Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lordbunio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #720 dnia: Lipca 09, 2011, 01:22:11 »
    Do pana z problemami. Jeśli masz dobry sprzęt, sterowniki nie pomagają i dalej coś jest nie tak to jest jeszcze jedna opcja. Ściągnij Ad-Aware i przeskanuj kompa, ja niby mam NOD32, a nie znalazł mi wirusów które Ad-Aware znalazł. Po skanowaniu komputer działa mi duuuużo lepiej. Polecam program.

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #721 dnia: Lipca 09, 2011, 09:48:10 »
    Ja też nie miałem większych problemów aż do tej pory może tak jest tylko na tym zapisie bo mam już ponad 500 dzień a jak to było przy PoP to po tylu dniach zdarzały się błędy :/

Heh, fakt faktem ja mam dopiero 50 i podbite Praven.

Swoją drogą u mnie nigdy nie było żadnych błędów tutaj wypisanych :D
    (No może raz, pamięć mi się przepełniła na co poskutkowało ustawienie tekstur na żądanie...)
    Pomimo tego że posiadam 8 giga ramu... :D (swoją drogą ten mod ma duże wymagania)

P.S.
    Uważajcie na zamki, większość (głównie nowych) jest źle zrobiona, drabiny są źle postawione, niema ścieżek dla botów, układ murów zamków jest niekorzystny, niedopasowanie elementów oraz brak odpowiednich zabezpieczeń by boty się nie blokowały...

Co do wymagań to prawda. W menadżerze zżera prawie 2k pamięci. Nie pamiętam, jaka gra u mnie tyle brała.

Oblegałem zamek Reindi, ale odległość jaką mamy do przebycia jest kosmiczna. 40 woja padło od strzał przy podejsciu. A drabiny nad wodą to słąby pomysł, mimo że martwe jednostki, bardzo ładnie w wodzie lądują:D

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #722 dnia: Lipca 09, 2011, 12:51:10 »
    Mam problem, polega on na tym ze jak chce rekrutować żołnierzy w mieście [ Mam własne królestwo, nazwałem je "Imperium" ] to pisze że bedzie rekrutować żołnierzy z mojego królestwa a dokładniej

"Można rekrutować żołnierzy z Imperium do miasta[...]"

A sęk w tym że moje królestwo nie ma żadnych żołnierzy i przez to nie rekrutuje mi żołnierzy :(

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #723 dnia: Lipca 09, 2011, 14:11:20 »
    @ Medien najlepiej będzie jak pokażesz skrena :/

Z tego co ja wiem w prosty i przyjemny sposób rekrutuje sie ludzi za pomocą jednego z naszych doradców. Wybieramy frakcję a następnie ilość max 50 o ile się nie mylę.Należy pamiętać, że musimy mieć w skarbcu zamku/miasta kase. Nie mylić z pieniędzmi "konta" gracza. Jeżeli wszystko dobrze zrobiliśmy to z naszego Zamku/Miasta wyjedzie "chopek" na koniu. Po kilku dniach wróci z żądaną liczbą wojaków, którą albo sami wyszkolimy lub rozkażemy naszemu Marszalowi by zatrudnił dowódcę, który ich wyszkoli. W drugiej opcji wybieramy w jakiej dziedzinie ma szkolić pamiętam, ze była tam na  bank Piechota i Ranged, czyli wojska używające broni zasięgowej - łuki, kusze i inne padlinki :) Nie pamiętam, czy była tam kawaleria, czy też nie.

Pozdrawiam.

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Lipca 09, 2011, 14:44:33 »
    Z tego co ja wiem w prosty i przyjemny sposób rekrutuje sie ludzi za pomocą jednego z naszych doradców. Wybieramy frakcję a następnie ilość max 50 o ile się nie mylę.Należy pamiętać, że musimy mieć w skarbcu zamku/miasta kase. Nie mylić z pieniędzmi "konta" gracza. Jeżeli wszystko dobrze zrobiliśmy to z naszego Zamku/Miasta wyjedzie "chopek" na koniu. Po kilku dniach wróci z żądaną liczbą wojaków, którą albo sami wyszkolimy lub rozkażemy naszemu Marszalowi by zatrudnił dowódcę, który ich wyszkoli. W drugiej opcji wybieramy w jakiej dziedzinie ma szkolić pamiętam, ze była tam na  bank Piechota i Ranged, czyli wojska używające broni zasięgowej - łuki, kusze i inne padlinki :) Nie pamiętam, czy była tam kawaleria, czy też nie.

Trzeba uważać bo przeciwnicy lubią wybija tych rekrutatorów i ci nie wracają...
    Najlepiej brać 30 osobowy oddział rekrutów bo jest szybszy i ma większą szanse dojść...
    50 lubią być łapane przez bandy oraz wrogich lordów....

