Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131346 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #330 dnia: Kwietnia 29, 2011, 18:14:04 »
    Jako, że mi moja radiówka na dużo pozwolić sobie nie może, skopiowałem folder Sounds i sounds.txt z Nativa do Florisa i dźwięk w bitwach jest.
    Tylko na mapce strategicznej też mam tan dziwny dźwięk galopującego rumaka :) ale to mocno nie przeszkadza.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #331 dnia: Kwietnia 29, 2011, 18:54:56 »
    Jako, że mi moja radiówka na dużo pozwolić sobie nie może, skopiowałem folder Sounds i sounds.txt z Nativa do Florisa i dźwięk w bitwach jest.
    Tylko na mapce strategicznej też mam tan dziwny dźwięk galopującego rumaka :) ale to mocno nie przeszkadza.

Jak widać potrzeba matką wynalazków :)

A teraz ja mam pytanko czy ktoś miał dziwnie wyglądający zamek jeśli dobrze pamiętam to zamek Uhun czy jakoś tak ( khergicki przy granicy ze swadią na wzgórzu ). To dziwactwo polegało na pomieszanym rozmieszczeniu budynków, mury ułożeniem przypominały wielki mur chiński a nie zamek.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Kwietnia 30, 2011, 00:07:55 »
    Ostatnio , chyba strona nr21 widziałem , że ktos rozpoczął ponownie prace nad spolszczeniem tego magicznego moda :) czy jest jakaś wiadomość odnośnie "za ile ono się pokaże i czy ogólnie się pokarze?"

Pozdrawiam

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #333 dnia: Kwietnia 30, 2011, 09:56:45 »
    Ostatnio , chyba strona nr21 widziałem , że ktos rozpoczął ponownie prace nad spolszczeniem tego magicznego moda :) czy jest jakaś wiadomość odnośnie "za ile ono się pokaże i czy ogólnie się pokarze?"

Pozdrawiam

Nie licz na wiele....

Jeżeli chodzi o muzykę...Jakiś czas temu stworzyłem własny plik music.txt, oraz własna muzykę.A w tym Muzyka z Gladiatora, Króla Artura, Władcy Pierścieni Ostatniego Mohikanina, Ostatniego Samuraja, 300(jeden utwór), Trzynastego Wojownika, i jakiejś gry Knight's of honor(?) oraz z serii Total War.Paczki tej używam do wszystkich modów - działa bez zarzutu.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #334 dnia: Kwietnia 30, 2011, 12:05:59 »
    Rozwiązałem swój kłopot sam :) Tak więc jeśli ktoś będzie miał podobny to rozwiązaniem jest skopiowanie trzech plików z folderu "SceneObj" z Native (z wersji moda 2.3 nic nie dają) każdy będzie miał w nazwie numerek w zależności od zamku, mój miał 40.

A co do spolszczenia to tak jak pisał ałtsajder nie ma co się go spodziewać poza tym język m&b nie jest aż tak trudny aby się w nim nie połapać. Moja znajomość anglika pozostawia bardzo wiele do życzenia a jakoś sobie radzę :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Maja 02, 2011, 20:33:51 »
    No i przez Was dokupuję RAMu do  kompa :)
    Dam znać jaka jest różnica z 2GB i z 4GB RAM-u w kompie.
    Przy 2GB niestety przy większych bitwach się tnie :(

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #336 dnia: Maja 02, 2011, 22:26:07 »
    Sprawdź jaką masz pamięć i jakiej marki. Posiadanie dwóch różnych pamięci RAM nie rozwiąże twojego problemu. Upewnij się, że pamięć, którą posiadasz jest wystarczająco dobra. Bo jeżeli pamięć RAM, którą teraz chcesz kupić będzie szybsza i lepsza od obecnej, to nowa pamięć będzie chodziła dokładnie tak samo jak stara. Więc mieszanie pamięci ram, nie jest najlepszym rozwiązaniem. Czasem lepiej jest  kompletnie wymienić bebechy :D.
    Dobrze jest też zaopatrzyć się w tak zwany "cooler" na pamięć RA<, który chłodziłby twoją pamięć.
    Pozdrawiam.

