To ja się wypowiem. Wiątpie iż klan byłby Nacjo, choć on sam w nim może być. Dlaczego tak uważam? jako pierwszy spotkałem ich lidera na serverze i zacząłem z nim rozmawiać, tłumaczyć mu, że nie opłaca się robić klanu na pare osób, on powiedział że chcą tworzyć klan dla słabszych, ktorzy też by sobię chcieli pograć i dla takich co nie mają wymaganego munimum wiekowego w lepszych klanach. Powiedziałem później także Heya, że ich klan raczej nie bedzie zbyt popularny i że trudno bedzie im sie wybić bo mamy już takie klan jak REF i WV albo nawet ZKM. Lider odpowiedział że nie zalezy im zbytnio na tym by byc popularnymi, choć oczywiście by się cieszyli. Jest to nie podobne do Nacjo, wątpie żeby tak "łagodnie" odpowiadał. Myślę bardziej o Fidelu, który jest kolegą Nacjo (przez to udało im się mnie obalić), ponieważ on już kiedyś nick zmieniał na Trebron, a gdy nacjo zmieniał to się nie próbował kryć, wogóle się nad nim trochę ostatnio zastanawiałem bo zapadł sie pod ziemię. jeśli chodzi o sam klan to pozwolę sobie "zacytować prawo", bo uważam że człowiek powinien szanować prawo kraju w którym mieszka, nawet jeśli kraju tego nie nawidzi.
Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483):
Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.):
Art. 255.
§ 1. Kto publicznie nawołuje do popełnienia występku lub przestępstwa skarbowego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 3. Kto publicznie pochwala popełnienie przestępstwa, podlega grzywnie do 180 stawek dziennych, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Art. 256.
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Art. 257.
Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Art. 258.
§ 1. Kto bierze udział w zorganizowanej grupie albo związku mającym na celu popełnianie przestępstw, w tym i przestępstw skarbowych podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli grupa albo związek określony w § 1 ma charakter zbrojny, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 3. Kto grupę albo związek określony w § 1 lub 2 zakłada lub taką grupą albo takim związkiem kieruje, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Prosiłbym administracje o rozważenie sprawy klanu i rozmowę z liderem i to najlepiej jawną, bo choć nie mam nic do Józefa Sztachety Prouda, Deadlusa, Sir Luci i uważam że bardzo dobrze sprawują władzę, to jednak nigdy nie zaszkodzi gdy wszyscy bedą widzieć to o czym rozmawialiście.
PS. Nie wpadajmy od razu w jakieś przypuszczenia i nie twórzmy teori spiskowych, bo może to żeczywiście tylko zwykły zbiego okoliczności. Najważniejsze to umieć spokojnie porozmawiać.