Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131362 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #930 dnia: Sierpnia 03, 2011, 14:02:49 »
    Tak się zastanawiam czy wyjedzie na mnie milion osób ale wierzę że nie, Czy to normalne że przed nazwami jednostek mamy różne oznaczenia typu chyba to było z'I1 Obywater Rohodockiz' ?

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #931 dnia: Sierpnia 03, 2011, 14:16:36 »
    Tak. Pokazuje to "stopień" rozwoju danej jednostki i jej "odgałęzienie" w drzewku :)

Konkretyzując - liczba to stopień w drzewku, a literka to jego odgałęzienie.

Kliknij na ekranie mapy raport -> drzewka jednostek (na samej górze) i będziesz miał wszystko opisane :)

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #932 dnia: Sierpnia 03, 2011, 15:51:40 »
    No właśnie, tych liczb jest jest 7. A literki to:

A - archers (łucznicy)
    I - infantry (piechota)
    C - cavalry (kawaleria)
    H - horse archers (konni łucznikcy)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2011, 09:00:31 wysłana przez michal317pl »

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #933 dnia: Sierpnia 03, 2011, 16:03:50 »
    Odwrotnie, liczb jest 7, a literki to: :P

Myślałem, że A, I, C to odnogi. Mój błąd. Chodzi o jednostkę :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #934 dnia: Sierpnia 03, 2011, 17:20:26 »
    Jest jeszcze "H" które oznacza konnych łuczników. Może i wygląda to trochę dziwnie, ale jest bardzo pomocne przy rozbudowanych drzewkach awansu :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #935 dnia: Sierpnia 04, 2011, 09:01:57 »
    No już poprawione. Dzięki za poprawki :)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #936 dnia: Sierpnia 04, 2011, 21:50:06 »
    @ adamk23. Może załączysz informację do FAQ dotyczącą klasyfikacji jednostek, temat był wałkowany wielokrotnie, a mimo to ludzie ciągle pytają o to. W FAQu dobrze było by zamieszczać odpowiedzi na często pojawiające się pytania jak i nurtujące problemy.

A - archers (łucznicy/kusznicy)
    I - infantry (piechota)
    C - cavalry (kawaleria)
    H - horse archers (konni łucznikcy/kusznicy)

Pozdrawiam.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #937 dnia: Sierpnia 04, 2011, 21:59:45 »
    Tak to całkiem dobry pomysł, zaraz wszystko będzie wypisane. Jednak jak znam życie to i tak ktoś się będzie jeszcze o to pytał :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Damianis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #938 dnia: Sierpnia 09, 2011, 21:10:53 »
    Witam

Przeczytałem mniej więcej cały temat i nie znalazłem odpowiedzi.

Mianowicie mój problem polega na tym, że jak wejdę, np. do tawerny lub rozpocznę walkę wszystko chodzi płynnie (~40-60 fps) tak przez jakiś czas i spada na (~1-5 fps) zamulając, że nie da się grać.

Przykłady:

Wchodzę do tawerny zamula, wychodzę z tawerny i wchodzę, muli nadal robię tak jeszcze raz, muli i po chwili chodzi płynnie.

Rozpoczynam walkę, chodzi płynnie, nagle zamula, po chwili się odmula, chodzi normalnie i znowu, ale tym razem na amen.

Posiadam najnowszą wersję "Floris Expanded Mod Pack-a" z hotfixem i spolszczeniem. Wersja Warbanda jest kompatybilna z modem.

Usuwałem moda, wrzucałem jeszcze raz bez hotfixu i spolszczenia i to samo.

Dodam, że używałem jeszcze najnowszą wersję game boostera premium i zrobiłem to co w http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html, a moja konfiguracja komputera to:

procesor AMD Athlon x64 x2 2.0 Ghz karta graficzna Asus EAH 4670 1024 mb Pamięć RAM 3 Gb system operacyjny Windows Xp Professional 32 - bit

Preferencję grafiki w modzie próbowałem w różnych konfiguracjach, bez skutku.

