Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131332 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karwi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #690 dnia: Lipca 06, 2011, 18:07:54 »
    Spróbuj zwiększyć pamięć wirtualną...
    Wiem że to o grafike chodzi, ale może coś pożerać dodatkowo zasoby

Offline lazareno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #691 dnia: Lipca 06, 2011, 18:15:36 »
    czy można wyłączyć to masowe zanikanie ciał wrogów, zostają tylko same bronie..

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #692 dnia: Lipca 06, 2011, 18:24:02 »
    Hotfixa zainstalowałem od razu po zainstalowaniu moda. Zazdroszczę Ci ze działa
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #693 dnia: Lipca 06, 2011, 18:45:33 »
    Mam pytanie gdzie zapisuja sie postacie? :D

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #694 dnia: Lipca 06, 2011, 18:48:38 »
    Mam pytanie gdzie zapisuja sie postacie? :D

Chodzi ci o import/eksport ? Jeśli tak to tu C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Moje dokumenty\Mount&Blade Warband\Characters dla XP
    czy można wyłączyć to masowe zanikanie ciał wrogów, zostają tylko same bronie..

W opcjach gry możesz sobie ustawić.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 18:52:20 wysłana przez Twinfire »
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #695 dnia: Lipca 06, 2011, 20:13:38 »
    Zrobilem to co tam napisales i teraz mam

RGL ERROR

Error on creating shaders: Out of video memory!

Teraz to nawet Mount and Blade nie chce mi sie wlaczyc

W opcjach głównych włącz "wczytywanie tekstur na żądanie" to pomaga

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #696 dnia: Lipca 06, 2011, 22:16:07 »
    Nie zrozumieliśmy się Twinfire. Ja sądziłam, że rozmawiamy o wątku, w którym rozmawiamy z danym lordem. Dlatego pisałam wcześniej o tym, że takie stosunki są pokazywane tylko w jego okienku. Nie sądziłam, że mówimy o nastawieniach w oknie, na mapie głównej.
    Zwracam honor :D

Na forum TW wyczytałam też, że należy uważać z przedmiotami jakie dajemy dla naszych wojaków. Za pomocą Cheat Menu mozemy dodać jakąkolwiek broń, zbroje i konie i temu podobne. Uważajcie na przedmioty posiadające nazwę DARK - przykładowo Dark Warhorse lub Dark Justice Lance. Te przedmioty powodują konflikt i w trakcie walki wywalają nas do windy. Osobiście to sprawdziłam i faktycznie tak jest.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 22:24:57 wysłana przez Jagoda »

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #697 dnia: Lipca 07, 2011, 00:52:35 »
    W opcjach głównych włącz "wczytywanie tekstur na żądanie" to pomaga

Mam podobny problem, nie działa Twój sposób, może ściągnąć starszą wersję tego MOD'a ?
    Aby uruchomić MOD'a, muszę w konfiguracjach dać wszystko na najniższe, włącza się, przychodzi do bitwy i ten sam error, tak jest za każdym razem, sprzęt mam dobry, trzy miesiące temu kupywany, tak samo jest z "bratynweldą", jakiś sposób się na to znajdzie ?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #698 dnia: Lipca 07, 2011, 09:01:17 »
    Niech pomyślę....Sterowniki ? Jeżeli to nie pomoże to w Opcjach Moda jest ustawianie Battlesize. Nie bez powodu autor dał mozliwość ustawiania bitwy na maksymalnie 150. To daje po 75 żołnierzy po każdej ze stron, a najmniej 30 jednostek. Ale osobiście uważam Rhobar, że wina leży ewidentnie w pamięci ram.  Czytałam też na TW, że zwiększanie pamięci wirtualnej też pomaga. Ale o tym już było zresztą we wcześniejszych postach.
    Tak się zastanawiam, że tutaj w sumie o niczym innym się nie piszę, jak o problemach, a nie o samej modyfikacji. Najdziwniejsze jest to, że przez 30 stron wałkowane są jedne i te same zagadnienia :/ Nawet FAQ nic nie zmienił :/
    Pozdrawiam.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #699 dnia: Lipca 07, 2011, 09:48:46 »
    No właśnie dlatego jak się tu wypowiedziałem(to mój 3 raz) to chciałem ludziom uzmysłowić żeby czytali pierwszy post informacyjny. Człowiek szuka informacji w gąszczu postów a tu co drugi to te same pytania,i tak w kółko. Ale obawiam się że tak już zostanie, ja jakoś po ściągnięciu Florisa i trzymając się "wytycznych" mogłem grac bez problemowo. Wystarczy trochę chęci, nawet spolszczenia nie ściągnąłem bo nie potrzebne mi ono. I ktoś mi powie że ludzie słuchający muzyki Trance to matoły....
    Fakt jest taki(żeby nie było że spamuję) że mod jest znacznie rozbudowany, gram na najwyższym poziomie trudności i ciężko jest coś dla siebie wywalczyć. Dzięki że Ktoś jednak "wychaczył"/odnalazł tę modyfikacje i zwrócił naszą uwagę. Ok, już nic nie piszę bo się kilka osób zdenerwuje;) Pozdrawiam.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Lipca 07, 2011, 11:19:54 »
    Uważajcie na przedmioty posiadające nazwę DARK - przykładowo Dark Warhorse lub Dark Justice Lance. Te przedmioty powodują konflikt i w trakcie walki wywalają nas do windy. Osobiście to sprawdziłam i faktycznie tak jest.