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #725 dnia: Lipca 09, 2011, 14:46:55 »
    @ Jagoda

Dzieki, zapomnialem dac kase do skarbaca :D

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Lipca 09, 2011, 14:59:57 »
    Trzeba uważać bo przeciwnicy lubią wybija tych rekrutatorów i ci nie wracają...
    Najlepiej brać 30 osobowy oddział rekrutów bo jest szybszy i ma większą szanse dojść...
    50 lubią być łapane przez bandy oraz wrogich lordów....

Serio? :D Mi jeszcze nigdy się to nie przytrafiło. Nawet nie wiedziałam o tym, bo zamówione wojsko zawsze docierało :D No, ale ja też nigdy nie używałam tej opcji aż tak nagminnie.

PS. Tak się zastanawiam jak zrobić by można było właśnie rekrutować w ten sposób rycerzy Syonu :/ Musiałabym chyba stworzyć nowlą kulturę i przypisać do niej tych właśnie rycerzy syonu :/

Pozdrawiam.

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #727 dnia: Lipca 09, 2011, 15:43:06 »
    Serio? :D Mi jeszcze nigdy się to nie przytrafiło. Nawet nie wiedziałam o tym, bo zamówione wojsko zawsze docierało :D No, ale ja też nigdy nie używałam tej opcji aż tak nagminnie.

PS. Tak się zastanawiam jak zrobić by można było właśnie rekrutować w ten sposób rycerzy Syonu :/ Musiałabym chyba stworzyć nowlą kulturę i przypisać do niej tych właśnie rycerzy syonu :/

Pozdrawiam.
    To zależy gdzie się rekrutuje jednostki, jak przejeżdża się przez teren wroga zagrożenie jest większe. Mi ich wielu już padło, ale zauważalna jest różnica jeśli każe się zebrać mniejsze oddziały...

Offline lazareno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #728 dnia: Lipca 09, 2011, 15:44:02 »
    taka sprawa, jest rekrutacja wasali u swojego ministra, wszystko ok - wysyłam posłańca (ktoś z kompanów) potem wraca z informacją ,ze szczegóły na pismie, gdzie to pismo?

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #729 dnia: Lipca 09, 2011, 15:52:38 »
    taka sprawa, jest rekrutacja wasali u swojego ministra, wszystko ok - wysyłam posłańca (ktoś z kompanów) potem wraca z informacją ,ze szczegóły na pismie, gdzie to pismo?

Dział raporty, jak kogoś wyślesz pojawi ci się nowa opcja do kliknięcia...

Offline lazareno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #730 dnia: Lipca 09, 2011, 16:01:38 »
    a nazwa tej opcji?, wyslałem raz jeszcze - mam jednyna raporty z misji, ale tu nic nie ma .

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #731 dnia: Lipca 09, 2011, 16:10:11 »
    Ja w ten sposób nigdy nie werbowałam. Może się mylę, ale na głównej mapie naciśnij Q może tam w dzienniku będzie o tym jakaś wzmianka :/

Offline k4r00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Lipca 09, 2011, 23:19:35 »
    @adamk23: Sposób podany w FAQ, zadziałał, jednak gdy chcę rozejrzeć się po moim obozie, gra zawiesza się i  nie reaguje na żadne komendy klawiaturowe. Jedynie zostaje reset. Jakieś pomysły co jest nie tak?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #733 dnia: Lipca 10, 2011, 11:48:59 »
    Niestety nie mam pomysłu co może być nie tak z obozem, ale właściwie to obóz możesz sobie darować nie ma tam nic ciekawego. Zaledwie można tam zagadać do swoich NPC'ów i podziwiać ilość koni swojej drużyny :) (dziwne że jest tam zawsze chyba 3 namioty mimo iż miałem 300 chłopa )
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Lipca 10, 2011, 12:16:05 »
    Niestety nie mam pomysłu co może być nie tak z obozem, ale właściwie to obóz możesz sobie darować nie ma tam nic ciekawego. Zaledwie można tam zagadać do swoich NPC'ów i podziwiać ilość koni swojej drużyny :) (dziwne że jest tam zawsze chyba 3 namioty mimo iż miałem 300 chłopa )
    Bo to ciągle jedna i ta sama scena ? i niema innej sceny czy zamiennika...
    Jest to na stałe oczywiście, poza tym obóz się przydaje przejrzeć bo czasem bardziej opłaca się bronić z jego poziomu lub palisady.
    Błąd tkwi w sprzęcie, braku plików lub ustawieniach (komp nie wyrabia z czymś) bo sceny są w porządku...
    Ew. patch moge uszkadzać coś... (ja nie mam patcha zainstalowanego bo nie posiadam steama i mnie uchroniło przed tą klęską...)