Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131263 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nagatoxd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1125 dnia: Października 05, 2011, 20:16:38 »
    Wersja gry 1.143
    moda 2.4.7

Offline Rayan2134

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1126 dnia: Października 05, 2011, 20:32:57 »
    Rayan2134 ten komunikat znaczy że masz już najnowsze biblioteki c++. Przejrzyj FAQ zrób wszystko co tam napisane a przede wszystkim zmniejsz jakość grafiki.

Tyle że mam na najniższe możliwe ustawienia graficzne. Nadal mi wyskakuje ten błąd, zrobiłem wszystko tak jak w FAQ. W normalnym Native chodzi mi na full detalach bez żadnej ściny, nie zooptymalizowany w kij ten mod.. ;( Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #1127 dnia: Października 05, 2011, 20:41:03 »
    jak wgrać do tego spolszczenie jak w folderze z spolszczeniem jest kolejny folder language a w modzie nie ma tego folderu WTF?! dodałem więc folder z spolszczeniem do moda i nic nadal mam po angielsku pomoże ktoś nie piszcie mi żebym sie uczył angielskiego :P
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #1128 dnia: Października 05, 2011, 21:02:29 »
    dobra wszystko już mam teraz jak się poruszam po mapie czy po polu walki nie tnie mi się gra wszystko chodzi na max ale ... nie ide płynnie tylko jak w starych grach :D czyli jedne naciśniecie kursora do góry i ide metr dalej tak to wygląda poprostu przeskakuje sobie z pkt a do pkt b co jest dziwne ...ehh jak nie problem z włączeniem moda to z spolszczeniem jak nie z spolszczeniem to z tym ciekawe jakiego to jeszcze ma buga

a teraz dla odmiany rgl error podczas wczytywania gry kasuje to w cholere szkoda nerwów i wracam do nowej ojczyzny moda bez bugów ehh co za dzień.
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2011, 21:08:13 wysłana przez bezlitosny »
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1129 dnia: Października 05, 2011, 21:47:22 »
    Wersja gry 1.143
    moda 2.4.7

Mod jest na razie 2.41 o nowej nie słyszałem jeszcze. Ściągnij go z linków tutaj http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.0.html bez patcha bo jest on dla tych co mieli wersję 2.3

Tyle że mam na najniższe możliwe ustawienia graficzne. Nadal mi wyskakuje ten błąd, zrobiłem wszystko tak jak w FAQ. W normalnym Native chodzi mi na full detalach bez żadnej ściny, nie zooptymalizowany w kij ten mod.. ;( Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
    Zgadzam się w 100%. Optymalizacja leży i kwiczy chociaż są tacy którym działa bez problemów ( ja mogę przegrać średnio 250 dni w grze zanim zacznie się coś walić ). Radze poczekać cierpliwie na wersję 2.5 a w tym czasie zająć się innymi modami (właśnie katuję 1257 a.d. xD )

jak wgrać do tego spolszczenie jak w folderze z spolszczeniem jest kolejny folder language a w modzie nie ma tego folderu WTF?! dodałem więc folder z spolszczeniem do moda i nic nadal mam po angielsku pomoże ktoś nie piszcie mi żebym sie uczył angielskiego :P

Spolszczenie jest kiepskie i lepiej je sobie darować.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline lech_kolejorz12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1130 dnia: Października 05, 2011, 22:00:01 »
    Witam. Mój problem polega na tym, iż podczas kreowania postaci w tym modzie, w okienku gdzie ustawia się wygląd twarzy, po chwili w lewym dolnym rogu wyskakują jakieś czerwone Napisy po angielsku: Unaple open texture pack, czy tam inne bzdury...Szybko to leciało, więc nie zdążyłem wszystkiego doczytać ;).

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #1131 dnia: Października 06, 2011, 01:24:49 »
    adamk23 - szukałem dziś szmat czasu tej zmiany koloru frakcji w debug mode. Może źle się za to zabieram, ale poważnie - nie potrafię. Chciałem dziś trochę pograć, ale od tych zlewających się barw oczopląsu dostaję.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1132 dnia: Października 06, 2011, 02:18:45 »
    A edycja w TweakMB nie sknoci plików? Bo tam można to zrobić, o ile pamiętam..

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1133 dnia: Października 06, 2011, 08:11:44 »
    Dołączę się do dyskusji... :D

Pobrałem i zainstalowałem moda, patcha i spolszczenie, zmodyfikowałem co chciałem w TweakMB i.... działa :D mam dość słabego laptopa ale wszystko działa bez zarzutów
    (chociaż gram z battlesize DO 100 - spowodowane chęcią bycia herosem i tak jak w filmach wycianania większości wojska wroga samodzielnie)

Mam taylko jedno małe pytanie... w (chyba) opcjach obozu jest pozycja przeglądu przedmiotów znajdujących się w grze... czy jest jakiś sposób na szybkie dodanie tych przedmiotów do ekwipunku? na zasadzie "ctrl+lpm" na itemku, po czym ten itemek ląduje na naszym inventory.

