Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][BB] Bractwo Krwi i Honoru  (Przeczytany 7351 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Bractwo Krwi i Honoru
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 01, 2011, 19:09:50 »
    Proponowałbym wam skończ te głupie pyskówki i przepychanki słowne, zarówno w tym temacie jak i całym dziale. Jeśli jeszcze ktoś nie zrozumiał po co on funkcjonuje na forum zapraszam TU. Szczególnie polecam punkt 4.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Heya

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 01, 2011, 19:23:14 »
    To nie moja wina. Ja się tylko broniłem. To oni na mnie wsiedli!!!

Oni zaczęli to ty skończ...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2011, 19:30:42 wysłana przez sir Luca »

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 01, 2011, 19:39:59 »
    W imieniu klanu Hitmen życzymy powodzenia :) Zapraszam na Hitmen serwer. Do skrzyżowania mieczy.
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 01, 2011, 20:39:17 »
    Ja także życzę powodzenie w imieniu ZKM, mam nadzieje że się wam powiedzie.

Offline Heya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 02, 2011, 08:02:35 »
    Dziękuje wam bardzo!!! Strasznie mi się podoba jak tak powstaje nowy klan i wszystkie inne życzą im powodzenia.

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 02, 2011, 09:44:51 »
    Życzę powodzenia nowo powstałemu klanowi.

Offline Alandar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 02, 2011, 19:34:17 »
    W imieniu klanu GSE i swoim życzę powodzenia

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 03, 2011, 10:41:32 »
    Pozdrawiam i jako Vice Lider ZKM życzę powodzenia,zaś co do zasad i rang,nie chce się czepiać ale albo to przypadek,albo połowa pochodzi od nas.

Uploaded with ImageShack.us

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 03, 2011, 11:19:01 »
    Oczywiście jako klanowi i graczom życzę jak najbardziej powodzenia

Ale

Mam zasadnicze i bardzo istotne pytanie : skąd taka nazwa???
    Bo jakby ktoś się nie orientował to "Krew i Honor" to jedna z najbardziej znanych na świecie organizacji neonazistowskich (wpiszcie sobie w google "krew i honor" lub "blood and honor")
    I uznałbym to za przypadek ale jak zobaczyłem Wasze logo

Jakby ktoś nie zauważył to w tych "maskach" są zakamuflowane krzyże nazistowskie- całość kolorystyznie i klimatycznie bardzo zbliżone do materiałów z oryginalnego ,nazistowkeigo Blood and Honor...

To mi się kojarzy jakoś jednoznacznie z wyżej wymienionym i oba fakt naraz trochę podejrzane...

I w związku z tym nasuwa się też pytanie czy w klanie jest Nacjo (zapewne pod zmienionym nickiem)

I następne pytanie: Czy jesteście normalni i wiecie że za propagowanie treści nazistowskich grozi więzienie?

Poszukałem i wiem już że to nie jest żaden przypadek a klan ma podłoże neonazistowskie (logo również pochodzi bezpośrednio ze stron o tematyce nazizmu)..Mam nadzieje że zostaną wyciągnięte z tego konsekwencje..

Obrazek który znalazłem na jednej ze stron o tematyce nazistowskiej - której adresu z oczywistych względów nie podam
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 11:55:37 wysłana przez ignatus »

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 03, 2011, 11:58:59 »
    Oczywiście jako klanowi i graczom życzę jak najbardziej powodzenia

Ale

Mam zasadnicze i bardzo istotne pytanie : skąd taka nazwa???
    Bo jakby ktoś się nie orientował to "Krew i Honor" to jedna z najbardziej znanych na świecie organizacji neonazistowskich (wpiszcie sobie w google "krew i honor" lub "blood and honor")
    I uznałbym to za przypadek ale jak zobaczyłem Wasze logo

Jakby ktoś nie zauważył to w tych "maskach" są zakamuflowane krzyże nazistowskie- całość kolorystyznie i klimatycznie bardzo zbliżone do materiałów z oryginalnego ,nazistowkeigo Blood and Honor...

To mi się kojarzy jakoś jednoznacznie z wyżej wymienionym i oba fakt naraz trochę podejrzane...

I w związku z tym nasuwa się też pytanie czy w klanie jest Nacjo (zapewne pod zmienionym nickiem)

I następne pytanie: Czy jesteście normalni i wiecie że za propagowanie treści nazistowskich grozi więzienie?

Poszukałem i wiem już że to nie jest żaden przypadek a klan ma podłoże neonazistowskie (logo również pochodzi bezpośrednio ze stron o tematyce nazizmu)..Mam nadzieje że zostaną wyciągnięte z tego konsekwencje..

