Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Curtain of Fire  (Przeczytany 3186 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Curtain of Fire
    « dnia: Grudnia 22, 2007, 10:22:26 »
    Jest to mod fantasy osadzony w świecie dobrze znanej nam Calradii. Daje on nam do dyspozycji 10 czarów za pomocą których możemy w kilkadziesiąt sekund wygrać bitwę. Ale nie nastawiajcie się na ciągłe zwycięstwa, bowiem wrogowie też mogą używać zaklęć!

Link do pobrania: http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=615
    Source: http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=4&lid=616

Oto te czary:

1. Fire Staff - jest to potężna broń, która strzela ognistym pociskiem w dowolne miejsce. Jeśli pocisk uderzy w ziemię, pobliscy ludzie wylecą wysoko w powietrze.

2. Magic Stone - broń, która teleportuje gracza o 50 jardów do przodu w kierunku, w którym patrzy.

3. Fruit of Death - jest to kamień do rzucania. W miejscu w którym został rzucony tworzy się 20 Hell Knightów, którzy pomagają graczowi w walce.

4. Levitation Charm - unosi naszego herosa kilkanaście metrów nad ziemią

5. Defensive Blast - odrzuca pobliskich ludzi, ale nie zadaje im obrażeń

6. Banishing Sceptre - teleportuje pobliski oddział 50 jardów do tyłu, bez żadnych obrażeń.

7. Shielding Charm - tworzy wokół gracza niewidzialną barierę która chroni go przed obrażeniami od wrogów.

Wprawdzie jest tych czarów nieco więcej niż wymieniłem (np. uleczenie herosa, leczenie konia) ale może sami odkryjcie je w grze :)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Curtain of Fire
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2008, 10:45:01 »
    Pierwszy mod do M&B z prawdziwą magią. Co prawda były już jakieś próby, chyba był już mod z zabawą w alchemika, ale takiej magii jeszcze nie było, bardzo dobrze, że nareszcie taki powstał, bo trocha nudne było, że dotychczas były tylko te konwencjonalne metody walki.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 09, 2008, 13:22:51 »
    No nie powiem dla niektórych brak magii jest atutem. A mnie najbardziej cieszy sorce moda czyli możliwosc wykożystania poszczegulnych efektów np do przyzwania posiłków lub wybuchów.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 09, 2008, 13:51:01 »
    No nie powiem dla niektórych brak magii jest atutem.
    Oczywiście, że jest to atut, jednak mod wprowadzający taką zmianę był potrzebny, bo gracze są różni. Ja na przykład lubię sobie poużywać magii, poza tym tutaj nie tylko gracz, ale przecież również komputer może używać czarów, więc nie daje ona nam 100% pewności, że dzięki niej wygramy bitwę.

Offline Pavlos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 09, 2008, 15:19:15 »
    No no te obrazki pokazuja iz wprowadzenie magii do gry doda jej wiecej ze tak powiem smaczku. Mod dla ludzi ktorym brakowalo czarow w M&B. Mi osobiscie takowej nie brakuje... ale coz trzeba zagrac i ocenic.
    Walczymy z alkoholizmem - pijemy więcej, aby inni mieli mniej =]

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 10, 2008, 15:48:44 »
    Wg. mnie wprowadzenie magii jest pomysłem ciekawym i całkiem nieźle zrealizowanym ( jak na możliwości ), choć nie obyło się bez kilku niewielkich niedociągnięć ( główny zarzut to brak XP'a za wrogów zabitych za pomoca "fire staff" < te wybuchy > ) choć jest to   
    zapewne spowodowane ograniczeniami dostępnego silnika gry.

PS. Ma ktoś taki błąd, że po/za - bici wojacy "wstają z martwych" ? Nic nie robią tylko stoją, trochę to w orientacji czasem przeszkadza.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 10, 2008, 17:21:22 »
    Masz popsute animacje szkieletowe. Musisz przeinstalowac M&B.

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 11, 2008, 18:29:48 »
    Nie sądzę, w Native problem nie występuje ( sprawdzałem przed chwilą ), czyli po prostu bug w modzie. Nie dziwne ... te wszystkie efekty musiały coś po...psuć :)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 11, 2008, 18:31:56 »
    Hmm a masz włączonego ragdolla? Możliwe ze w modzie zmodyfikowano animacje żeby postacie upadały realistycznie.