Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #825 dnia: Lipca 19, 2011, 23:04:54 »
    Ma i to dość sporo.

To dziwne, bo w moim przypadku to osobiście uważam, że to dzięki aktualizacjom modyfikacja Florisa funkcjonuje prawidłowo. Przy pobieraniu aktualizacji pobrałam między innymi aplikacje Microsoft Visual 2010, który zapobiega występowaniu błędów rodzaju C++. Więc oryginalność systemu ma wiele do powiedzenia jak i to, że dzięki temu nasz system lepiej funkcjonuje. Pierwszy raz słyszę, by aktualizacje systemu mogłyby zaszkodzić.

Racja!Ja już dawno doceniłem posiadanie oryginalnego systemu - przy dobrej gadce ze sprzedawcą dostajemy go w sklepie za symboliczną złotówkę ;)

Jeżeli chodzi o tego patch, to właśnie 1.143 poprawia błędy powstałe w przypadku instalacji wcześniejszej wersji(bodajże 1.142).
    Ja zainstalowałem ze względu na najnowsze wydanie Brytenwaldy wymagające wersji 1.143 - klimat w tym modzie przeważył nad Florisem

Offline szpsz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #826 dnia: Lipca 20, 2011, 06:36:14 »
    Pomijając kwestie oryginalności mojego systemu,
    to przecież dobry pirat, też się aktualizuje.
    Jedyna różnica między piratem a oryginałem w XP,
    to fakt, iż tego pierwszego nie trzeba aktywować itp.

Spróbuje z Battle-size'm; jednak problem trafia się nawet na turniejach 2vs2 więc wątpie.
    Ostatecznie ciekawi mnie fakt, iż po Alt+tab gra powraca do normalności.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #827 dnia: Lipca 20, 2011, 08:08:53 »
    Pomijając kwestie oryginalności mojego systemu,
    to przecież dobry pirat, też się aktualizuje.
    Jedyna różnica między piratem a oryginałem w XP,
    to fakt, iż tego pierwszego nie trzeba aktywować itp.

Spróbuje z Battle-size'm; jednak problem trafia się nawet na turniejach 2vs2 więc wątpie.
    Ostatecznie ciekawi mnie fakt, iż po Alt+tab gra powraca do normalności.

Może w tym wszystkim chodzi o automatyczne czyszczenie pamięci...Po wciśnięciu Alt+tab, są zwalniane zasoby, tak więc gra wraca do normalności...

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #828 dnia: Lipca 21, 2011, 15:22:05 »
    Nie wiem.

Zrobiłem format, wszystko na nowo poleciałem.
    Mam świeży PC a te mody i tak nie działają.
    Paczka jest słabo zrobiona i tyle w temacie.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #829 dnia: Lipca 21, 2011, 21:28:31 »
    Nie wiem.

Zrobiłem format, wszystko na nowo poleciałem.
    Mam świeży PC a te mody i tak nie działają.
    Paczka jest słabo zrobiona i tyle w temacie.

To jeszcze nic nie znaczy...Kolejna bardzo ważną rzeczą jest konfiguracja....Ja ostatnio nawet rozkręciłem i odkurzyłem PC.

PS.Taka ważna rzecz, czy ktoś z was posiada GeForce GTX 260 Grainward i problemy w raz z tą kartą?Chodzi mi o powracające problemy z kartą - sterownik traci stabilność...efektem tego jest migający ekran, siatka RGB(jakby tracił kolory) - to było przed porządkami, przed i po formacie, na najnowszych sterownikach, itp, itd...sprawdzałem złącza- wszystkie, testy pamięci, i wszystkie możliwe - chyba, które mogłyby uchylić rąbka tajemnicy. Efekt ?NIC!
    Wiem, że problem dałoby się uchwycić w chwili awarii, ale ciężko trafić(jakimś testem sprzętu)....Czasami wszystko chodzi ok, a po czasie może się skrzaczyć kilka razy w  ciągu dnia...
    Ale to tak na marginesie ;)

