Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1110 dnia: Października 04, 2011, 19:38:09 »
    Zajrzyj do FAQ punkt 2 i spróbuj tego (odsyłam tam bo już mi się nie chce wszystkiego w kółko wypisywać :/ )
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline swisteq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1111 dnia: Października 04, 2011, 23:02:34 »
    Zadziałało, wielkie dzięki :)

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #1112 dnia: Października 05, 2011, 11:21:47 »
    Ja mam taką króciutką sprawę. Mianowicie - chciałbym zmienić kolory frakcji. Jeśli mógłby mi ktoś opisać, w miarę łopatologicznie jak to zrobić - zależałoby mi na standardowych z pierwszego M&B:
    Nord - żółty
    Vaegir - zielony
    Swadian - pomarańczowy - już jest
    Rhodoc - niebieski
    Khergit - różowy - jest
    I CI nomadzi... w sumie obojętnie - może być jasnobrązowy, biały, tak, żeby go ładnie było widać na mapie, bo np standardowy bardzo jasnobrązowy u Vaegirów na śniegu, po zmianie na directx7 przyprawia o oczopląs.
    Dobra, koniec wywodu.
    Pozdrawiam.

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1113 dnia: Października 05, 2011, 11:27:10 »
    Mam problem z dźwiękiem, a zasadzie z jego brakiem. Kopiowałem folder sounds z nativa i nie pomogło. Nie mam pojęcia jak uruchomić dźwięk. Dzięki za pomoc.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1114 dnia: Października 05, 2011, 14:01:25 »
    Ja mam taką króciutką sprawę. Mianowicie - chciałbym zmienić kolory frakcji. Jeśli mógłby mi ktoś opisać, w miarę łopatologicznie jak to zrobić - zależałoby mi na standardowych z pierwszego M&B:
    Nie pamiętam dokładnie ale chyba trzeba w opcjach moda włączyć "debug mode" i potem gdzieś w zakładce obozu powinna być opcja pozmieniania kolorów.

Mam problem z dźwiękiem, a zasadzie z jego brakiem. Kopiowałem folder sounds z nativa i nie pomogło. Nie mam pojęcia jak uruchomić dźwięk. Dzięki za pomoc.
    Przekopiuj też plik sounds.txt możliwe że to jego brak jest przyczyną.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Rayan2134

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1115 dnia: Października 05, 2011, 16:58:24 »
    Siema, mam pewiem problem z modem a mianowicie kiedy zakładam postać i wogóle te rzeczy przy tym jak napada mnie bandyta, gra się ścina i wywala błąd o Visual C++. Moda zainstalowałem jak w FAQ lecz nie mam pojęcia gdzie znaleść tego Visual C++ jeżeli ktoś mógłby dać bezpośrednio linka, będę wdzięczny. Nie chce sobie zrypać komputera bo zabardzo się na tym nie znam.

PS. Posiadam Windows 7.
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2011, 17:46:32 wysłana przez Rayan2134 »

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #1116 dnia: Października 05, 2011, 17:01:01 »
    Jeśli ktoś mógłby mi to jakoś opisać, to będę bardzo wdzięczny, nie kojarzę za bardzo jak nawet włączyć debug mode, a nie chciałbym też czegoś sobie popsuć. Toteż jeśli ktoś będzie miał chwilę i mógł opisać - byłbym zobowiązany.

jeśli chodzi o Visual C++ ja pobrałem tę wersję. Z nowszą u mnie nie współpracowało http://visual-c.pl.malavida.com/d883-sciaganie-gratis-windows

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1117 dnia: Października 05, 2011, 17:55:33 »
    Chingis-Chan klikasz zakładkę "camp" (ta pierwsza obok "reports" ) tam jest opcja "mod options" i chyba na dole będzie "debug mode" zaznaczasz tylko kwadracik i tyle. Teraz powinna pojawić się opcja "change faction colour"

Moda zainstalowałem jak w FAQ lecz nie mam pojęcia gdzie znaleść tego Visual C++

Nie no, a trudno wpisać w google "visual C++ do systemu 32 lub 64 bitowego (w zależności jaki mamy )"

PS. Chingis sprawdziłem dokładnie no i trochę się poprawię :) Nie trzeba włączać debug mode. Wystarczy wejść w zakładkę "camp" potem "Take an action" i teraz kliknąć "Re-dye your map" i można zmieniać ile wlezie xD
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2011, 18:09:14 wysłana przez adamk23 »

Offline swisteq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1118 dnia: Października 05, 2011, 18:12:03 »
    Teraz gra się ładuje, jednak gdy włączę drzewko rozwoju jednostek lub dam "Zbliż się i zaatakuj z zaskoczenia" gra crashuje.

Treść błędu:
    Microsoft Visual C++ Runtime Library

Runtime Error!

Porgram: D:\Mount Blade Warband\SteamApps\common\mountblade warband\mb_warband.exe

This application has requested the Runtime to termintae it in an unusual way.

Offline Rayan2134

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1119 dnia: Października 05, 2011, 18:13:34 »
    Super. Nadal ten sam błąd kiedy chcę wreszcie zacząć grę... Zupełnie nie wiem co mam robić, ma ktoś jakiś sposób? Proszę o pomoc.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1120 dnia: Października 05, 2011, 18:16:34 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1121 dnia: Października 05, 2011, 18:24:22 »
    Teraz gra się ładuje, jednak gdy włączę drzewko rozwoju jednostek lub dam "Zbliż się i zaatakuj z zaskoczenia" gra crashuje.

To nie wciskaj tych opcji :P   A tak na poważnie to zmniejsz rozdzielczość do 800:600 i zobacz co wyjdzie i oczywiście grafikę zmniejsz (tekstury ,trawka, drzewka i szczegóły jednostek oraz cienie)

PS. ałtsajder jesteś zbyt łaskawy dla tutejszej gawiedzi xD

Offline Rayan2134

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1122 dnia: Października 05, 2011, 19:38:45 »
    Niestety nie mogę zainstalować tych visuali które mi podano.
    Jest napisane ;
    A newer version of Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable has been detected on the machine.
    A w grze mam identyczny błąd, zawsze jak chcę zacząć grę, po stworzeniu ryja mojego bohatera.
    Microsoft Visual C++ Runtime Library

Runtime Error!

Porgram: D:\Mount Blade Warband\SteamApps\common\mountblade warband\mb_warband.exe

This application has requested the Runtime to termintae it in an unusual way.

Offline Nagatoxd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1123 dnia: Października 05, 2011, 19:50:38 »
    Próbowałem już wielu kombinacji wersji modów i patchy i w każdej z nich wyskakuje mi błąd RGL.
    Mógłby mi ktoś podać linki do zgodnej wersji poda i patcha.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1124 dnia: Października 05, 2011, 20:03:27 »
    Rayan2134 ten komunikat znaczy że masz już najnowsze biblioteki c++. Przejrzyj FAQ zrób wszystko co tam napisane a przede wszystkim zmniejsz jakość grafiki.

Próbowałem już wielu kombinacji wersji modów i patchy i w każdej z nich wyskakuje mi błąd RGL.
    Mógłby mi ktoś podać linki do zgodnej wersji poda i patcha.

Nie rozumiem jaka wersja i jakie patche?! Jest jedna aktualna 2.4 i tylko bugfix do niej.