Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131244 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 11, 2011, 09:06:38 »
    Grywalny w miarę ten mod? warto przechodzić z Brytenwaldy?

Myslę że warto oderwać sie od brytenwaldy , ale denerwujące są drzewka rozwoju bo zanim awansuje
    10 swadiańskich jezdżców na baronów to minie 30 dni gry.
    Ale mod jest w sumie dobry, najlepszy jest ten nowy ekwipunek.

Pozdawiam wszystkich grajacych w Floris Expandet Pack.

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 11, 2011, 11:22:52 »
    Jedno pytanie skąd brac tych biskupów i chirurgów?

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 11, 2011, 14:25:29 »
    @ Shady Też jestem z tego powodu wściekła, żeby mieć elitarne jednostki to minie wieczność. Nie wiem, z jednej strony jest to zaleta, lecz z drugiej....Jeżeli dojdzie do dezercji naprawdę można się popłakać z utraty tak wyśmienitych jednostek. No cóż, trzeba będzie uważać i robić wszystko, by nie stracić tych jednostek. Bo generalnie ma to sens, że musimy tyle czekać. W Native miałeś elitarne jednostki, które awansowały w przeciągu dwóch, trzech dni, tutaj sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Z tego, co wyczytałam na stronie twórcy tego moda, że są dodatkowe pliki do pobrania, które zmieniają system drzewka naszych żołnierzy. Mimo, że narzekam, to pozostaje przy tym jaki jest w paczce Expanded.

Co do jednostek biskupów i chirurgów, z opisu wyczytałam że można mieć takie jednostki, ale ja nigdzie tego nie mogę znaleźć. Może, oczywiście mogę się mylić, bo i przedmioty jak ubiór jest, więc można tworzyć ich tylko z naszych towarzuyszy z karczm. Ale jak już powiedziałam, to tylko mój domysł.
    Odnośnie tych jednostek to nie mogę wyczytać nic szczególnego, na ten temat.  

@ Make My Day pisałeś, że nie wiesz czy sprzęt udźwignie rozszerzoną wersję tego moda. Jak pisałam wcześniej jest też standardowa wersja moda zawierająca następującą składankę modów:

This pack combines the following 35 mods:

•15th century weapons v1.1, Credit: Shredzorz

•19 Warhorses v1.0, Credit: Lor Dric, with some horses by Saregona (only 17 of the 19 horses were added)

•Arena Overhaul mod v1.0, Credit: Adorno

•Battlefield Priests v1.0, Credit: Yamabusi

•Better Banners Mod v2.0, Credit: MarkQuinn

•Coloured Lances Project v1.0, Credit: CounterPoint391

•Crusader Heraldry OSP v0.1, Credit: CounterPoint391

•Eastern Armor OSP 1.0, Credit: Xenoargh for the camel, the Prophesy of Pendor mod for a horse and the Litus mod for another horse. For the rest Njunja.

•El Arte de la Guerre v1.75, Credit: leandrojas_ (only the cities and 35 of the castles have been used)

•Faction Arms Coloured v1.0, Credit: Monnikje

•HalfCataphract v2.0, Credit: Meshes by GothicKnight, textures by wanderer949

•Highlander Model Pack v1.0, Credit by Yamabusi

•Historic Castles Project - the British Isles v1.2, Credit: Adorno

•Long Caparisoned Horses v2.0, Credit: ZIRA and the 1257 mod for some textures, SPAK for the horse mesh. For the rest: wanderer949.

•Magus Mod v1.7 (the items), Credit: Narf for the models, Oddball_E8 for the compilation

•More Horses v5.0, Credit: Textures made by AlienSlof, Talak and ZIRA. For the rest: wanderer949

•More Metal Sound Mod V2.2, Credit: Checkmaty

•More Warhorses v2.0, Credit: Textures made by ZIRA, meshes and bump maps by Michał. For the rest: wanderer949

•Narf's Transitional Armour Pack v1.3, Credit: Narf (not the heraldic armor)

•Oakeshott Sword Pack 0.2, Credit: CounterPoint391

•Open Source Project - Weapons v1.0, Credit: James, Luigi, RR_Raptor65 and The Pope for the items, Bismarck for the compilation.

