Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131314 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AltairPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1020 dnia: Września 18, 2011, 18:15:30 »
    Spolszczenie nie działa całkowicie chyba i przy tworzeniu postaci nie mogę wybrać umiejętności :(

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1021 dnia: Września 18, 2011, 19:21:52 »
    Jeśli koniecznie chcesz grać na spolszczeniu a przy tworzeniu postaci są błędy to stwórz ją bez spolszczenia i dopiero potem je wgraj. Jednak ostrzegam, że trochę będzie pomieszane w dialogach co może skomplikować grę.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1022 dnia: Września 18, 2011, 20:49:59 »
    Mam też problem bo tekstury ładują się bardzo długo :( jest na TO jakieś rozwiązanie?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1023 dnia: Września 18, 2011, 21:57:35 »
    Mam też problem bo tekstury ładują się bardzo długo :( jest na TO jakieś rozwiązanie?

To akurat żaden błąd bo tak mają wszyscy xD Po prostu taki urok rozbudowanych modów ;)

Editvv AltairPL tobie chodziło o ładowanie tekstur przy uruchomieniu moda czy podczas gry ? Jeśli to pierwsze to tak jak wyżej a jeżeli to drugie to wystarczy zmniejszyć szczegółowość.
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2011, 11:17:25 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1024 dnia: Września 18, 2011, 22:29:47 »
    No dobrze dzięki za info :)

Offline Rifnis

• Użytkownik
    • ,,A Bóg wiedział że to było dobre"
    « Odpowiedź #1025 dnia: Września 19, 2011, 18:17:32 »
    Mod jest wyczepisty (a najbardziej animacje walki)
    Tylko nie ma tej jednej rzeczy jaką miałem w Native - powiększonej amunicji
    I tu rodzi się:
    a)Pytanie:
    -Gdzie mogę znaleźć/jak mogę dodać wspomniany wcześniej pistolet
    b)Prośba:
    -W Native miałem wszędzie (strzały,bełty,kule [nie wiem po kiego] i oręż rzucany) powiększony do 500  programem Warband Mod Tools (czy jakoś tak).Nei wiem czemu tu nie działa - mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak idiocie jak to zrobić ew. samemu w wolnej,nużącej chwili to zrobić ? :]

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1026 dnia: Września 20, 2011, 12:53:09 »
    a)Pistolet można kupić tylko po włączeniu "debug mode" w obozie w zakładce "opcje moda". Po tej czynności pojawi się tam nowa opcja która umożliwia przejrzenie wszystkich przedmiotów oraz pozwala na ich zakup.

b) Do grzebania w przedmiotach polecam "Morghs M&B WB-WFAS Editor" który jest także przydatny do innych rzeczy ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2011, 12:57:16 wysłana przez adamk23 »

Offline Rifnis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1027 dnia: Września 20, 2011, 14:53:07 »
    Za pistolet dzięki :]
    Korzystałem właśnie z tego programu ale przy kliknięciu na update item wyskakuje tekst ze statami itemu,po skonczeniu roboty robi itemkinds1 z czasem i tyle... zero zmian nadal takie same wartości amunicji

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1028 dnia: Września 20, 2011, 15:57:59 »
    Trzeba wcisnąć na końcu "save changes" i ja nie robię kopi pliku. Tak dodałem kilka mieczy  i pozmieniałem ich parametry na bardziej realne i wszystko działa ok.

Offline Rifnis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1029 dnia: Września 21, 2011, 20:15:33 »
    Właśnie tak robie i nic to nie daje

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1030 dnia: Września 21, 2011, 20:29:39 »
    Właśnie tak robie i nic to nie daje

A prawidłowo podałeś ścieżkę do moda w konfiguracji "change module sttings" w okienku "module directory" na samym dole?

Offline nowak080

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1031 dnia: Września 21, 2011, 20:53:00 »
    Świetne FAQ, sorry, że od razu się nim nie posłużyłem, ale jakoś bałem się szperać w systemie. Chciałbym prosić o pomoc, zauważyłem, że w modzie są statki, i teraz chciałbym wiedzieć jak mogę toczyć bitwy na wodzie? Jeżeli się nie da to może ktoś wie jak zedytować moda byśmy mogli walczyć na morzu, tak samo Kupcy Morscy chyba nie dopływają do miast. Chciałbym mieć wojny morskie takie jak na 1257 Ad. Co zrobić? Też chciałbym zapytać jak zrobić by pistolet był dostępny w normalnym modzie (nie debugu). Zapewne to coś prostego, chciałbym zapytać jak to zrobić. Posiadam Morghs_MB_WB-WFAS_Editor_v1_38 który dobrze działa na mojej wersji i modzie.

Offline Rifnis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1032 dnia: Września 22, 2011, 11:05:59 »
    Q:\Mount&Blade Warband\Modules\Floris Expanded Mod Pack 2.4\

Wskazywana ścieżka przeze mnie

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1033 dnia: Września 22, 2011, 15:26:34 »
    Świetne FAQ, sorry, że od razu się nim nie posłużyłem, ale jakoś bałem się szperać w systemie.

Cieszę się że moje skromne dzieło jest czasem przydatne :)

Co do bitew na morzu to w tym modzie nie są one dostępne a statki to tylko taki kupiecki dodatek. Oczywiście za pomocą kodów dało by się zaatakować taki okręt ale chyba ktoś już tego próbował i z tego co pamiętam to były jakie błędy z teksturami i mapą gry (chyba wcale jej nie było xD ).
    Pistolet trzeba by pewnie edytować tym programem i zaznaczyć mu opcję "merchandise" (chyba tak to się pisze) w pierwszej kolumnie "Flags"

@Rafinis wybacz ale w takim razie nie mam w tej chwili pomysłu jak Ci pomóc.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1034 dnia: Września 22, 2011, 18:08:41 »

Może nie przestawiłeś ścieżki do folderu w opcji, w programie?Możliwe, że  program nadal edytuje rzeczy w poprzedniej lokacji(native).Z drugiej strony możesz użyć, Tweak M&B - masz to samo, albo ręcznie otwierasz itemkinds, potem korzystając z ctrl+f wyszukujesz"arrows", bolts", "trowing" i edytujesz 3-cią od końca liczbę w danej linijce, poza tym poznasz, które to po wartościach...
    Życzę powodzenia!
    PS.Ja używałem "item editor" - zdaje egzamin w każdym modzie :]

Czy coś wiadomo o wersji 2.5?