Ma ktoś pomysł na rozwiązanie problemu, bo mój komputer za słaby na tego moda nie jest (zwłaszcza, że przez jakiś czas chodzi płynnie czyli nie ma problemu z wydajnością pc-ta, chociaż przymula głównie kiedy więcej się dzieje i to nawet gdy na mapie jest razem kilkanaście jednostek), nowe gry (np. Mass Effect 2, Section 8 Prejudice) chodzą płynnie na max detalach, najbardziej wymagające np. Wiedźmin 2 na przyzwoitych, a Warband oczywiście na najwyższych.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2011, 22:07:41 wysłana przez Damianis »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #939 dnia: Sierpnia 09, 2011, 22:15:42 »
    Moim zdaniem twój sprzęt powinien sobie poradzić z Florisem. Czasami przyczyną zamulania nie jest modyfikacja, a pracujące w "tle", jak antywirusy i różnego rodzaju skanery. Sprawdź też swoją pamięć wirtualną i defragmentacja dysku też mogłaby znacznie pomóc.

Offline Damianis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #940 dnia: Sierpnia 10, 2011, 10:18:26 »
    Czasami przyczyną zamulania nie jest modyfikacja, a pracujące w "tle", jak antywirusy i różnego rodzaju skanery

Game Booster Premium wyłącza wszystkie  aplikacje i usługi pracujące w "tle".

Sprawdź też swoją pamięć wirtualną ...

W poprzednim poście zamieściłem, że ustawiałem ją na podstawie poradnika (link w moim poprzednim poście).

... defragmentacja dysku też mogłaby znacznie pomóc.

Zdefragmentowałem partycję systemu i  dysk na którym mam zainstalowanego Warbanda. Oprócz tego zdefragmentowałem Warbanda Game Boosterem.

Dalej nie pomogło. Rozłączyłem się z internetem, wyłączyłem antywirusa i dalej po chwili zamula tylko, że teraz przez chwilę spada na ~10-15 fps, a potem to, samo co wcześniej.

Bardzo zależało mi pograć w tego moda, ale cóż chyba nic więcej nie da się zrobić.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2011, 10:55:28 wysłana przez Damianis »

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    « Odpowiedź #941 dnia: Sierpnia 10, 2011, 11:13:25 »
    Witam, dzisiaj zassałem tę paczkę modów z pierwszej strony, wrzuciłem do modules i kurczę gdy się ładuje gra wyskakuje błąd RGL ERROR get_object failed for body: bo_bushes_02_b . Native działa normalnie. Zna ktoś rozwiązanie? Jeśli już kiedyś takie pytanie było to przepraszam za powtórzenie ale chciałem jak najszybciej zdobyć odpowiedź.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #942 dnia: Sierpnia 10, 2011, 11:36:46 »
    Damianis sprawdź czy masz zaznaczone "load textures on demand" w konfiguracji oraz nie zaszkodzi zainstalowanie najnowszych sterowników do karty. Zwiększył bym jeszcze na twoim miejscu wielkość pamięci wirtualnej bo tamten poradnik z tego co pamiętam jest tylko do zmiany wpisu w pliku "boot.ini"

Witam, dzisiaj zassałem tę paczkę modów z pierwszej strony, wrzuciłem do modules i kurczę gdy się ładuje gra wyskakuje błąd RGL ERROR get_object failed for body: bo_bushes_02_b . Native działa normalnie. Zna ktoś rozwiązanie? Jeśli już kiedyś takie pytanie było to przepraszam za powtórzenie ale chciałem jak najszybciej zdobyć odpowiedź.

Paczkę modów?! To znaczy zassałeś całego Florisa czy każdy mod osobno z tych co są na końcu pierwszego postu?

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    « Odpowiedź #943 dnia: Sierpnia 10, 2011, 11:53:00 »
    Całego całego :D  Floris Expanded Mod Pack 2.4 844mb kiedy spakowany.

Offline Damianis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #944 dnia: Sierpnia 10, 2011, 12:07:10 »
    ... sprawdź czy masz zaznaczone "load textures on demand" w konfiguracji ...

Mam zaznaczone.

... nie zaszkodzi zainstalowanie najnowszych sterowników do karty.

Posiadam najnowszą wersję sterowników.

Zwiększył bym jeszcze na twoim miejscu wielkość pamięci wirtualnej bo tamten poradnik z tego co pamiętam jest tylko do zmiany wpisu w pliku "boot.ini"

Mam zwiększoną pamięć wirtualną, tamten poradnik dotyczy także pamięci wirtualnej.