Odnośnie logo, to według mnie po prostu wpisali w google grafika "bractwo krwi i honoru" i wzięli pierwszy lepszy fajniejszy obrazek jako swój sztandar.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 03, 2011, 12:14:14 »
    Yhmm i klan tez nazwali zupełnie przypadkiem tak samo jak największa w Europie organizacja neonazistów, potem dobierając logo z dokładnie tej samej tematyki (i nie oszukujmy sie-czaszka z krzyżem nazistów i niemiecką czapką nie pasuje klimatem do niczego poza nazistami).Ja jakoś w jeden wielki zbieg okoliczności nie wierzę..

ps.Conrad po wpisaniu "bractwo krwii i miecza" w googlu - grafika nie da sie znaleźć tego logo- jest za to kilka innych 100x bardziej pasujacych do M&B (rycerze,miecze itp)..Te logo można znaleźć na stronach nazistów lub po wpisaniu w googlu "krew i honor"- ale wtedy obok jest pelno innych znaków nazi,swastyk,zdjec hitlerowcow  itpi wiec nie wierze że ktoś sobie nie zdawał sprawy heh..
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 12:26:38 wysłana przez ignatus »

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 03, 2011, 14:45:51 »
    To ja się wypowiem. Wiątpie iż klan byłby Nacjo, choć on sam w nim może być. Dlaczego tak uważam? jako pierwszy spotkałem ich lidera na serverze i zacząłem z nim rozmawiać, tłumaczyć mu, że nie opłaca się robić klanu na pare osób, on powiedział że chcą tworzyć klan dla słabszych, ktorzy też by sobię chcieli pograć i dla takich co nie mają wymaganego munimum wiekowego w lepszych klanach. Powiedziałem później także Heya, że ich klan raczej nie bedzie zbyt popularny i że trudno bedzie im sie wybić bo mamy już takie klan jak REF i WV albo nawet ZKM. Lider odpowiedział że nie zalezy im zbytnio na tym by byc popularnymi, choć oczywiście by się cieszyli. Jest to nie podobne do Nacjo, wątpie żeby tak "łagodnie" odpowiadał. Myślę bardziej o Fidelu, który jest kolegą Nacjo (przez to udało im się mnie obalić), ponieważ on już kiedyś nick zmieniał na Trebron, a gdy nacjo zmieniał to się nie próbował kryć, wogóle się nad nim trochę ostatnio zastanawiałem bo zapadł sie pod ziemię. jeśli chodzi o sam klan to pozwolę sobie "zacytować prawo", bo uważam że człowiek powinien szanować prawo kraju w którym mieszka, nawet jeśli kraju tego nie nawidzi.

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483):

Art. 13.
    Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.):

Art. 255.
    § 1. Kto publicznie nawołuje do popełnienia występku lub przestępstwa skarbowego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
    § 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
    § 3. Kto publicznie pochwala popełnienie przestępstwa, podlega grzywnie do 180 stawek dziennych, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
    Art. 256.
    Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
    Art. 257.
    Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
    Art. 258.
    § 1. Kto bierze udział w zorganizowanej grupie albo związku mającym na celu popełnianie przestępstw, w tym i przestępstw skarbowych podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
    § 2. Jeżeli grupa albo związek określony w § 1 ma charakter zbrojny, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
    § 3. Kto grupę albo związek określony w § 1 lub 2 zakłada lub taką grupą albo takim związkiem kieruje, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Prosiłbym administracje o rozważenie sprawy klanu i rozmowę z liderem i to najlepiej jawną, bo choć nie mam nic do Józefa Sztachety Prouda, Deadlusa, Sir Luci i uważam że bardzo dobrze sprawują władzę, to jednak nigdy nie zaszkodzi gdy wszyscy bedą widzieć to o czym rozmawialiście.

PS. Nie wpadajmy od razu w jakieś przypuszczenia i nie twórzmy teori spiskowych, bo może to żeczywiście tylko zwykły zbiego okoliczności. Najważniejsze to umieć spokojnie porozmawiać.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 14:55:05 wysłana przez killer223 »

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 03, 2011, 15:17:03 »
    @killer223, przepraszam mocno, że nie na temat, ale w Twoim poście jedynie skopiowany tekst KRP nie zawiera błędów ort ;/

A już bardziej na temat, to szerzenie jakiekolwiek ideologi nie powinno mieć miejsca na forum, które ideologią nie jest poświęcone.

Niezła spostrzegawczość Radek.

Offline Heya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 03, 2011, 16:36:09 »
    Wypraszam sobie mówienia, że jestem nazistą. Współzałożyciel znalazł to gdzieś, nie mam pojęcia gdzie ale ja nie wiedziałem, że to nazistowskie tak od razu to wywalił bo nienawidzę nazistów. Pluu na niech. I przepraszam za kłopot spytam kolegę gdzie to znalazł, a jak okaże się nazistą to dam mu kopa z klanu. A jeszcze nazwa też nie pochodzi od nazistów jak chcecie możemy zmienić nazwę.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 16:41:03 wysłana przez Heya »

Offline Heya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 03, 2011, 16:37:32 »
    A i jeszcze od ZKM. Nie rangi wymyślałem sam i od nikogo nie ściągałem, a jak są podobne to tylko przypadek.
    Przepraszam za multiposting.