Witam
Przeczytałem mniej więcej cały temat i nie znalazłem odpowiedzi.
Mianowicie mój problem polega na tym, że jak wejdę, np. do tawerny lub rozpocznę walkę wszystko chodzi płynnie (~40-60 fps) tak przez jakiś czas i spada na (~1-5 fps) zamulając, że nie da się grać.
Przykłady:
Wchodzę do tawerny zamula, wychodzę z tawerny i wchodzę, muli nadal robię tak jeszcze raz, muli i po chwili chodzi płynnie.
Rozpoczynam walkę, chodzi płynnie, nagle zamula, po chwili się odmula, chodzi normalnie i znowu, ale tym razem na amen.
Posiadam najnowszą wersję "Floris Expanded Mod Pack-a" z hotfixem i spolszczeniem. Wersja Warbanda jest kompatybilna z modem.
Usuwałem moda, wrzucałem jeszcze raz bez hotfixu i spolszczenia i to samo.
Dodam, że używałem jeszcze najnowszą wersję game boostera premium i zrobiłem to co w
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html, a moja konfiguracja komputera to:
procesor
AMD Athlon x64 x2 2.0 Ghz karta graficzna
Asus EAH 4670 1024 mb Pamięć RAM
3 Gb system operacyjny
Windows Xp Professional 32 - bitPreferencję grafiki w modzie próbowałem w różnych konfiguracjach, bez skutku.
Ma ktoś pomysł na rozwiązanie problemu, bo mój komputer za słaby na tego moda nie jest (zwłaszcza, że przez jakiś czas chodzi płynnie czyli nie ma problemu z wydajnością pc-ta, chociaż przymula głównie kiedy więcej się dzieje i to nawet gdy na mapie jest razem kilkanaście jednostek), nowe gry (np. Mass Effect 2, Section 8 Prejudice) chodzą płynnie na max detalach, najbardziej wymagające np. Wiedźmin 2 na przyzwoitych, a Warband oczywiście na najwyższych.