Skoro ściągam mod v. 2.3.7, to po co mam jeszcze ściągać patch aktualizujący moda od v. 2.2 do 2.3.7?
A po kiego diabła zasysasz patcha ? Ten Patch jest dla użytkowników, którzy posiadali wersję 2.2 Link który ci podałam jest dla 2.3. Na chłopski rozum, nawet w tym dziale masz napisane tytuł wątku Floris Expanded Mod Pack
2.3. To jest tak jakbyś kupił Warbanda zaktualizowanego do wersji 1.134 i chciał pobrać patch 1.134.
Jeżeli w modzie załaduję save'a z Nativa, to rozumiem, że wszystkie opcje dostępne w modzie będą na tym save'a działały?
Nie wiem, nie próbowałam się w to "bawić". Myślę, że musisz przekopiować save z folderu Native do folderu save Floris Expanded Mod Pack 2.3. Następnie użyć plików, które konwertują save z Native do Floris Expanded Mod Pack 2.3.
A jak się ma do tego drzewko rozwojowe jednostek? Czy posiadane przeze mnie jednostki w Native dostosują się do nowego drzewka? Tzn. czy będę mógł je dalej rozwijać zgodnie z nowym drzewkiem i czy np. zmieni się ich wygląd dostosowany do tego w modzie?
Myślę, że tak. Jak już pisałam nie bawiłam się w konwertowanie plików, z native do Floris Expanded Mod Pack 2.3. Moim zdaniem, tak bynajmniej nakazywał rozsądek jednostki zostaną przekonwertowane na te odpowiadające swoim doświadczeniem.
Właśnie ściągnąłem paczkę z modem i widzę, że jest w niej folder Native. Czyli jeśli go wypakuję tam gdzie trzeba to zastąpi mi folder Native. jak więc będę mógł grać w normalnego Native'a? :/
Nic nie zastąpi. Doskonale powienieś wiedzieć, że pliki w twoim systemie zostają tylko w tedy zastąpione, jeżeli posiadają taką samą nazwę. A jak widzisz nazwa folderu
Native różni się od
Floris Expanded Mod Pack 2.3. Masz przekopiować lub rozpakować folder Floris Expanded Mod Pack 2.3. do Folderu Modules.
Przykład:
E:\Gry\Mount Blade Warband\SteamApps\common\mountblade warband\Modules - Tu powinien być rozpakowany folder Floris Expanded Mod Pack 2.3. Gdy modyfikacja została sukcesywnie rozpakowana i umieszczona w odpowiednim folderze możemy rozpocząć grę na danej modyfikacji. Należy pamiętać o tym, by po aktywowaniu ikony z grą, wybrać modyfikację Floris Expanded Mod Pack vX.X w oknie wyboru modułu.
Niby wszystko zrobiłem, stworzyłem folder moda w Modules i tam wszystko wrzuciłem. Tylko z tymi dwoma tekstowymi plikami mogłem coś sknocić bo to trochę skomplikowane(mogłabyś wrzucić na jakiś serwer te dwa pliki już zmienione tak jak wymaga tego mod?).
Z jakimi dwoma plikami ? Mod Floris Expanded Mod Pack 2.3 jest w wersji angielskiej. Jeżeli uruchomiłeś w polskiej, to znaczy, że uruchomiłeś Native.
Jak pisałam wcześniej
Należy pamiętać o tym, by po aktywowaniu ikony z grą, wybrać modyfikację Floris Expanded Mod Pack vX.X w oknie wyboru modułu.
Należy wybrać w oknie modyfikacji moduł Floris Expanded Mod Pack 2.3