Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: WWII China Battlefield  (Przeczytany 12982 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    WWII China Battlefield
    « dnia: Lutego 07, 2011, 14:48:26 »
    Dzisiaj miałem okazję zagrać w tego moda i wywarł na mnie duże wrażenie. Mod przenosi nas do czasów II wojny światowej, w klimaty japońsko-chińskie. W modzie znajdziemy takie rzeczy jak:
    - miotacze ognia.
    - granaty.
    - miny przeciwpiechotne.
    - dopracowane strzelanie z broni maszynowych (celniejsze i bardziej zabójcze, dzięki czemu szarża staje się głupim pomysłem :D)
    - ręczne moździerze.
    - maski przeciwgazowe jak i inne bardzo dobrze wykonane modele.
    - animacje.
    - nowy ciekawy tryb typu full invasion.
    - inżynieria która bardzo ciekawie wygląda (rzucamy obiekt który chcemy wybudować a następnie przy pomocy narzędzi budujemy obiekt)
    - drabiny.
    - duże piękne mapy z wieloma pięknymi modelami.

Minusy:
    - boty (kiedy posiadają karabiny maszynowe lepiej im urządzić Katyń).

Co do samej rozgrywki grałem na trybie inwazji. Na początku jest spokojnie ale potem liczba wrogów rośnie liczne wybuchy przelatujące pociski nad głową i ekran który się trząsł od uderzeń granatów to sprawiło że ten mod mnie urzekł. Co prawda nie ma czołgów ale nie jest to potrzebne by się dobrze bawić.

Serwerów europejskich nie widziałem z tym modem ale może ktoś później shostuje tego moda.

Link do pobrania:
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=2551

Link do tematu na TW:
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=73321.0

Screeny potem jakieś wrzucę ;D.

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: WWII China Battlefield
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2011, 14:49:46 »
    Ten mod jest wspaniały dobrym pomysłem był by event. Dobrze by było jakby jakiś polski serwer na nim był.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2011, 20:12:15 »
    Zagrałem dziś i jedno co powiem to WOW to ma potencjał!
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2011, 20:31:52 »
    Jedyne serwery jakie widziałem są postawione w Chinach, zatem mają około 500 pingu :(
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2011, 23:24:16 »
    Zauploadowałem moda na serwer WV, jeżeli reszta pozwoli to postawię jeszcze dzisiaj moda na WV_Clanserver.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 08, 2011, 00:44:09 »
    Blecht, pojęcia nie mam po co ludzie próbują naśladować normalne fps-y na silniku Warbanda, który się do tego wybitnie nie nadaje. Tyle dobrych tematów na mody jeszcze niewykorzystanych, a ciągle tylko karabiny, muszkiety i inne pierdoły.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 08, 2011, 00:45:53 »
    Dla ciebie pierdoły a dla innych wielka frajda.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 08, 2011, 12:58:38 »
    Ale po co marnie imitować faktyczne strzelanki na silniku zaprojektowanym do walki wręcz? Mało to jest różnych Battlefieldów i innych że nawet w Warbandzie trzeba strzelać? :)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 08, 2011, 13:16:41 »
    Teoretycznie masz rację, jedyną różncą jest jednak to, że nie każdy ma kupę kasy na gry. Wiele osób, w tym ja, woli sobie kupić jedną grę w której można grać w setki modów.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 08, 2011, 13:20:47 »
    Weźmy na przykład WFaS. Nic nie poradzisz, ale używano w tamtych czasach broni palnej. I co, zabronisz twórcom dodać możliwość używania muszkietów czy samopałów ?
    Jak sama nazwa wskazuje to są mody. I wyglądają tak jak sobie ich autorzy wymarzyli. Były również mody gdzie używano magi ? I co powiesz, że mało jest innych gier gdzie magii się używa ?

Już w podstawce była broń palna tylko, że ukryta. Więc widocznie Armagan i spółka mieli jakieś palny co do tej kwestii albo zostawili moderom szerokie pole manewrów.

Ja uważam, że broń palna jest całkiem fajna w M&B, świadczy o tym duża ilość modów gdzie ją wykorzystano. Fakt, że raczej omijałem szerokim łukiem takie tytuły jak Call of Duty itp, ale używanie broni palnej w M&B daje mi dużo radości [świetny western mod] i zapewne nie inaczej będzie w tym wypadku.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 08, 2011, 13:20:52 »
    Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że WB to jedna z najczęściej modowanych gier ,,ever''. I nawet jeżeli to tylko marna imitacja strzelanki, to fajnie sobie popykać np. w takiego Western moda 1866. Nie jest to superprodukcja, ale i tak fajnie się szczela. :P Poza tym, jak ktoś już wspomniał, jest darmowa, a Battlefield kosztuje fortunę. Traktuj to jak walkę z piractwem, na które wylewacie takie pomyje, że aż strach.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 10, 2011, 19:38:23 »
    (...) jak ktoś już wspomniał, jest darmowa, a Battlefield kosztuje fortunę.

To będzie co prawda offtop, ale od kiedy Warband jest darmowy. O_o Przecież żeby grać w mody, też musisz wydać forsę na podstawkę pod nie... Nie rozumiem również tej "fortuny", ponieważ już tydzień po premierze za klucz do B:BC2 dałem... nawet nie 60 złotych. Ostatnio można było Bad Company 2 nabyć już za niecałe 30 złotych - to jest ta fortuna?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 10, 2011, 19:48:26 »
    Ja słyszałem od kolegów, że  BF kupowali za 150 złotych. Nieważne.

Grałem już całkiem sporo i tak go podsumuję:

Plusy:

- świetny klimat
    - inteligentne boty
    - realistyczna walka
    - mnogość uzbrojenia
    - rozbudowana inżynieria
    - fajne modele
    - fajne dźwięki
    - świetny nowy tryb.

Minusy:
    - muzyka z native
    - mało map
    - moździerze i konnica są 2x za silne
    - drobne bugi.

Jak dla mnie prezentuje się nieźle ^^

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 12, 2011, 20:12:59 »
    Minusy:
    - moździerze i konnica są 2x za silne

Co ty mówisz? Konnice możesz zlikwidować z połowy mapy, niebezpieczna jest jedynie jeśli sfrajerzysz i gościu podjedzie do ciebie na 3 metry, a moździerze są po prostu do dupy. Stoisz naprzeciwko gościa, i w 3/4 przypadków nie odniesiesz nawet najmniejszej rany. Dla mnie największym minusem są te całe granaty, nie wspominając już o 8 granatach złączonych, tzw "cluster grenades". W walce w mieście rzucisz takim na 5 metrów od przeciwnika, a i tak go zabije. Po prostu to psuje klimat gry.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 13, 2011, 09:37:50 »
    Granaty klasterowe są bardzo słabe :) Latają bardzo blisko, więcej z nich tk niż pożytku ;) Moździerze? Niesamowicie silna bron, bardzo celna, bardzo daleki zasięg, ogromna prędkość. To ze trafiłeś na lamkę nie znaczy ze ta bron nie jest silna.

A żeby zabić konia trzeba w niego wyładować 3-4 serie z dobrego automatu. To co wyżej-trafiłeś na słabego kawalerzystę.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2011, 01:52:02 wysłana przez Hofiko »