Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Ball Online  (Przeczytany 2260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    Dragon Ball Online
    « dnia: Lutego 08, 2011, 17:27:06 »
    Witam.Nie zauważyłem takiego tematu więc postanowiłem sam go zrobić.Przedstawiam wszem i wobec grę Dragon Ball Online.Grę, która łączy w sobie zarówno wspomnienia osób w ok. moim wieku(cóż kto nie pamiętałby tak wspaniałego anime jak Dragon Ball) i rywalizację z innymi graczami za pomocą internetu.Jak na razie gra jest w wersji koreańskiej( i tu dość nie przyjemna wiadomość, ponieważ jak to w każdej grze która jest tylko w Korei wymagany jest KSSN czyli hmm...pesel?Tak chyba pesel koreański.Czemu tak jest?W Korei jest tak dziwnie, że nie ma czegoś takiego jak internetowa anonimowość.Gdzie kol wiek byś się nie rejestrował musisz podać min. KSSN).Gra ma teraz test serwer(29.12.2010- koniec lutego obecnego roku, niestety nie biorę udziału z powodu braku KSSN ;d).Do wyboru w grze są 3 rasy:ludzie,nameczanie oraz majins.Każda z nich na początku ma swoją planetę po czym(nie wiem kiedy, bo nie gram) są na tej samej planecie.Jak to w każdym mmo bywa rasy są podzielone na różne profesje, ale tego dowiecie się na polskim forum(podane niżej).

Forum gry w naszym języku: http://dbmmo.net/news.php

Kilka screenów:
    (click to show/hide)

Część mapy planety ludzi
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Dragon Ball Online
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 08, 2011, 18:06:05 »
    Już jakiś czas temu interesowałem się tą grą tyle, że zarejestrowanie się tam graniczy z cudem. Jakiś gościu z forum o DB miał mi założyć- do dziś się nie odezwał. Rozmawiałem z jednym koreańczykiem lecz nie zgodził się na korzystanie z jego KSNN. Generatory ksnn nie działają. Podobno można jakoś przez internet zdobyć te ich "numerki" lecz ja tego nie potrafię;]. Pozostaje czekać na eng wersję. Z każdym dniem gra wydaje mi się coraz mniej atrakcyjna a jako, że teraz dopiero w Hongkongu i Tajwanie będą ją wydawać to nam pewnie jeszcze parę lat przyjdzie poczekać. Do tego czasu ta gra będzie daaaaaleko za innymi mmorpg.
    Po za tym z tego co mówili ludzie grający w BD Online to gra już dzisiaj jest raczej kiepska. Nie ma w niej krzty oryginalności a jedyne co przyciąga graczy to uniwersum, w którym gra została osadzona.