•OSP Helmets v0.2, Credit: Luigi, Njiekovic, Ursca, Ubberdorc, Mirathei, Raz., The Pope, TRC and Dindi for the items, Dindi for the compilation. (Only 64 of the 66 items have been added)

•OSP Indo-Persian Armor Pack v1.2, Credit: drakharios (only 22 of the 46 helmets were added)

•OSP Indo-Persian Shields v2.0, Credit: drakharios

•OSP Item Variants v1.6, Credit: thick1988

•OSP Smiley Stuff v1.0, Credit: SendMeSmile

•OSP Spak Items v2.0, Credit: Spak (only 54 of the 59 items have been added)

•Reworked Armors OSP v1.6, Credit: Kovas

•Silver Wolfs Resource Pack 6.0, Credit: Silverwolf (only the Teutonic items and shields, and half of the Silverwolf items have been used)

•The Chocolate Box v1.01, Credit: Original artists: Dejawolf, Faradon, Maw, Narf, Talak and RR_Raptor65. Compilation by: beezarandy

•Training Fields v1.0, Credit: lucky lancer

•Utrehd's Castle Pack v.0.32, Credit: Utrehd (Only 4 of the 12 castles have been used)

•Utrehd's Music Pack v0.8, Credit: Utrehd and rejenorst

•Viking Model Pack v2010, Credit: dejawolf

•Warband Horses v4.0, Credit: Lor Dric (only 7 of the 10 horses were added)

.
    Features:
    From the mods:

•All arena's are overhauled, bringing more challenges and diversity to the fights there.
    •All training grounds have been overhauled, making them less boring.
    •New and more banners to choose from.
    •Coloured faction arms instead of those black-transparent ones.
    •9 castles have been replaced by old English ones, 4 have been replaced by other castles. The rest of the towns and castles have been customized.
    •New and improved sound effects.
    •1579 new items
    •104 new songs to listen to during your game.

The following I added myself:

•I changed the stats of quite a few items. Take for example the new horses: it now makes a small difference if you take for example a brown or black steppe horse.

Może ta wersja sprawi że twój komp poradzi sobie z nią.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2011, 14:31:50 wysłana przez Jagoda »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 11, 2011, 15:04:59 »
    Mój sprzęt w porównaniu do komputera Jagody ma się tak jak chiwawa do mastifa angielskiego po sterydach :) i jakoś uciągną tego moda. Oczywiście ustawienia grafiki są niskich lotów i o 500 chłopa w bitwie mogę tylko marzyć :(

Jednostki elitarne rzeczywiście szkolą się dość długo ale to raczej wychodzi na plus (w końcu rycerzem nie stawało się ot tak sobie) ale można całkiem przyzwoitą jazdę wyszkolić z najemników i to dość szybko.
    A co do tych biskupów i reszty to jakoś ich jeszcze nie dane było spotkać :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 11, 2011, 15:18:53 »
    :D

Co do ustawień bitwy, to chciałabym coś dodać od siebie. Nie wiem  dlaczego, ale gdy w opcjach zaznaczymy możliwość użycia w bitwie więcej jednostek, to poziom trudności rośnie. Dla mnie, to bez sensu. Pozwólcie, że wytłumaczę.

Mamy 150 wojaków i tyleż samo nasz przeciwnik. Rozmiar bity ustawiony mamy na 100 co oznacza, że my jak i AI może wystawić po 50 jednostek, z czego będą wspierane dwiema kolejnymi fazami wsparcia. Niestety nie mamy wpływu na to jakie jednostki przybędą pierwsze na pole bitwy. Mogą to byś silniejsze lub słabsze jednostki. Tak więc jak dla mnie jest to zdecydowanie trudniejsze walczyć mniejszymi oddziałami.

