Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][BB] Bractwo Krwi i Honoru  (Przeczytany 7345 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    Odp: Bractwo Krwi i Honoru
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 03, 2011, 16:55:38 »
    To zalecamy jak najszybciej zrobić te zmiany, bo w PL to jest karalne..

Ps.Czy nazwę klanu wymyślił ten sam kolega który znalazł logo? Bo trzeba być wyjątkowym pechowcem żeby akurat wymyślić taką samą nazwę jaką ma neonazistowka organizacja- a potem znaleźć logo które idealnie do niego pasuje:)

Offline Heya

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 03, 2011, 17:02:50 »
    Nie wiem, nie pamiętam. Ale nazwę też zmieniamy. Przepraszam ja nie wiedziałem, że to nazistowskie więc naprawdę przepraszam. I dziękuje, że mi to uświadomiłeś.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 03, 2011, 17:07:33 »
    Jeżeli nie miałeś o tym pojęcia to żaden problem (ale z tym kolegą powinieneś poważnie porozmawiać) myślę że delikatne zmiany i klan może z powodzenie istnieć tak samo jak teraz i w tym momencie życzę powodzenia:)

Offline Heya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 03, 2011, 17:20:02 »
    Dobrze to link do nowego forum nie jest zrobione ale od jutra zostane poddane edycji. http://bbklan.feen.pl

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 03, 2011, 17:21:15 »
    No i okazało się że wystarczyło spokojnie porozmawiać i wszystko wyjaśnić. Życzę klanowi powodzenia i jak najmniej takich wpadek ;).

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 03, 2011, 19:29:44 »
    Jaki jest Wasz klanowy banner ?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 03, 2011, 21:23:52 »
    A ja napiszę że ich logo nie podbiega pod żaden paragraf, krzyż nie jest nazistowski tylko celtycki. Używanie czaszek również nie jest zabronione, a czapki nie muszą być nazistowskie. Nie jestem obrońcą czegokolwiek, jednak trochę zastanówcie się zanim wydacie osądy, tym bardziej że ważniejsze są chyba poglądy a nie znaczki i symbole, które często mają wiele znaczeń.
    Sława!

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 03, 2011, 22:05:45 »
    Myśle że taka dyskusja do niczego nie doprowadzi.Nie obchodzi mnie czy jest zakazane czy nie, co oznacza- ważne że w TEJ chwili ten krzyż jest oficjalnym znakiem skinheadów i ma nazwe White Power Cross - a jeżeli tak bardzo chcesz dowieść tego że nie ma to znaczenia to załóż bluze z takim krzyżem i przejdź sie po jakieś murzyńskiej dzielnicy za granicą:) Daleko nie zajdziesz;p Rozumiem co masz na myśli - bo przecież swastyki też Hitler nie wymyślił - ale niestety w tym kontekście to jest symbol bezpośrednio KOJARZONY z neonazistami.A biorąc pod uwagę że logo ma źródło ze stron nazi i wystąpiło równocześnie z nazwą "Krew i honor" to nie ma co NA SIŁĘ doszukiwać się argumentów na obronę jakiegoś tam znaczka.Nieporozumienie wyjaśnił lider klanu- zakończmy więc dyskusję na ten temat

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 03, 2011, 22:24:03 »
    Moim zdaniem jest to czepianie się na siłę zarówno nazwy jak i baneru. Może ich nazwa kojarzy się z tą znaną organizacją, a postacie z loga przypominały żołnierzy WSS, ale nie głosili oni żadnych ideologii, nie namawiali do popierania totalitaryzmu i nie nawoływali do rasizmu, czy nazizmu. Innymi słowy nie propagowali zakazanych u nas treści, a to że użyli takich symboli w swoim celu i na swój sposób, to w cale nie jest u nas zakazane. Krew i Honor jest bardzo dobrym hasłem, pasującym do klanu gry takiej jak Warband, a ich banner nie posiadał haseł III Rzeszy. Robicie z igły widły.

EDIT DOWN: Jeżeli chcą być kojarzeni, to ich sprawa, bo nikt im nie zabroni. Póki nie nawołują do totalitaryzmu jest dla nich dobrze.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 22:52:08 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 03, 2011, 22:46:44 »
    Jak ktoś chce być kojarzony z tą kulturą to nie zabraniam.Ale zbieg okoliczności polegający na wybraniu nazwy takiej jak największa w europie organizacja neonazi + wybranie bannera pochodzącego ze stron nazi to chyba nie  z igły widły:)

Offline AronPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 04, 2011, 07:33:52 »
    Zgadzam się z Alkhadiasem nie powinniśmy się wtrącać. W sumie to ich sprawa jaką nazwę chcą dać klanu. Zresztą póki nie szerzą rasizmu itp. niczego zakazać im nie można.
    Zapoznaj się z informacją w regulaminie na temat wysokości sygnaturki. // Kalpokor

Offline Rezor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 04, 2011, 09:00:42 »
    W sobotę będzie zbiórka klanowa na nowe logo i nową frakcję. Więc ten temat powinien się skączyć.

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 04, 2011, 09:01:37 »
    panowie powinniśmy sie cieszyć ze powstają inne klany na scenie anie znow krytyka jak on sie nazywa czy jak reprezentuje siebie myślę ze powinniśmy dac każdemu klanowi który powstaje czas i zobaczyć co beda pokazywać. kazdy nowy klan ma szanse osiągnąć sukces jeśli będą dobrzy kracze i w miarę ogarnięci :) Wiec mawiam panowie dajcie każdemu nowemu klanowi trochę czasu niech sie wykażę :)
    pozdrawiam Serdecznie Lord Legionista
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 04, 2011, 10:27:07 »
    Nikt klanu nie krytykuje , wszyscy życzą im powodzenia ,ze mną na czele:)

A wątek o nazwie i logo już jest na szczęście nieaktualny :)

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 05, 2011, 17:17:00 »
    Heya, pokażesz światu Wasz banner ?