Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rekrutacja  (Przeczytany 2508 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline choomik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rekrutacja
    « dnia: Lutego 01, 2011, 16:16:29 »
    Witam!

Mam taki problem, że nie mogę rekrutować wojska w wioskach, jestem wasalem Rzeczypospolitej, mam 70 stosunku i ponad 150 sławy.Mam patcha 1.015, ale nie zaczynałem grać od nowa tylko na sejwach ze starszej wersji, może to tego wina.I też takie pytanie.Czy opłaca się instalować patcha 1.017?Słyszałem, że awansowanie jednostek jest tam bardzo uciążliwe.

Offline Krzyn

• Użytkownik
    Odp: Rekrutacja
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 19, 2011, 15:15:40 »
    To nie wina patcha po prostu się nie da tam rekrutować (przynajmniej u mnie)

Offline Hubert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 19, 2011, 21:32:59 »
    wojsko rekrutuje się w obozach najemników, każde państwo ma swój obóz ... najemnicy szybko się rozwijają lecz są drodzy w utrzymaniu... ;/
    potem gdy już bd kimś w tej grze i bd miał swój zamek to zwerbujesz sb kasztelana i rotmistrza i bd brał wojsko bardzo tanio i nawet nie takie złe i bd husarze ;D

Offline blackwiedźmin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 04, 2011, 19:49:26 »
    hej,tez gram na patchu 17 noi u mnie jak już jestem wasalem to moge z wiosek rekrutowac kosynierów i w miastach,zamkach ,twierdzach jest taka opcja "przejdż do centrum miasta" i tam są rochmistrz,kasztelan itd. (można tam werbowac rekrutów)nie trzeba miec własnego zamku,tylko problem w tym,że ci kosynierzy mi nie awansują i nie wiem co jest.Ci z wioski to mineło z 4 dni zrobiłem ze trzy zadymki i exp im nie dygnął nawet,nie wiem w ogóle czy z kosynierów sie robi husarzy??

Offline Aivar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 04, 2011, 23:40:11 »
    Husarię i inne jednostki Rzeczypospolitej rekrutujesz u Kasztelana (najpierw zamawiasz a po 4 dniach odbierasz rekrutów).
    w obozach najemników rekrutujesz najemną piechotę/strzelców/jeźdźców z narodu do którego należy dany obóz
    w wioskach rekrutujesz kosynierów i lepszych jednostek już z nich nie będzie

ogólnie to awansów na inny rodzaj jednostek w grze nie ma
    co najwyżej zwykła jednostka (husarz, dragon itd) awansuje na weterana (husarz weteran, dragon weteran , itd)

Offline blackwiedźmin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 05, 2011, 09:40:16 »
    no właśnie troche lipa na tej 0.17 juz sie skapnąłem,że kosynierów nie da sie awansować i ogólnie słaby rozwój jednostek...

a jeszcze ogólnie zapytam żeby puknąć zameczek no teraz trzeba objeżdzac polskie zamki u kasztelana zamówic ludzi,jechac na zamek po zdobyciu zostawic swój garnizon wrócic do polskich miast od kasztelana odebrac ludzi pózniej znów jechac do zdobytego zamku i ewentualnie powymieniac ludzi noi tym mam bronic zamek??ewentualnie jeszcze kosynierzy z wiosek i najemnicy z karczmy (pomijam z obozu bo są kosmicznie drodzy w utrzymaniu)
    czy tak sie da w ogóle grać?? jak mi przyjadą ze 2 odziały chociażby z 500 żołnierzy to nie wiem czy ja to obronie:-)

Offline Sapanowski

• Użytkownik
    • Chwała sławetni bracia! Husarska Chorągiew rusza!
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 05, 2011, 16:53:05 »
    Odnośnie rekrutacji: Na samym początku gry nie zostaje nic innego, jak zbierać pieniądze i kupować najemników (ja z walk z oddziałami 10-20 kozackich bandytów, misjach zarabiam po paru dniach tyle, że starczy mi na jakichś 5-15 wojowników z lepszym ekwipunkiem i na tymczasowe utrzymanie, po jakimś czasie styka mi 70 i jakoś biedny nie jestem, tylko fabuła w miejscu stoi). W wioskach można rekrutować chłopów i chyba nie trzeba być wasalem, ale za to trzeba mieć duże ilości reputacji w danej wiosce (Jak mamy reputację w Wiosce#1 100, a w Wiosce #2 10, to w tej z reputacją 100 da się rekrutować, ale w tej drugiej nie).

Nie trzeba polegać na jednej frakcji, czy np. wojsku od kasztelana. Zamawiasz sobie z 20 jednostek, żeby potem mieć np. z konnych husarzy u Kasztelana, a w międzyczasie jak możesz, to rekrutujesz trochę kosenierów, kupujesz jednostki w obozie. Musisz pamiętać, że jeśli chcesz dokonywać wielkich czynów, samo wielkie serce nie wystarczy - i armia duża być musi. A żeby armia duża była, to trzeba pieniędzy z misji i wojaczki, a do nich armii trzeba. Więc zbieraj waćpan sakwy złota pełne, kupuj wojska ile wlezie, zostaw im na dwa żołdy i na ekwipunek lepszy i ruszaj zdobywać kolejne fundusze.