Floris Expanded Mod Pack 2.3 posiada w sobie modyfikację, za pomocą której możemy zdecydować jakie jednostki przybędą pierwsze, w jakich ilościach i temu podobne. NA wstępie możemy od razu ustawić jakie i gdzie mają zajmować pozycje naszych jednostek, dzięki temu po paru sekundach od rozpoczęcia bitwy nasze jednostki stoją w świetnie uformowanych szykach. Oczywiście z początku jest trudno rozdzielić i odpowiednio ulokować jednostki, ale jak to powiadają praktyka czyni mistrzem.
    Jak dla mnie jest to bardzoooo przydatna opcja w takcie bitwy, a raczej przed :D

Więc taka opcja jest bardzo przydatna dla marszałków, książąt jak i królów, którzy dysponują słabszym sprzętem, jak i dla tych którzy wolą sami dowodzić i rozporządzać swoją armią, a nie jak ma to miejsce, przez AI.

Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2011, 15:37:24 wysłana przez Jagoda »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 11, 2011, 15:24:42 »
    Przepraszam za spam, chodzi Ci o księży czy książęta?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 11, 2011, 15:33:14 »
    :D

Dzięki, już poprawiłam. Aczkolwiek tym też można być, ba nawet biskupem ;D Ostatnio zastanawiałam się, czy nie zagrać jako chirurg, mnich, ksiądz, czy biskup :D Za pomocą Sióstr miecza przejąć władzę absolutną nad Calradią.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Swoją drogą Siostry miecza też mają oddziały pielęgniarek :D

Offline Daray

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "No, I'm not God. But I'm a close second."
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 11, 2011, 15:36:15 »
    Poprawiać przejęzyczenie popełnione przez Kobietę... Nie wiem czy to jeszcze odwaga, czy już zwykła głupota.  Zapewne jednak zbędne ryzyko...

Pomijając jednak poprzedni spam, chciałem właściwie zapytać o dwie rzeczy, bo nie miałem jeszcze tej przyjemności zagrać w moda, a mój internet nie pozwala mi na beztroskie ściąganie byle czego. A więc:

-Czy w owej modyfikacji mamy możliwość broni palnej? Czy nadal pozostajemy w typowym, średniowiecznym fantasy?
    -Czy w sprawie spolszczenia wiadomo już coś konkretnego? Bo nie ukrywam że moja znajomość języka angielskiego nie jest zbyt imponująca. Oczywiście z podstawami nie mam problemu, ale kwestie złożone to dla mnie czarna magia.

Pozdrawiam, Daray.
    "Szybki jak wiatr, gwałtowny jak ogień, spokojny jak las, twardy i niewzruszony jak skala. Na ziemi i na niebiosach mnie jednemu należy się podziw."

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 11, 2011, 15:37:53 »
    Ładnie tak tematy kraść? ;]
    Gdy masz umiejętność taktyka na 8 to oznacza że zaczynasz z przewagą +4, więc mając 25 żołnierzy (na wielkości bitwy 25) możesz pokonać 100. Wiec coś to daje... A gdy się ustawia w oddziale w górę/dół to to działa tylko na początek bitwy? Zdawało mi się że też na posiłki.
    Można to zmieniać w czasie gry? (biskup, mnich, itd)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 11, 2011, 15:55:22 »
    @Daray

• Broni palnej jako takiej nie ma. Jest jedynie pistolet i możesz  wyposażyć tylko siebie jaki swoich towarzyszy.
    • Co do spolszczenia, prace jeszcze nie ruszyły. Mam nadzieję, że przez najbliższych kilka dni ruszą. Na dzień dzisiejszy dwie osoby postanowiły mnie wspomóc w spolszczeniu za co bardzo dziękuję. A są to: Caell i korkoranek. Żyję nadzieją, że jeszcze ktoś dołączy. Bo generalnie nie chodzi o spolszczenia dla mojego dobra, lecz społeczności tego forum.

