Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131267 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ardiss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #315 dnia: Kwietnia 26, 2011, 15:17:16 »
    Apropo - czy moglby ktos mi podpowiedziec, jaka jest najaktualniejsza wersja sterownikow do "Visual C++" bo w internecie znalazlem tylko jakas wersje 2008, zainstalowalem i cos nie tęgo;>

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Kwietnia 26, 2011, 15:53:10 »
    Zanstaszek masz widocznie za słaby komputer ,a na pewno za mało ramu.

Offline trixxx17

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Kwietnia 27, 2011, 18:04:24 »
    Witam, jestem nowy na forum, ale od zawsze fan M&B. Przeglądając ten temat, z chęcią zainstalowałem tego moda, wszystko spoko, ale jest pewien problem, muzyka gra, a nie mam żadnych efektów dźwiękowych, typu dźwięk kopyt jak się poruszam po mapie, czy dźwięk wypełnionego zadania czy otrzymania złota. W podstawie pamiętam że na bank coś takiego było. Niby nic takiego, ale jednak denerwuje, że jak macham mieczem to nic nie słychać. W opcjach efekt. dźwiękowe mam ustawione na max, nie wiem czy to może być powód, usunąłem plik "sounds" z folderu moda tak jak poradziła jedna osoba tutaj, bo miałem problem z uruchomieniem.

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #318 dnia: Kwietnia 27, 2011, 19:55:26 »
    trixxx, mam to samo. To pewnie właśnie wina braku folderu Sounds - ja też go wywaliłem.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #319 dnia: Kwietnia 27, 2011, 22:19:48 »
    Przepraszam - ale po co w ogóle "wywalacie" folder sound? Ja, gdy ściągnęłam wersje 2.3 folder sound wchodził w skład tej modyfikacji, który de facto jest naprawdę klimatyczny. 

Offline trixxx17

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Kwietnia 28, 2011, 00:58:31 »
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2011, 02:18:55 wysłana przez trixxx17 »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Kwietnia 28, 2011, 09:51:30 »
    Dobra, to czemu mi chodzi jak trzeba, chodź nic nie usuwałam ? No chyba, że ktoś ma 1GB RAM :/ To po pierwsze. A po drugie, co ma dźwięk do wideo? Moim zdaniem adamk23 podał najprostsze rozwiązanie problemu. Osobiście uważam, ze można inaczej rozwiązać ten problem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2011, 09:55:12 wysłana przez Jagoda »

Offline Gas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #322 dnia: Kwietnia 28, 2011, 12:24:46 »
    Na TaleWorlds było napisane, że nie wiadomo czemu jednym działa gra z tym folderem, a innym nie.
    RAMu mam 2GB.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #323 dnia: Kwietnia 28, 2011, 18:50:35 »
    Witam serdecznie po długiej nieobecności.

Ja również nie porzuciłem moda ale przez awarię mojego złomka nie miałem kontaktu ze światem :)
    A co do problemu Gasa to właśnie nie wiadomo dlaczego, chyba złośliwość rzeczy martwych :) Jakby co to ja mam 1.5 Gb ram i zainstalowałem patch tyle, że bez folderu "sounds". Pozostawiłem ten z wersji 2.3 i działa więc nie ma problemu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline trixxx17

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Kwietnia 29, 2011, 01:02:51 »
    Adamk23 czy głosy działają Ci poprawnie z tym folderem z poprzedniej wersji ?? Da rade ściągnąć tylko ten folder czy trzeba całego patcha ?? :)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #325 dnia: Kwietnia 29, 2011, 12:05:52 »
    Osobiście uważam, że na dzień dzisiejszy 2 GB Ram, to  stanowczo za mało. Ja pamiętam dzień, w którym zminimalizowałam grę, a w tle robiłam swoje rzeczy na kompie. I zgadnijcie co? Po pewnej chwili WB wywaliło mi do "windy", a w tle ujrzałam małe okienko, w którym było napisane:

RGL shaders: out of video memory

Jak już wspomniałam, tylko raz miałam taki komunikat. Moim zdaniem po prostu modyfikacja Floris Expanded Mod Pack pożera ogromne ilości Ramu. A sama mam 6GB :( Totalna załamka. Tak więc wygląda na to i potwierdza się to odnośnie pamięci, że osoby posiadające 2GB Ram muszą odciążyć swoją pamięć Ram. Ale jak znam życie, to na pewno jest jakiś inny, bardziej "łagodny" sposób na to, by nasza pamięć wzięła mniej na "klatę" :D
    Pamiętajmy też, że Antywirusy i inne programy systemowe znacznie obciążają prace naszego PC-ta lub Lapka.
    Pozdrawiam.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Kwietnia 29, 2011, 12:16:03 »
    Adamk23 czy głosy działają Ci poprawnie z tym folderem z poprzedniej wersji ?? Da rade ściągnąć tylko ten folder czy trzeba całego patcha ?? :)

Dźwięki działają praktycznie ok poza tymi dziwnymi odgłosami na mapie w trakcie poruszania się. Patch to tylko 47 mb więc można go ściągnąć w całości i ja robię tak , że wypakowuje go np. na pulpit po czym kopiuje wszystko poza folderem "sounds" i plikiem sounds.txt po czym wklejam wszystko do moda i działa cacy :)

Jagoda już raz wspominałem jak ma się mój sprzęcik do twojego "potwora" i naprawdę po małych zmianach da się grać bez problemu (co prawda ustawienia grafiki najwyższe nie są) co więcej przy moich 1.5 gb ramu nawet po zminimalizowaniu gry nie zdarzył mi się jeszcze żaden błąd ( oczywiście nie uruchamiałem żadnych większych aplikacji jedynie przeglądałem internet i grzebałem tylko po dysku )

PS Tak sobie myślę, że trzeba by zastanowić się nad tym czy aby nie zrobić FAQ takiego jak do PoP'a. Może co nie którzy nowi gracze mieli by wszelką pomoc w jednym miejscu.
         Jednak znając życie i tak pewnie nikt tam nie zajrzy :) 
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2011, 12:20:21 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline trixxx17

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Kwietnia 29, 2011, 14:38:25 »
    Kurcze chyba się nie zrozumieliśmy xD Bo Ty mówisz że miałeś wersje 2.3 i zpatch-owałeś do 2.4, a ja na wstępie ściągnąłem 2.4 wiec muszę jakoś skąbinować sam folderu "sounds" z wersji 2.3 :P Chyba że coś źle zrozumiałem :)

Ja mam 1 gb ram i szczerze tylko przy gothicu 3 miałem problemy, a tak to wystarczało zawsze nawet na crysisa i wszystkie części stalkera, nawet ostatnio na nowym shogunie dawał radę xD

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Kwietnia 29, 2011, 16:42:18 »
    Kurcze chyba się nie zrozumieliśmy xD Bo Ty mówisz że miałeś wersje 2.3 i zpatch-owałeś do 2.4, a ja na wstępie ściągnąłem 2.4 wiec muszę jakoś skąbinować sam folderu "sounds" z wersji 2.3 :P Chyba że coś źle zrozumiałem :)

Rzeczywiście źle się zrozumieliśmy. W takim razie niestety masz problem :). Nie wiem czy jest jeszcze wersja 2.3 do ściągnięcia ale to raczej się nie opłaca bo jednak te 800 mb to sporo (zależy jaki kto ma net). Najprościej by było przesłać ten folder i plik .txt.

Offline trixxx17

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Kwietnia 29, 2011, 17:22:01 »
    Spoko dam sobie radę, będe miał za jakieś 4h :) Dzięki za pomoc