Sam używam Dark Justice Lance, a także 4 moich kompanów. Nigdy, żadnego błedu czy crasha, nie uświadczyłem podczas walki.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #701 dnia: Lipca 07, 2011, 12:24:48 »
    Sam używam Dark Justice Lance, a także 4 moich kompanów. Nigdy, żadnego błedu czy crasha, nie uświadczyłem podczas walki.

To wyposaż swoich NPC w Dark Justice Lance (pierwsza broń) i Horseman Mace (druga broń). Gdy będziesz szarżował wraz z swoimi NPC nakaż im zmienić bron na obuchową. Nie zawsze  kończy się to "kraszem", ale na 10 przypadków raz lub dwa razy wywali cię do windy :/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2011, 13:54:45 wysłana przez Jagoda »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #702 dnia: Lipca 07, 2011, 13:00:58 »
    Na forum TW wyczytałam też, że należy uważać z przedmiotami jakie dajemy dla naszych wojaków. Za pomocą Cheat Menu mozemy dodać jakąkolwiek broń, zbroje i konie i temu podobne. Uważajcie na przedmioty posiadające nazwę DARK - przykładowo Dark Warhorse lub Dark Justice Lance. Te przedmioty powodują konflikt i w trakcie walki wywalają nas do windy. Osobiście to sprawdziłam i faktycznie tak jest.

No to już wiem czemu ostatnio tak mnie wywalało do pulpitu bez żadnego błędu. Kurcze muszę teraz pozabierać te zabawki :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2011, 13:50:18 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Lipca 07, 2011, 15:35:04 »
    To wyposaż swoich NPC w Dark Justice Lance (pierwsza broń) i Horseman Mace (druga broń). Gdy będziesz szarżował wraz z swoimi NPC nakaż im zmienić bron na obuchową. Nie zawsze  kończy się to "kraszem", ale na 10 przypadków raz lub dwa razy wywali cię do windy :/

Właśnie mam wyposażonych:)

A dokłądnie w takiej kolejności:

Horseman Mace, Shield (nie pamiętam nazwy), Dark Justice Lance, Dziryty.
    Może powodem że nie "kraszuje" Warbanda, jest fakt iż nigdy nie zmieniam na obuch.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #704 dnia: Lipca 07, 2011, 16:07:29 »
    To chyba pierwszy mod, który wciągną mnie na tyle, że podbiję własnym państwem całą Carladie od początku do końca;]. Zostało mi już tylko lekko nadgryzione królestwo Vaegirów. Czy da się jakoś kazać lordom podbijać na własną rękę? Dość już mam tego, że na każdy zameczek muszę osobiście organizować kampanię i brać udział w oblężeniu. Wedle nadzorcy wojska mam u moich 63 lordów 12937 wojaków w garnizonach i 9463 w polu. Myślę, że taką armią powinni zdołać podbić kilka zamków beze mnie prowadzącego ich za rączkę;/.