Liczę na każdą propozycję zmiany plecaka "w grze" (invedit in game)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1134 dnia: Października 06, 2011, 10:57:46 »
    Witam. Mój problem polega na tym, iż podczas kreowania postaci w tym modzie, w okienku gdzie ustawia się wygląd twarzy, po chwili w lewym dolnym rogu wyskakują jakieś czerwone Napisy po angielsku: Unaple open texture pack, czy tam inne bzdury...Szybko to leciało, więc nie zdążyłem wszystkiego doczytać ;).

Ten błąd często występuje gdy wersja gry się nie zgadza.
    Przypomnę gra działa na 1.134.
    Druga rzecz to, błędy w modzie.Jak już zaznaczył Adamek, mod leży i kwiczy jeżeli chodzi o optymalizację a co za tym idzie to pewne błędy się powielają i masz "take cuś" ;)

A edycja w TweakMB nie sknoci plików? Bo tam można to zrobić, o ile pamiętam..
    Nie sknoci, jeżeli masz odpowiednią wersję TweakM&B.

Offline Nagatoxd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1135 dnia: Października 06, 2011, 13:02:52 »
    Jaką trzeba mieć wersje gry żeby odpalić moda w wersji 2.41.
    Bo jak odpala na 1.1 to wywala do pulpitu jakieś tam błędy i już gry nie włączę trzeba zrobić reinstalacje, a na wersjach nowszych wyskakuje błąd RGL.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1136 dnia: Października 06, 2011, 15:32:24 »
    Popatrz do postu nad twoim....

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1137 dnia: Października 06, 2011, 16:06:00 »
    PS. Chingis sprawdziłem dokładnie no i trochę się poprawię :) Nie trzeba włączać debug mode. Wystarczy wejść w zakładkę "camp" potem "Take an action" i teraz kliknąć "Re-dye your map" i można zmieniać ile wlezie xD

Chingis tu się poprawiłem  ^^ nie musisz nic włączać (mój błąd)

Jak Ci gra działa to olej to puki nie zauważysz jakichś błędów. (Wiem nie jest to wartościowa porada ale ja bym tak zrobił xD)

Dołączę się do dyskusji... :D
    Mam taylko jedno małe pytanie... w (chyba) opcjach obozu jest pozycja przeglądu przedmiotów znajdujących się w grze... czy jest jakiś sposób na szybkie dodanie tych przedmiotów do ekwipunku? na zasadzie "ctrl+lpm" na itemku, po czym ten itemek ląduje na naszym inventory.
    Trzeba w opcjach moda włączyć Enabled debug mode" i pojawi się możliwość przejrzenia wszystkich przedmiotów w grze w chyba kolumnach po 98. Każdy można normalnie kupić tyle, że nie będą one nigdy miały tych właściwości tzn "balanced, masterwork itp"

Jaką trzeba mieć wersje gry żeby odpalić moda w wersji 2.41.
    Bo jak odpala na 1.1 to wywala do pulpitu jakieś tam błędy i już gry nie włączę trzeba zrobić reinstalacje, a na wersjach nowszych wyskakuje błąd RGL.
    Minimum wersja 1.134 i jak Ci wywala przy ładowaniu to FAQ punkt 2.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1138 dnia: Października 07, 2011, 10:08:14 »
    Trzeba w opcjach moda włączyć Enabled debug mode" i pojawi się możliwość przejrzenia wszystkich przedmiotów w grze w chyba kolumnach po 98. Każdy można normalnie kupić tyle, że nie będą one nigdy miały tych właściwości tzn "balanced, masterwork itp"

Wielkie DZIĘKUJĘ! :)
    świetna zabawka, pozwala na natychmiastowe zdobycie zamku bez wypowiadania wojny i tracenia reputacji.
    Jest może podobny sposób na przekonywanie lordów aby do nas dołączali?
    (sprawdzałem, w czasie rozmowy nie było raczej takiej opcji)

Offline lech_kolejorz12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1139 dnia: Października 07, 2011, 11:35:00 »
    Ale właśnie chodzi o to, iż ja nie mogę zagrać w grę, bo po wykreowaniu swojej postaci wywala mnie do pulpitu. I jeszcze jak chcę "spatchować" wersję do 1.134 to nie mogę, gdyż mam wersję nowszą - 1.43

Edit: a i dodatkowo dodam, że wywala mnie na pulpit z komunikatem o temacie "Microsoft Visual C++ Runtime Library", więc nie wiem, czy się zająć wersję gry, czy tym 2. problemem.
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2011, 13:25:15 wysłana przez lech_kolejorz12 »