@Dawiduos

A więc, żeby nie było niejasności :], to powiem że nie było moją intencją ukraść komukolwiek temat :D Po prostu w tym wątku chciałam poświęcić uwagę modyfikacji Floris Expanded Mod Pack 2.3 ponieważ na forum nie ma opisanej tej właśnie modyfikacji. U ciebie  było jedynie opisany problem sprawy technicznej ;) Ale luz, tematy zawsze można połączyć :)

Gdy masz umiejętność taktyka na 8 to oznacza że zaczynasz z przewagą +4, więc mając 25 żołnierzy (na wielkości bitwy 25) możesz pokonać 100. Wiec coś to daje... A gdy się ustawia w oddziale w górę/dół to to działa tylko na początek bitwy? Zdawało mi się że też na posiłki.

Możliwe że masz rację, zawsze zastanawiałam się czy to też działa na posiłki czy też nie. Mimo to w opcji jaką opisałam, nie musimy już martwić się czy czegoś czasem nie zapomnieliśmy ustawić. Ta opcja, którą opisałam naprawdę wiele wnosi do rozgrywki toczącej się na polu bitwy.

można to zmieniać w czasie gry? (biskup, mnich, itd)

Nie bardzo rozumiem ? Generalnie możesz przydzielić te stroje dla twoich towarzyszy, których werbujesz z karczmy jak Nizar, Rolf itd itp. Przykładowo Jeremus jest znakomitym lekarzem, to dajesz jemu wdzianko chirurga, który będzie się poruszał na polu bitwy pieszo lub możesz  dać mu konia, osła, muła a nawet wielbłąda :D  
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2011, 16:04:07 wysłana przez Jagoda »

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 11, 2011, 16:02:17 »
    Kurczę nie mogę nawet tego moda wypróbować :/. W każdej niemalże bitwie gra się zatrzymuje i widać tylko dwie klatki obrazu zazębiejące się... Pliki stronnicowania pogarszają tylko sprawę. Co do spolszczenia to na tydzień wyjeżdzam, ale biorę lapka to może coś zrobię :)

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 11, 2011, 18:14:53 »
    1.Czy mógłby ktoś mi wysłać te dw pliki tekstowe mianowicie item kind oraz moduleini ale już zmienione?
    2.I gdzie je potem wrzucić do folderu z grą czy do folderu z modem?

Down.
    Może robi wolno ale robi jak ci się nie podoba to zrób spolszczenie sam dla siebie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2011, 19:57:49 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline Rastafarii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 11, 2011, 18:28:22 »
    korkoranek weś już nie pisz ze będziesz spolszczał mod bo  już mam dość twoich wymówek ze praca, szkoła, wycieczka itp. Bo po co czytać za tydzień ze coś ci wypadło ze nie mogłeś ze postarasz się za tydzień, miesiąc, rok.. Daruj sobie chłopie.

Offline Darth Tommy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 11, 2011, 21:30:55 »
    Zamiast pisać takie komentarze może sam weź i zrób spolszczenie zamiast krytykować korkoranka, dzięki któremu możemy cieszyć się np. spolszczoną Brytenwaldą. Bo sądząc po Twojej wypowiedzi masz wolną każdą godzinę i jesteś w stanie dla dobra graczy ślęczeć przed kompem tłumacząc moda, co wcale nie jest łatwe i przyjemne. Raczej powinniśmy mu dziękować, że w ogóle coś takiego robi, i jeszcze że to udostępnia wszystkim a nie tylko dla siebie, więc ciesz się że w ogóle to robi nawet z opóźnieniem.

Edit Down:
    Niemniej jednak chodzi mi o to, że zamiast pisać takie złośliwe komentarze mógłby sam coś zrobić a nie krytykować twoją dobrowolną prace...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2011, 10:50:22 wysłana przez Darth Tommy »

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 11, 2011, 22:49:53 »
    Akurat Brytenwalda jest już zrobiona przez Deadlusa :D. Rastafarii spolszczanie traktuję jako poprawianie swojego Angielskiego. Jeżeli chcesz, aby coś zostało zrobione szybciej to po prostu się przyłącz :). Ja robie wszystko swoim tempem nie zaniedbując nauki, ani innych obowiązków. Nie pracuję jako tłumacz więc nie mam na to określonych terminów.