Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131264 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #360 dnia: Maja 06, 2011, 18:44:06 »
    Nooo, czyli generalnie rzecz ujmując ładny burdel masz :D

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    « Odpowiedź #361 dnia: Maja 06, 2011, 19:38:21 »
    Kurde , przez bugi moja przygoda z modem kończy się na wyborze twarzy lub na rozpoczynaniu bitwy w trybie własna bitwa , więc jedyne moje zdanie to oprócz paru jednostek które wysłałbym na lot spadochronem oczywiście bez spadochronu jest wszystko  OK
    Może ktoś mi pomoże...

PROBLEM?

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Maja 06, 2011, 20:01:50 »
    Nooo, czyli generalnie rzecz ujmując ładny burdel masz :D
    Taa i niestety przekopiowanie moda nie pomogło. Więc będzie trzeba bawić się w reinstalację Warbanda:(
    Ale nie chce mi się za to zabierać na razie. Po ostatniej bitwie na stadionie w Bydgoszczy zachciało mi się znowu pograć w FM'a 2011:)
    Kurde , przez bugi moja przygoda z modem kończy się na wyborze twarzy lub na rozpoczynaniu bitwy w trybie własna bitwa , więc jedyne moje zdanie to oprócz paru jednostek które wysłałbym na lot spadochronem oczywiście bez spadochronu jest wszystko  OK
    Może ktoś mi pomoże...
    Też zanim udało mi się odpalić Florisa było się trzeba sporo nakombinować. Generalnie wszytko masz na forum.
    Nie jest to raczej wina folderu Sounds, bo wywalało by cię już przy ładowaniu gry. Nie wiem, sprawdź jaką masz wersję gry - oryginalna automatycznie się aktualizuję.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #363 dnia: Maja 07, 2011, 12:27:38 »
    Swoją drogą ciekawe dlaczego mod u jednych sprawia takie problemy a u innych chodzi lepiej niż Native?!
    Poza paroma drobnymi niedogodnościami z patchem mi całkiem bez problemowo wszystko chodzi. Nawet jest lepiej od czasu awarii dysku twardego bo na nowym przy tych samych ustawieniach zyskałem parę fps'ów :D. Tak więc może warto zrobić mały porządek na dysku i dopiero potem reinstalka gry bo takie "wkładanie nowych rzeczy do starego burdelu" to nie zawsze jest dobry pomysł.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #364 dnia: Maja 07, 2011, 15:15:14 »
    Mój komp mocno zaśmiecony nie jest, ale format to już od dawna chciałbym zrobić. Problem w tym, że nie mam zewnętrznego dysku, a przenoszenie wszytkiego pendrivem 16GB na inny komputer trochę by zajęło...
    Ciekawe czy Warband bez problemu poszedł by na 64 bitowej Siódemce? Testował ktoś?

Offline przemo77777

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #365 dnia: Maja 07, 2011, 20:00:46 »
    oczywiście, że działa bez żadnych problemów na -win 7 64 bit

Offline przemo77777

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #366 dnia: Maja 07, 2011, 20:06:37 »
    na -win 7 64 bitowym miałem tylko problemy ze starociami z przed 2005r. i musiałem grzebać w biosie albo kombinować żeby działały ale z nowszymi niema żadnego problemy. Chyba, że z g4 arcaniom, bo tam trzeba zmieniać ustawienia w karcie dźwiękowej ale to inna historia. (*_,*)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Maja 08, 2011, 10:51:58 »
    Ja mam Win 7 Ultimate 64 Bitowy i jakoś nie musiałam nic grzebać w biosie by "starocie" poszły na moim systemie :/

Offline Matteo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Maja 08, 2011, 13:30:08 »
    Witam, byłby ktoś tak miły i pomógł mi pozbyć się mojego problemu ? http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7440.0

Z góry dziękuję za pomoc :)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Maja 08, 2011, 14:18:18 »
    No raczej ten problem powinieneś w tym temacie opisać. Co do twojego problemu, to nie ma rozwiązania w tym wątku? Bo rękę dałabym sobie uciąć, ze ktoś opisywał podobny problem i padło też jego rozwiązanie.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #370 dnia: Maja 12, 2011, 20:39:51 »
    Jak idą pracę nad spolszczeniem? Nie żebym kogoś poganiał, po prostu nie wiem czym mam zaczynać grać w moda, czy jeszcze trochę poczekać. Jeśli jest w ogóle na co, tzn. jeśli ktoś nad spolszczeniem pracuje. Chętnie bym pomógł, ale nie umiem angielskiego i w najbliższym czasie się to nie zmieni, więc pozostaje mi żerować na forumowych wolontariuszach.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #371 dnia: Maja 13, 2011, 16:24:45 »
    Jak idą pracę nad spolszczeniem? Nie żebym kogoś poganiał, po prostu nie wiem czym mam zaczynać grać w moda, czy jeszcze trochę poczekać. Jeśli jest w ogóle na co, tzn. jeśli ktoś nad spolszczeniem pracuje. Chętnie bym pomógł, ale nie umiem angielskiego i w najbliższym czasie się to nie zmieni, więc pozostaje mi żerować na forumowych wolontariuszach.

A skąd wiesz, że jakieś prace nad spolszczeniem istnieją?Jak wyczytałeś coś o zamiarach tworzenia takiego, to musiałeś widzieć, że na zamiarach się tylko skończyło...

Wiosnę mamy w pełni, ludzie spożytkują czas  na wszelkie inne sposoby, byle nie siedzieć przed puszką....przynajmniej niektórzy, także nie liczyłbym na zbyt wiele...może na jesień coś ruszy... :]

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #372 dnia: Maja 14, 2011, 15:48:38 »
    Patrz pierwszy post. Jagoda piszę, że spolszczenia nie ma, po czym, że osoby chętne do robienia spolszczenie mają napisać do niej na PW. Może dla was to lenistwo, ale nie chcę mi się przeglądać 25 stron w poszukiwaniu informacji, czy ktoś to spolszczenie robi. Proszę tylko o jedną informację, nie potrzeba mi wykładów na temat tego, co ludzie robią na wiosnę.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #373 dnia: Maja 14, 2011, 16:39:49 »
    Patrz pierwszy post. Jagoda piszę, że spolszczenia nie ma, po czym, że osoby chętne do robienia spolszczenie mają napisać do niej na PW. Może dla was to lenistwo, ale nie chcę mi się przeglądać 25 stron w poszukiwaniu informacji, czy ktoś to spolszczenie robi. Proszę tylko o jedną informację, nie potrzeba mi wykładów na temat tego, co ludzie robią na wiosnę.

No cóż, Drakkainen ma rację. Całkowicie zapomniałam usunąć to zdanie wspominające o polonizacji Florisa. Już się poprawiam :D Obecnie powracam do Florisa, tylko nie wiem czy budować swoje imperium, czy może grać jako czyjś wasal :/ Dylemat. 

EDIT:

Poprawione i przepraszam, że wprowadziłam tą informacją kogoś w błąd. Całkowicie o tym zapomniałam.

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Maja 16, 2011, 17:50:06 »
    Obecnie powracam do Florisa, tylko nie wiem czy budować swoje imperium, czy może grać jako czyjś wasal :/ Dylemat. 
    Moim zdaniem tworzenie własnego królestwa jest o wiele ciekawsze - decydujesz o wszystkim sam. Jak jesteś wasalem to gra ogranicza się do latania z wojem za wrogimi lordami.
    Zresztą nie mam zamiaru wysłuchiwać czyichś rozkazów;)

Jako wasal grałem tylko raz (pierwszy) jak nie wiedziałem, że można budować własne królestwo.