Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mapy/ pomysły, uwagi oraz zgłaszanie błędów  (Przeczytany 34498 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    Odp: Mapy/ pomysły, uwagi oraz zgłaszanie błędów
    « Odpowiedź #225 dnia: Lutego 11, 2012, 22:21:54 »
    Nasza wina że respy były źle ustawione ?
    Leciały poole na zmianę map ale wy je odrzucaliście ...
    Mówiąc ,, Nie spamować pollami '' ...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2012, 22:28:07 wysłana przez Michał Warszawiak »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #226 dnia: Lutego 12, 2012, 16:01:43 »
    Na cmentarzu respy są obok siebie, uniemożliwia to normalną gre. Jeszcze przy oblężeniu zamku ( nie pamiętam nazwy, ale to mapa zupełnie nowa ) oba teamy odradzały się poza nim :D
    Sława!

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #227 dnia: Lutego 12, 2012, 17:23:20 »
    Blitz ta mapa to samotny zamek.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #228 dnia: Lutego 12, 2012, 18:13:14 »
    Sugeruję, by na mapach usunąć zalesione wzgórza na końcach map. Pomimo, że ładnie wyglądają i taką zapewne mają role, niektórzy nie potrafią opanować swojej żądzy wkurzania innych.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #229 dnia: Lutego 14, 2012, 18:09:08 »
    Mapa Fort jest całkowicie zbugowana. W każdym razie przy oblężeniu. Broni się drużyna która powinna atakować (ta z okopami), dodatkowo spawn wszystkich jest w jednym miejscu...

Planujecie wyłączyć jednak mgłę w Dolinie? Jest strasznie fpsożerna, a jeśli ktos chce grać w mgle, to zawsze można ją włączyć pollem. Wydaje mi się, że w 0.5 ta mgła jeszcze bardziej spowalnia grę niż w 0.4. Dlaczego normalna mgła nie ma takiego wpływu na fpsy jak ta z Doliny?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2012, 21:54:05 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Zagiel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #230 dnia: Lutego 15, 2012, 00:20:54 »
    Na mapie Zbaraż przed wejściem do budynku wewnątrz twierdzy drzewa wyrastają z kamienia, trzeba je usunąć bo dziwnie to wygląda.
    W kopalni strasznie paskudnie wyglądają rozciągnięte tekstury, na innych mapach też można je zresztą znaleźć.
    Wewnątrz fortu na mapie Ostatni Bastion można by wstawić jakiś namiot albo ze dwa lub trzy wozy (np: z mapy Wagenburg), mapka będzie dzieki temu ciekawiej wyglądała, obecnie wnętrze fortu jest jakby takie troche puste.
    Na niektórych mapach w trybie oblężenie (np Orle Gniazdo) czasem zdarza się że niektórzy gracze z drużyny broniących mają spawn w tym samym miejscu co drużyna atakująca.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2012, 00:26:17 wysłana przez Zagiel »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #231 dnia: Lutego 15, 2012, 15:16:05 »
    Boty mają wielkie problemy z dostawaniem się do Orlego Gniazda. Stają w korytarzu i nie ruszają się, a jak już, to najczęściej po jednym, w dużych odstępach czasu, co czyni rozgrywkę niezwykle łatwą.

Glitch na daszku w Krakowie. Screen robiony w 0.4, więc może już tak nie jest, nie sprawdzałem. W każdym razie bug.

« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2012, 22:36:44 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Lutego 16, 2012, 17:07:47 »
    Nie opisze błędu ale pewna niedogodność.
    Mapa Port - mimo iż fajna i duza, chyba jest nieco przesadzona, choć i tak większość z tego nie jest uczęszczana przez graczy. Gram na 1440x900 ( prawie max detale ) i o ile na innych mapach mam 120 fps (  bez strzelania itp - mój ustawiony max ) to na tej mapie mam fps 25 - 30 ( w rozdzielczościach od 1440x900 do 1280 x 800 ). Może trochę dziwny postulat, ale dało by się ją zubożyć lekko? Średnio wygodne jest kombinowanie z ustawieniami tylko na jedną mapę.
    edit: Tak było na serwerze Tawerny gdzie było około ok 20 graczy.
    Stawiając serwer na swoim kompie z ustawieniem 60 botów jest to samo.hmm.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 17:12:03 wysłana przez Ans »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #233 dnia: Lutego 16, 2012, 17:14:17 »
    Nie opisze błędu ale pewna niedogodność.
    Mapa Port - mimo iż fajna i duza, chyba jest nieco przesadzona, choć i tak większość z tego nie jest uczęszczana przez graczy. Gram na 1440x900 ( prawie max detale ) i o ile na innych mapach mam 120 fps (  bez strzelania itp - mój ustawiony max ) to na tej mapie mam fps 25 - 30 ( w rozdzielczościach od 1440x900 do 1280 x 800 ). Może trochę dziwny postulat, ale dało by się ją zubożyć lekko? Średnio wygodne jest kombinowanie z ustawieniami tylko na jedną mapę.
    edit: Tak było na serwerze Tawerny gdzie było około ok 20 graczy.
    Stawiając serwer na swoim kompie z ustawieniem 60 botów jest to samo.hmm.

Faktycznie poniosła mnie fantazja, ale jednak nie da się nic z tym zrobić. Mapa obecnie ma zupełnie inne zastosowanie niż to, które będzie miała w przyszłości- kiedy zostaną wprowadzone bitwy morskie.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #234 dnia: Lutego 16, 2012, 17:15:31 »
    Wiem co można by dodać do moda. Możliwość wysyłania wiadomości prywatnych po poszczególnych graczy.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #235 dnia: Lutego 16, 2012, 17:16:14 »
    Wiem co można by dodać do moda. Możliwość wysyłania wiadomości prywatnych po poszczególnych graczy.

To już jest. No i ma mało wspólnego z mapami. ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #236 dnia: Lutego 16, 2012, 17:20:05 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:25:47 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Lutego 16, 2012, 17:29:50 »
    Wracając do tej mapy, właśnie porównywałem z "Uliczkami Krakowa" i tam jest elegancko, a obie te mapy wydają się być zbliżone do siebie "rozmachem" ;p. Chyba , że to z powodu wody. Nie wiem. W każdym razie dzięki za odp.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 17:35:36 wysłana przez Ans »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #238 dnia: Lutego 16, 2012, 18:12:16 »
    Wracając do tej mapy, właśnie porównywałem z "Uliczkami Krakowa" i tam jest elegancko, a obie te mapy wydają się być zbliżone do siebie "rozmachem" ;p. Chyba , że to z powodu wody. Nie wiem. W każdym razie dzięki za odp.

Statek. Stojący w porcie Wodnik ma prawie trzydzieści tysięcy poly. ;) Zostanie zastąpiony przez znacznie "chudszy" model, gdy już go skończę.

Mapa obecnie ma zupełnie inne zastosowanie niż to, które będzie miała w przyszłości- kiedy zostaną wprowadzone bitwy morskie.

Wątpię by dało się mapę wykorzystać do bitew morskich. Tam potrzeba pustej, wodnej mapy. Jakikolwiek ląd czy obiekty będą tylko zawadzać. Jest zresztą za mała.
    Z portem trzeba coś zrobić, bo ta mapka ma bardzo duży potencjał, ale obecnie jest niegrywalna. A szkoda.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #239 dnia: Lutego 16, 2012, 20:36:28 »
    Statek. Stojący w porcie Wodnik ma prawie trzydzieści tysięcy poly. ;) Zostanie zastąpiony przez znacznie "chudszy" model, gdy już go skończę.

Wątpię by dało się mapę wykorzystać do bitew morskich. Tam potrzeba pustej, wodnej mapy. Jakikolwiek ląd czy obiekty będą tylko zawadzać. Jest zresztą za mała.
    Z portem trzeba coś zrobić, bo ta mapka ma bardzo duży potencjał, ale obecnie jest niegrywalna. A szkoda.

W takim razie mam inną wizję jak to rozplanować. W weeken będę miał sporo czasu na poprawki.