Witam, mam pewien problem z instalacją tego moda...
Generalnie WYDAJE MI SIĘ, że postępuje zgodnie z instrukcją. Pobrałem plik z MegaUpload (link z pierwszej strony tematu).
No i, mam tam plik Floris Expanded Mod Pack 2.3 i Readme.txt
Oczywiście ten pierwszy plik cały wklejam do Modules, tam gdzie jest Native.
Potem odpalam gre i w oknie autostartu zaznaczam zamiast Native-> Floris Expanded Mod Pack 2.3
Robie graj i gra się uruchamia. Gdy pasek się ładuje i dochodzi do INI gra się crashuje i wyskakuje błąd:
"Unable to open file: CommonRes/fur_armors_a.brf" ...
Gre reinstalowałem 3x i za każdym razem to samo. Mam spatchowaną, "czystą" (bez modów) grę.
Nie jest to wina gry tylko moda (mojej złej instalacji pewnie) bo normalnie bez niego gra działa.
Czy to może być wina spolszczenia? Z tym, że spolszczenie jest przecież w folderze Native więc jak się ma do FEMP?
Jutro po południu jeszcze raz zreinstaluje gre, tym razem bez spolszczenia.
EDIT:
uff... uporałem się, nie wiem czemu 2.4 nie działało, 2.3 chodzi. Mimo wszystko jest kolejny problem.
Mod jest strasznie spartaczony jeśli chodzi o crashe. Co chwila mnie wywala, bo nie może wczytać jakichś tekstur albo np. Runtime Error (za długie wczytywanie obszaru).
Mój sprzęt: Geforce 260GTX Palit 1.7 GB, AMD Phenom II x4 3.2 GHz, 4 GB RAM, Windows7. Nie jest źle.
Zmniejszyłem mimo wszystko ustawienia do medium. Czar modu (poprawa grafiki) nieco prysł a mimo, że wywala mnie już nie tak często to niemal 90% bitew= crash.
Gram na v1.34
Wiem, że wielu graczy walczy z tym problemem. Problemem crashów. Jak macie jakąś skuteczną metodę to proszę o radę;)