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #830 dnia: Lipca 21, 2011, 22:13:55 »
    Pewnie już takie pytanie padało, czy z mojej strony nie pamiętam.
    Czy wiadomo coś o spolszczeniu nazw przedmiotów z Florisa? Albo ogólnie spolszczeniu 100%? Na 1 stronie nic nie było. Nie znalazłem żadnych informacji na ten temat więc pytam.
    MJ

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #831 dnia: Lipca 22, 2011, 00:04:54 »
    Pewnie już takie pytanie padało, czy z mojej strony nie pamiętam.
    Czy wiadomo coś o spolszczeniu nazw przedmiotów z Florisa? Albo ogólnie spolszczeniu 100%? Na 1 stronie nic nie było. Nie znalazłem żadnych informacji na ten temat więc pytam.
    Spolszczenie jest w pierwszym poście wstawione...
    Nikt itemów nie spolszczał...

Offline matitkocz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #832 dnia: Lipca 22, 2011, 10:09:33 »
    Witam.
    Jestem tu nowy, i nie chce mi się przeglądać 50 stron wątku więc powiem wprost: może mi ktoś podesłać linka do wersji na patcha 1.143?

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #833 dnia: Lipca 22, 2011, 10:50:32 »
    Nie ma wersji na tego patcha.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #834 dnia: Lipca 22, 2011, 12:07:38 »
    Witam.
    Jestem tu nowy, i nie chce mi się przeglądać 50 stron wątku więc powiem wprost: może mi ktoś podesłać linka do wersji na patcha 1.143?

Mod powinien działać na tej wersji przynajmniej teoretycznie bo w praktyce to może być już różnie.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #835 dnia: Lipca 22, 2011, 14:34:49 »
    Ja za dużo nie grałam w Florisa na patchu 1.143, ale z tego co mi wiadomo to raczej powinien działać bez problemów. A jeżeli nawet "szwankuje" to jak znam życie to niebawem pojawi się łatka autora modyfikacji Florisa, która wszystko naprawi.
    Pozdrawiam.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #836 dnia: Lipca 22, 2011, 14:46:26 »
    Problem z najnowszą wersją WB jest taki, że w sklepach nie ma rękawic, butów ani amunicji. Zalecany jest powrót do wersji 1.141, ale dla niektórych jest to niewykonalne (bo np. grają w cRPG) więc pozostaje kupno tychże w tawernach u Mystic Merchant'ów

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #837 dnia: Lipca 22, 2011, 15:10:22 »
    Problem z najnowszą wersją WB jest taki, że w sklepach nie ma rękawic, butów ani amunicji. Zalecany jest powrót do wersji 1.141, ale dla niektórych jest to niewykonalne (bo np. grają w cRPG) więc pozostaje kupno tychże w tawernach u Mystic Merchant'ów

No nie tylko. Jest jeszcze cheat menu, w którym możemy kupić każdą rzecz jaka występuje w modyfikacji Florisa. jedyna wada tego jest taka, że nie dostajemy rzeczy z bonusami lub karnymi punktami. Ale do czasu pojawienia się łatki można tego śmiało używać. nie jest to Cheat, bo za każdą rzecz normalnie musimy zapłacić.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #838 dnia: Lipca 22, 2011, 20:37:48 »

Ten problem miał miejsce w wersji 1.142.Wraz z wydaniem 1.143 kłopot z handlarzami znikł!

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #839 dnia: Lipca 22, 2011, 20:49:01 »
    Nie wim co jest z tym modem. Wypakowałem 7 zipem do  modules, włączam grę, wybieram moduł Floris. etc. włączam grę po kolei klikam continue i tak dalej aż do czasu kiedy pisze runtime error i pokazujes sie sciezka c:program files. Pisze też coć o jakimś C++
    Vivat Pomerania!