niego odpowiedział :) Chodzi o to że jak odpalam gre wszystko wklejone niby OK wybieram w menu Floris i jak ładuje się menu główne to nagle wyskakuje ERROR o nazwie: get_object failed for body: bo_bushes02_b i chciałbym aby ktoś mi powiedział co mam robić czytałem FAQ i nic na ten temat nie znalazłem.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1149 dnia: Października 07, 2011, 23:17:02 »
    Witam otóż mam pewien problem i prosze aby ktoś mi na niego odpowiedział :) Chodzi o to że jak odpalam gre wszystko wklejone niby OK wybieram w menu Floris i jak ładuje się menu główne to nagle wyskakuje ERROR o nazwie: get_object failed for body: bo_bushes02_b i chciałbym aby ktoś mi powiedział co mam robić czytałem FAQ i nic na ten temat nie znalazłem.
    wersja gry?
    Wersja moda?

Offline Gotiko1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1150 dnia: Października 08, 2011, 00:00:39 »
    Wersja gry to 1.143
    Wersja moda to 2.4

Offline DaPik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1151 dnia: Października 08, 2011, 07:46:42 »
    Mam taki problem że po skopiowaniu moda do native, po uruchomieniu gry nic się nie zmienia (w launcherze mam floris) nie mam już pomysłów, od 5 rana sie bawię.
    Żeby nie było wersja M&B 1.134, a mod a 2.4.7

Offline NoName90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1152 dnia: Października 08, 2011, 08:00:28 »
    Teraz wszystko chodzi ok kiedy zmniejszylem grafike do tak pomiedzy srednia i wysoka ALE np jak walczylem z tymi 4 bandytami z questu to trawa byla kanciasta i pisal jakis blad o teksturach a po chiwli gdy juz tak walczylem z dobre 20 sekund to nagle : http://imageshack.us/photo/my-images/27/beztytuucmd.png/ czemu?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1153 dnia: Października 08, 2011, 09:33:54 »
    Nie wiem skąd nawał tylu "Świeżaków" na to forum, ale panowie!!To że jesteście nowi na tym forum nie zwalnia Was z przestrzegania zasad.CZYTAJ ZANIM NAPISZESZ!
    Błędy typu RGL, C++ i itd. Występują praktycznie wszędzie, bez znaczenia czy walczysz z 4 bandytami czy armia Króla.Jak nie masz odpowiedniej konfiguracji sprzętowej, to sprawdź w FAQ co możesz zrobić aby przyspieszyć działanie komputera, jeżeli i to nie podziała, to czekamy na następną wersję, albo gramy w ostatnią działającą(2.3).

Offline DaPik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1154 dnia: Października 08, 2011, 09:44:14 »
    No dobra ale co ze mną co robię nie tak? Po wgraniu moda nie ma żadnych zmian. Na pewno robiłem jak trzeba.