Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z pingami i CPU.  (Przeczytany 1288 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Problem z pingami i CPU.
    « dnia: Lutego 06, 2011, 01:13:19 »
    W ostatnim tygodniu mam pewien problem z pingiem, co jakieś 20-30 sekund mam niezły skok pingu z 47 do 500.
    Podczas takiego skoku występuje "cofanie" widzę że postać chodzi jednak dane te nie zostają przesłane do serwera w odpowiednim czasie co znacznie zmniejsza komfort rozgrywki.
    Wraz ze wzrostem pingów odnotowałem wzrost użycia CPU a co za tym idzie obniżenie się ilości FPS`ów i zwiększenie temperatury procesora oraz napięcia zasilacza.
    Skanowałem już komputer antywirusem z płytki i z komputera, przywracałem system do poprzedniego stanu.
    Co jeszcze mogę zrobić?
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z pingami i CPU.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2011, 05:45:58 »
    Mi czasem skacze ping, z powodu słabej wbudowanej karty sieciowej bezprzewodowej, z tego też powodu czasem mnie rozłącza.

Może u Ciebie być to samo, jak masz sieć bezprzewodową, zapuść pinga na dłuższy okres czasu na router, zobacz czy tam nie ma "problemów"

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2011, 12:20:59 »
    Ale on napisał, że ma jeszcze skoki fps. Może masz zbyt zaśmiecony komputer? U mnie np. po formacie kompa warband miał 120fps na wysokich detalach i teraz pomimo, iż nie zaśmieciłem komputera za bardzo, to mogę płynnie grać tylko na najniższych detalach z kilkoma "smaczkami" (efekty cząsteczkowe, trupy, ragdolle i krew).

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 06, 2011, 12:26:42 »
    Jeśli to jest TP to dzwonisz pod magiczny numer blue line i rozmawiasz z ich przedstawicielem (w 99% przypadkach tępym nieznającym się na rzeczy) tłumaczysz mu co to za problem bardzo powoli i łopatologicznie inaczej się z nimi nie dogadasz się.
    Mogę tutaj się rozpisać od czego to, zależy (pingi itd.)na parę stron ale wole np. żebyś zajrzał na forum elektroda tam w 99,9% rozwiążą twój problem. Moim skromnym zdaniem to jest wina centrali i powinieneś dzwonić i to objaśnić technicy sprawdzą linie naprawią i będzie git.

Jeśli tam pogrzebią zmienią ci na łącze INTERLEAVED (low) jak miałeś fast wtedy poproś (dzwoniąc na blue line), żeby zmienił na fast jeśli nie potrafi znaczy, że burak rozłącz się i znowu dzwoń, aż napotkasz na kompetentnego przedstawiciela tej firmy.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 06, 2011, 20:09:37 »
    Hmmm... Ja mam taki problem od 2011 roku, że pingi mi skaczą do 200-250. Jutro przedzwonię do Neostrady, bo to już mnie denerwuje...

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)