Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131361 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #375 dnia: Maja 16, 2011, 17:54:15 »
    Moim zdaniem tworzenie własnego królestwa jest o wiele ciekawsze - decydujesz o wszystkim sam. Jak jesteś wasalem to gra ogranicza się do latania z wojem za wrogimi lordami.
    Zresztą nie mam zamiaru wysłuchiwać czyichś rozkazów;)

Jako wasal grałem tylko raz (pierwszy) jak nie wiedziałem, że można budować własne królestwo.
    Zależy kto co woli.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #376 dnia: Maja 21, 2011, 16:10:41 »
    Zależy kto co woli.

Dokładnie. To jest tak samo jak gramy kobietą lub mężczyzną. Jeżeli wybierzemy mężczyznę, to początek gry jest zdecydowanie łatwiejszy. Tak samo jest z własnym królestwem. Zresztą osobiście uważam, że każda nasza rozgrywka powinna wyglądać inaczej. Zdecydowanie urozmaica to grę. Bo przykładowo jeżeli gramy po rozpoczęciu nowej gry zawsze tak samo, to na pewno bardzo prędko wyląduje ta gra na półce.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #377 dnia: Maja 23, 2011, 22:27:11 »
    W pierwszym poście tego wątku zamieściłam informacje wraz z linkiem do strony z hot-fixem, która naprawia wiele bugów w Floris Expanded Mod Pack 2.4. Hotfix został znaleziony przez forumowicza ałtsajder. Za co bardzo dziękuje.

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #378 dnia: Maja 24, 2011, 01:21:53 »
    Jeśli było to przepraszam ale czy Floris był spolszczany ?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Maja 24, 2011, 13:30:36 »
    Jeśli było to przepraszam ale czy Floris był spolszczany ?

Odnośnie polonizacji tej modyfikacji, to na dzień  dzisiejszy nie ma spolszczenia. Tą informacje usunęłam z pierwszego posta tego wątku ponieważ przekroczyłam 20000 znaków więc musiałam taką informację usunąć, aby móc wspomnieć o Hot Fiksie. Moim zdaniem informacja o istniejącym hot-fiksie jest bardziej ważniejsza.
    Pozdrawiam.

Offline RedDevill

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Maja 28, 2011, 08:47:28 »
    A czy ktoś robi spolszczenie? Proszę, bo bez tego świetnego moda nie biorę się za Warband'a :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #381 dnia: Maja 28, 2011, 12:56:59 »
    A wyżej to co niby pisze ?! Spolszczenia nie ma i raczej nikt się za takowe nie zabrał.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Maja 28, 2011, 15:25:15 »
    Ja się za spolszczenie zabrałem i od piątku przetłumaczyłem całe skills, skins, troops ( nazwy jednostek - jak ktoś woli stare nazwy niech usunie plik troops z folderu ),  game_menus i trochę dialogs. To jeszcze nie koniec roboty oczywiście ale trochę tego już zrobiłem a oto link do "dema" spolszczenia http://gmclan.org/up6405_4_languages.html
    Plik nalerzy rozpakować i umieścić w modules/Floris Expanded Mod Pack 2.4

Piszcie jakbyście z nim problemy mieli ;)

Ktoś tam mówił , żeby zamiast " " wstawiać "_" dałem się nabrać. Gra nie wywala jak się " " użyje.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2011, 22:00:51 wysłana przez Twinfire »
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #383 dnia: Maja 29, 2011, 18:28:01 »
    No proszę :D
    miłe zdziwiony jestem...
    Tak po cichu czakałem aż ktoś zacznie spolszczać...
    Tak więc życze powodzenia i powoli ściągam moda
    Ps: W Florisie nie ma broni palnej prawda??
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2011, 19:25:10 wysłana przez wolfer »

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Maja 29, 2011, 18:30:04 »
    Ps: W Florisie nie ma broni palnej prawda??
    Jest ale tylko jedna, możesz wyposażyć w nią tylko siebie i towarzyszy tzn. nie ma jednostek wykorzystujących ją.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline RedDevill

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Maja 29, 2011, 19:10:25 »
    Czekam z niecierpliwością, życzę powodzenia i czekam na postępy :)

Offline Dudus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Maja 30, 2011, 08:48:53 »
    Mam pewien problem, otóż nie mam bladego pojęcia jak uzbroić swoje własne jednostki. Gdy rozmawiam z którymś z moich podwładnych jest okno by przejrzeć jego ekwipunek i gdy zmieniam mu coś, to się nie zapisuje.

PS Słyszałem też o jakichś specjalnych jednostkach które można zbroić od podstaw (czyt. utworzyć własne drzewko jednostek czy cos w tym rodzaju), jeżeli takowe istnieją, to gdzie je można znaleźć ?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Maja 30, 2011, 22:13:51 »
    Takie możliwości daje modyfikacja Custom Commander, która de facto jest częścią kompilacji modów Floris Expanded Mod Pack 2.4. Aczkolwiek nie niektóre modyfikacje zostały w Florisie znacznie ograniczone. W Custom Commander po wejściu do karczmy możemy znaleźć człowieka, od którego możemy zwerbować jednostki. To właśnie te jednostki możemy modyfikować i zmieniać im uzbrojenie. Niestety w Floris Expanded Mod Pack 2.4 tego człowieka w karczmie nie ma, co za tym idzie raczej niemożliwe jest wykonanie czynności umożliwiającej samodzielną modyfikację danego uzbrojenia u naszych jednostek.
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 22:22:51 wysłana przez Jagoda »

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Maja 30, 2011, 22:19:52 »
    Wie ktoś może gdzie znaleźć tego Tajemniczego handlarza

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #389 dnia: Maja 31, 2011, 08:52:19 »
    Takie możliwości daje modyfikacja Custom Commander, która de facto jest częścią kompilacji modów Floris Expanded Mod Pack 2.4. Aczkolwiek nie niektóre modyfikacje zostały w Florisie znacznie ograniczone. W Custom Commander po wejściu do karczmy możemy znaleźć człowieka, od którego możemy zwerbować jednostki. To właśnie te jednostki możemy modyfikować i zmieniać im uzbrojenie. Niestety w Floris Expanded Mod Pack 2.4 tego człowieka w karczmie nie ma, co za tym idzie raczej niemożliwe jest wykonanie czynności umożliwiającej samodzielną modyfikację danego uzbrojenia u naszych jednostek.

To prawda Jagódko!
    Ale jakiś czas temu wyczytałem, że opcja ta ma być wprowadzona w następnym patch(no..chyba, że przez ostatni miesiąc coś się zmieniło)