Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131322 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #975 dnia: Sierpnia 25, 2011, 22:18:12 »
    Z tego co mi wiadomo, to w wersji 2.3 tej modyfikacji Flora była taka możliwość. jak jest w tym przypadku, tego to już nie wiem. Na forum producenta w wątku o Florisie była gdzieś ta informacja o konwertowaniu save z Native do Florisa.

Offline FTR

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #976 dnia: Sierpnia 25, 2011, 23:32:10 »
    Ja znalazłem po prostu informacje, że należy usunąć dodatkowego npca florisa z tego moda. Ogólnie sejw jest kompatybilny tylko psuje się lista postaci w grze co ma właśnie naprawić usunięcie tego npca. Jednakże pliki udostępnione w tym celu zawierają florisa i właśnie nie wiem o co chodzi. Autor moda udostępnił pliki które mają teoretycznie pozbyć się tego npca ale on dalej w nich jest, a manualne usunięcie nie działa.

Na crashe pomogło przekopiowanie pliku sounds.txt i folderu sounds z native.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.0.html

The basic version is compatible with any native savegame. The expanded version is only compatible with native or diplomacy savegames if you remove the Floris npc from troops.txt. You can download this file also here.

Jednakże usunięcie powoduje że gra się crashuje przez braki w pliku txt. I kółko się zamyka. Lista postaci jest zbyt pomocna, żeby grać bez niej.

Offline Werlax_PL

• BANITA
    • Użytkownik
    • Będę robił moda. :)
    « Odpowiedź #977 dnia: Sierpnia 27, 2011, 08:50:09 »
    Witam mam problem z florisem teraz go przedstawię :
     1) Po 2 min gry wyskakuje mi error i wywala mnie z gry

(click to show/hide)

To zdjęcie nie jest moje mam je z innego tematu ale mój problem wygląda identycznie tylko że inny dysk itd..

2) Po jakimś krótkim czasie : ''Mount&Blade Warband'' - Brak odpowiedzi

Przecież to krew zalewa miałem dużo taki błędów z modami no i mam tego dosyć dlatego tu napisałem proszę bardzo o pomoc , chce pograć na florisie  a nie mogę przez te errory cholerne.

Tak samo mam z modem : Old Frontier 1755

A i zapomniałem dodać że tak jakby zanikają mi tekstury trawa czasami jest czarna a na tarczy nie ma godła..

Komputer mam dobry o to jego dane:

Vista Home Premium
    Service Pack 2
    Pentium(R) Dual - Core CPU
    E500 @ 2.50GHz    2,50 GHz
    Pamięć RAM : 3,00 GB
    32 - BITOWY SYSTEM OPERACYJNY

@edit: Teraz mnie wywala od razu jak chce wyjść na mapę po rozmowie z kupcem .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 10:41:33 wysłana przez Werlax_PL »
    ************************Ten mod będzie najlepszy ze wszystkich***************************
                                                            Age of Change II

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    « Odpowiedź #978 dnia: Września 01, 2011, 13:33:29 »
    Czy można jakoś dorwać tego Floris Mod Packa ale bez tych modów co polepszają grafikę? Bo ja mam wielkie problemy z nią.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #979 dnia: Września 01, 2011, 14:55:29 »
    Witam mam problem z florisem teraz go przedstawię :
    (click to show/hide)

Przeinstaluj Microsoft Visual C++ Runtime, oczywiście na najnowszy
    Poza tym w konfiguracji obniż jakość tekstur(max 80) oraz zaznacz "Load textures on Demand", w opcjach wyłącz ciała
    Poza tym zrób to http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html
    Nie napisałeś jaką masz kartę graficzną, jak ATI, to sterowniki 10.5 lub 10.6 ponoć pomagają.

Offline Mikidius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #980 dnia: Września 01, 2011, 17:54:38 »
    A jeśli cieszy cię widok ciał to możesz ich ustawić na 40 a nie 0. W moim wypadku pomogło to znacznię, zwiększyło mocno wydajność. U ciebię też powinno pomóc bo jeśli chodzi o sprzęt mamy podobny :)

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    « Odpowiedź #981 dnia: Września 02, 2011, 14:09:20 »
    Wczoraj udało mi się jakoś wpisać tą komendę w CMD i wszystko działa, ale mam pytania.
    1. Jak odpalić to zaawansowane drzewko oddziału czy tam jednostek?
    2. Ściągnąłem spolszczenie z pierwszej strony i niektóre jednostki nazywają się np. "C4 Najemny jeździec" "13 swadiański zabójca" "C5 swadiański jeździec" itp. Tak powinno być?