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Maja 03, 2011, 11:21:28 »
    Jagoda, to akurat już wiem
    Ale dzięki za zainteresowanie:)

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #338 dnia: Maja 04, 2011, 13:56:05 »
    W tym drzewku jednostek te cyfry przed nimi to żołd <składa ręce i modli się:Boże!Oby nie!>
    Bo moda sobie ściągam właśnie-Ci Swadian Lancer są za****ści...Te zarąbiste konie
    http://imageshack.us/photo/my-images/833/mbwarband20110220160828.jpg/ :D

PROBLEM?

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Maja 04, 2011, 14:24:10 »
    W tym drzewku jednostek te cyfry przed nimi to żołd <składa ręce i modli się:Boże!Oby nie!>
    Bo moda sobie ściągam właśnie-Ci Swadian Lancer są za****ści...Te zarąbiste konie
    http://imageshack.us/photo/my-images/833/mbwarband20110220160828.jpg/ :D
    Oczywiście, że nie. Gdyby to był żołd, to w życiu nie utrzymał byś armii :)
    Wydaje mi się, że jest to kasa jaką trzeba zapłacić za awans na tą jednostkę.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #340 dnia: Maja 04, 2011, 14:35:04 »
    Kamień z serca spadł mi....

PROBLEM?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #341 dnia: Maja 04, 2011, 22:12:34 »

A ja cię dobije Lordzie Reginald :D

Panowie, panowie, panowie. Czytać ze zrozumieniem poproszę :D Wielokrotnie było to już wałkowane w poprzednich postach. Przed nazwą jednostek mamy cyfrę i literę - Cyfra oznacza poziom czyli 1(najmniejsza) do 7(największa). Co do liter to występują I -czyli Infantry (piechota), C - Cavalry ( kawaleria) A - Archers (łucznicy). Czyli jeżeli mamy 1C to oznacza to, że jest to kawalerzysta na poziomie pierwszym. 6C oznacza kawalerzystę na poziomie szóstym.  Ktoś może zapytać się, po co w ogóle te nazwy, a raczej oznaczenia. Jak powszechnie wiadomo modyfikacja Florisa dodaje też sporo jednostek, i początkującym graczom może sprawić problem zapamiętanie ich wszystkich, ba nawet osobom, które grają już ładnych kilka miesięcy. W każdym razie po bitwie, mamy możliwość pochwycenia niewolników z wrogiej armii, dzięki tym oznaczeniom wiemy kogo mamy pojmać. Podobnie jest też w przypadku awansów. Po samej nazwie możemy nie wiedzieć kim dokładnie będzie nasz wojak. W tym przypadku jeżeli gracz bardziej skłania się ku przykładowo kawalerii będzie wiedział jakim drzewkiem rozwoju naszych wojsk ma się kierować.
    Co do żołdu :D to jest on znacznie wyższy od tych nazw :D Świetnie wyszkolona armia licząca sobie 120 chłopa będzie was kosztowała co najmniej 5.000 denarów tygodniowo :D ( O ile dobrze pamiętam).  Więc radzę już teraz zakładać manufaktury we wszystkich miastach. Inaczej nie wyrobicie :D
    Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2011, 22:17:23 wysłana przez Jagoda »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Maja 04, 2011, 22:47:11 »
    No...w końcu Jagoda się odezwała... :]
    Jakoś ostatnio usunęłaś się w cień...(jak chyba każdy;))
    Grasz jeszcze we Floris?Jak tam rozgrywka?Podbiłaś Calderię?

Pozdrawiam!

Offline trixxx17

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Maja 05, 2011, 00:15:36 »
    No...w końcu Jagoda się odezwała... :]
    Jakoś ostatnio usunęłaś się w cień...(jak chyba każdy;))
    Grasz jeszcze we Floris?Jak tam rozgrywka?Podbiłaś Calderię?

Pozdrawiam!

Ja nie mogę, jaka bajera xD xD xD

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Maja 05, 2011, 01:00:13 »
    Ja nie mogę, jaka bajera xD xD xD

Żadna bajera...spójrz, kto wątek założył ;)

Co do moda!
    Z tego co widziałem to planują wersję 2.5 wydać...
    Z tego co czytałem, i (po kilku piwach) zrozumiałem, to mają użyć coś takiego jak custom troops tree(czy jakoś tak).Znacie to?