Chciałem przywitać się krótko z całą społecznością i przedstawić kilka naszych zastrzeżeń i decyzji na temat reprezentacji Polski.
Jest to wspólne stanowisko całego klanu Wolves.
Pierwszym największym zastrzeżeniem klanu Wolves była wybrana osoba kapitana (podkreślam, że to stanowisko klanu a nie personalne animozje). Dzioob przez bardzo długi okres czasu związany i to bardzo ściśle byl z Refem. Dowodził tam na sparingach, był jednym z najważniejszych członków. W momencie, gdy zmienił klan na 22nd praktycznie cały czas nadal spędzał/spędza na chanelu REFu. Jak, iż rywalizacja klanów WV i REF jest widoczna i nie da się jej zmarginalizować jasnym jest, że osobą dokonującą selekcji powinna być osoba bezstronna, niezwiązana z żadnym z tych klanów. Został wytypowany dowódca jasno sympatyzujący z REFem co widać po liście w której AŻ 11 osób jest z REF, podczas gdy drugi klan WV o poziomie gry podobnym lub nawet wyższym od REFU dostał jedynie 6 miejsc. Bezstronność Dziooba widać, iż jest tylko na papierze.
Kolejnym zastrzeżeniem wilków jest sposób dokonania selekcji. Do reprezentacji zgłosić mógł się każdy - zaowocowało wysypem ludzi nieumiejących grać, którzy po prostu do reprezentacji zgłosili się licząc na łut szczęścia. Ja rozumiem, że ludzi takich jak: (może mówienie po nickach jest odrobinę niedelikatne - ale jeśli reprezentacja Polska chce mieć szanse z najskrupulatniej dobranymi reprezentacjami innych klanów takich ludzi po prostu powinno w niej nie być.)
1.dzioOb (22nd)
2.WarCrow (WSC)3.Walczi (WSC)
4.Barbarian (REF)?
5.Harman (IG)
6.New_Player (WV)
7.el_hombre_loco (REF)
8.SerGrzybek (IPL)9.LoR (WV)
10.Konrad (REF)11.Plebsiak (22nd)
12.Turek (WSC)13.Kąbiner (REF)
14.sraka (REF)
15.Szymczak (WV)
16.Nommad (REF)
17.DaViNCi (Samurai)
18.Duczek (REF)19.Mania (WV)20.Wambo (-)21.Argaleb (WV)
22.Grzewit (IPL)23.SirMichał (REF)
24.Voland (REF)25.Rikardo (REF)26.Gzywa (WSC)27.DziadZGór (REF)
28.Blackitt (WV)
Nie powinno w niej być
Kolejną sprawą jest obłuda, z jaką selekcjoner - Dzioob jasno wyrażał się o tej całej selekcji jako grze pozorów. Po co była nam ta selekcja, skoro każdy wie jak kto gra? Dzioob od samego początku miał grupę ok. 20 ludzi, którzy będą w reprezentacji? Po co był ten cały cyrk, przez który straciliśmy czas na zgranie reprezentacji? W ciągu tego czasu udało się zrobić 3 spotkania z których NIC nie wyniknęło. Tę listę w 90% taką samą mogłem zrobić ja sam, dziób czy blackitt już 9 lutego. A cała gra pozorów jest po to, by was drodzy forumowicze zwieść i zadowolić - zrobimy im selekcje, niech mają głupi nadzieje że się dostaną, nie wiedząc, że skład jest w zasadzie kompletny. No ale przecież prawda boli! Dużo lepiej pograć sobie w 60 ludzi na publicu i powiedzieć, że ktoś nad tym będzie czuwał i obserwował!
Kolejna sprawa - rada klanów, która stwierdziła, że kultura jest najważniejsza i wg niej będą dobierać do składu. Pomijając fakt, że ŻADEN członek WV nie został do niej zaproszony, a jest w niej aż 3 członków REFu, pragnąłbym zauważyć, że ogłoszenie przezeń wydane jest po prostu śmieszne. Skład wg kultury? Mam zaprzyjaźnionych ojców franciszkanów, których bardzo szanuję i lubię. Są to najbardziej kulturalni i mili, rozważni ludzie jakich znam. Jak kupię 15 z nich warbanda mają reprezentować Polskę? Kto wie, czy Mateja nie był kulturalniejszy od Adama Małysza!? A dlaczego Hitler i Stalin mieli takie poparcie, a byli TAAACY niekulturalni? Śmiech na sali panowie. W reprezentacji ma być
-PORZĄDEK
-UMIEJĘTNOŚCI
-GRA ZESPOŁOWA
-BRAK NIEDOMÓWIEŃ
-BRAK DZIWNYCH UKŁADÓW
Reprezentacja Polski jest zbudowana bez poszanowania dla tych wartości dlatego chciałbym ogłosić, że WSZYSCY członkowie WV odchodzą z reprezentacji i nie będą dalej uczestniczyć w tym przedsięwzięciu ani chwili dłużej. Zdajemy sobie sprawę, że nasze zachowanie na początku było niepoważne, jednakże ironiczne byłoby lepsze gdybyśmy się do niego zastosowali już wtedy. Jako, że na tej scenie opinie mamy i tak już kiepską, nie będziemy dłużej przeszkadzać i sabotować pracy polskiej reprezentacji. Mamy nadzieję, że obu stronom wyjdzie to na dobre i osiągniecie wiele sukcesów.
Życzę powodzenia i nie chowając uraz mam nadzieję, że osiągniecie sukcesy w NCUPie.
Pozdrowienia od WV_New_Playera_FTW i klanu Wolves.
PS: Pozdrowienia do Luciferka ;)
http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40EDIT: Nie chciałem pisać tego edita ale na kilka zarzutów pragnę odpowiedzieć. WV jest niestabilne? Nie. Jest bardzo stabilne i bardzo aktywne. Aroganckie? Niekiedy może. Ultymatywne? Kiedy uważamy, że mamy racje - mówimy to wprost. Zmieniające zdanie - no cóż, chcieliśmy współpracować - ale w momencie, gdy pal sześć - nawet na bardzo roboczej liście dostajemy dwukrotną przewagę członków REFu nad WV to uważamy, że to nie w porządku. osoba nie związana z klanami? Ozwan. Plebsiak. Da Vinci. Harman. Wcześniej mógł to być Okocha. Nikt z nas nie ocenia skilla na podstawie godzin. Wierzcie mi. Nie zamierzamy się wstydzić za reprezentacje PL. Grzewit wiesz jak wyglądał Ncup w zeszłym roku? A jakoś nikt nie wypomina Ci, że jesteś Polakiem a podstawy miałby do obrazy na podstawie ncup. A jeżeli miałby jakiś problem - to wypominanie tego świadczy o nim samym. Wilki decyzje podjęły, nie mają zamiaru wchodzić w jałowe dyskusje i głupie wyliczanki. Wilki nigdy klanem lubianym nie były, bo zawsze miały paru bezkompromisowych członków. Nie wstydzimy się tych ludzi i cały klan stoi za nimi murem. Dopóki ktoś jest w klanie to cały klan jednym głosem będzie go popierał. Wielu naszych graczy mówiło wprost o problemach w osobie dowódcy, rozmowy, zapewnienia na priv za każdym razem inne, dyskusje toczone za plecami różnych stron jednocześnie... basta. Wilki powiedziały nie. Wilki zdania nie zmienią. Dziękuję za uwagę i powodzenia życzę raz jeszcze.