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #982 dnia: Września 03, 2011, 12:50:50 »
    Co do drugiego pytania, to wydaję mi się, że tak musi być bo to jest poziom jednostki od Rekruta 1 do Nordyckiego Sztrurmowca 7.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline huth

« Odpowiedź #983 dnia: Września 03, 2011, 16:57:02 »
    C4 Najemny jeździec - Kawaleria(Cavalry) 4 poziom w drzewku jednostek (4 tier)

Offline kanels

• Użytkownik
    « Odpowiedź #984 dnia: Września 03, 2011, 19:07:58 »
    Mam problem... nie mogę w ogóle zacząć grać. Za każdym razem gdy zaczynam grę, nie ważne czy to stworzenie nowej postaci, czy samouczek, ten sam problem. Obraz czarny i miga co chwile okienko co było wcześniej ;/.
    ONE LOVE MAN

"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją."

G.S.Patton Junior

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #985 dnia: Września 05, 2011, 14:29:25 »
    Witam po długiej nieobecności.
    Mam pytanie odnośnie spolszczenia Modu Florisa.
    Czy spolszczone zostały również opisu questów?
    Wrzuciłem folder "languages" do głównego folderu moda, wszedłem do gry (oczywiście odpaliłem Mod Florisa v 2.4), wczytałem grę, wszedłem w posiadane Questy, mam 1 odnośnie "pożyczenia" jednego z moich NPC jednemu z Lordów, ale opis questa jak i jego nazwa są po angielsku.

Mam też problem z błędem Visual C++ Runtime. Błąd wyskakuje gdy próbuję rozpocząć walkę. Tzn. po rozmowie klikam "Poprowadź wojsko" i pole bitwy się nie wczytuje, natomiast wyskakuje błąd Visual C++ Runtime. Takiego błędu nie miałem na Modzie Florisa v. 2.3.
    Zainstalowałem Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86), niestety błąd nadal występuje.
    Mam Windowsa XP SP2.
    Karta Graficzna ATI Radeon X700.
    Opcje graficzne ustawiłem na najniższe z możliwych (Wydajność 104%).
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2011, 16:29:52 wysłana przez AdrianC »

Offline huth

« Odpowiedź #986 dnia: Września 05, 2011, 18:24:17 »
    Wydaje mi się, że i tak masz za słabą kartę graficzną na tego moda...(jaki jest odpowiednik tej karty u nvidii?). Bardzo istotny też jest RAM..
    Poza tym ze wszystkim na najniższym poziomie i 104% wydajności? Powinno być dużo więcej.

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #987 dnia: Września 05, 2011, 19:00:46 »
    Floris 2.3 na najniższych detalach działał.
    Trochę się przycinał (zdarzyło się kilka zawieszeń) podczas oblężeń, ale nigdy nie wywalało błędu Visual C++ Runtime...

Odpowiednikiem dla ATI Radeon X700 128MB jest chyba NVIDIA GeForce 6600.

Mam 1 GB RAM.

To jest już wiekowy laptop, ale jak już wspomniałem we FEMP 2.3 grałem bez większych problemów na najniższych detalach.

Offline Imperator_Edi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #988 dnia: Września 05, 2011, 19:17:09 »
    Dla tych co mają problem z runtime error powiem co u mnie poskutkowało:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html - przeczytajcie i zróbcie to co mówi 1. i 2. punkt.

Wiem, że w dziale z innym modem, ale mi działa na wszystkie mody.
    UWAGA! Przeczytajcie dokładnie i ze zrozumieniem, bo igracie z zaawansowanymi opcjami! Nie biorę odpowiedzialności za to co tam jest napisane i czy zadziała. U mnie działa, a gra śmiga bez zacinki.

A teraz moje pytanie.
    Ma ktoś może spolszczenie item_kinds.csv? Przerzuciłem sobie po polsku z Native, ale nie wszystko jest po polsku. Mimo iż mi to nie przeszkadza, to bardzo lubię (kocham) mój ojczysty język i wolałbym mieć w nim całą grę.

Offline huth

« Odpowiedź #989 dnia: Września 05, 2011, 19:38:33 »
    ^ No, ten fix z linku jest oczywisty, konieczny, przecież jest w FAQu tak w ogóle...

AdrianC <- To i tak nieźle, że mogłeś grać we Florisa na takim kompie, bo przecież tych wszystkich modów, skryptów i dodatków jest w nim ogromna ilość.
    W 2.4 doszły nowe mody, skrypty itp. i chyba to już było za dużo dla twojego lapka.
    A jak inne mody? Prophesy of Pendor(z tych największych modów jest najlepiej "zoptymalizowany", w każdym razie waży najmniej) czy Brytenwalda, 1257 AD? Da radę je udźwignąć?