Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mapy/ pomysły, uwagi oraz zgłaszanie błędów  (Przeczytany 34516 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    Odp: Mapy/ pomysły, uwagi oraz zgłaszanie błędów
    « Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 31, 2011, 12:16:17 »
    Sorry, ale co pił człowiek, który robił wnętrza budynków w tym modzie? ;) Jeszcze nigdy nie widziałem domu, gdzie całe wnętrze jest wyrzeźbione w jednym kawałku drewna. A tak jest w wielu budynkach w WFaSie, np. w Olewsku:
    (click to show/hide)
    Zróbcie tam jakieś deski, albo coś w tym stylu ;)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 31, 2011, 12:17:24 »
    To pewnie górale.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #182 dnia: Grudnia 31, 2011, 12:45:57 »
    Nie wiesz, że XVII wieczni Polacy byli tak naprawdę Na'Vi i przetransportowali swoje ogromne drzewo życia by z niego zbudować dworek w Olewsku? Jak można nie wiedzieć o tym?!

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #183 dnia: Grudnia 31, 2011, 13:10:39 »
    Oj tak, Olewsk strasznie piecze gałki oczne. Takie fajne miejsce i zupełnie nie wykorzystane. Pałac, a w środku jak w wiejskiej chałupie albo gorzej. Wystarczyłoby dać inne drewno na podłogę, bielone ściany, jakieś szable ojca pradziada na ścianie, tureckie zdobycze, jadalnia. Póki co widziałem sztywny pancerz na stole, buty w kąciku i w jednej izbie przewrócony wieśniacki stół :D:D
    Sława!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #184 dnia: Grudnia 31, 2011, 13:18:31 »
    Przypominam, że te modele pamiętają czasy bety pierwszego M&B. ;) Ale fakt faktem, miejscami strasznie kaleczą oczy i trzeba kiedyś znaleźć czas, aby je przerobić. Tyle, że z tym czasem kiepsko, oj kiepsko...

Chcecie pomóc? Wrzucajcie znalezione zdjęcia ówczesnych wnętrz do wątku o architekturze. Zaoszczędzi nam to przynajmniej szukania w googlach...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Grudnia 31, 2011, 13:39:28 »
    A co myślicie o tym by ten pałac jakoś ulokować tak by nie był miejscem chowania się camperow czekających aż ludzie z tej wioski przestaną się wycinać i wpadną na pomysł ze ktoś wpadł na pomysł zrobić zasadzkę na przeciwnika w tym pałacu?Bo to przedłuża grę tylko.No i to ma być chyba taka perełka.Wiec ustawienie jej gdzieś na górce za krzakami trochę jest kiepskim pomysłem.Przynajmniej dla mnie.Bo pamiętajmy to ma byc mapa do gry a nie odwzorowanie układu włości szlacheckich.Moja propozycja jest taka by ten Dworek zdjąć z tej zarośniętej górki na jakaś plaska polane by było go widać wyraźnie z tej wioski.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #186 dnia: Grudnia 31, 2011, 13:44:51 »
    Nie zgadzam się. Ten dworek jest wielki, żeby go skutecznie bronić potrzeba co najmniej 10 ludzi, i to dobrze rozlokowanych. Jeżeli chodzi o wrażenia estetyczne, mapie nic nie można zarzucić, a jeżeli chodzi o grywalność - zrobiłbym dwie rzeczy. Usunąłbym płotek, zbytnio utrudnia on zdobywanie wzgórza, spowalnia. Po drugie, dałbym więcej osłon na polu po prawej, żeby dało się bez przeszkód postawić drabinę na balkon. Ewentualnie, można dodać jedną dodatkową drogę do zdobycia parteru dworku i drabinę na górę.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #187 dnia: Grudnia 31, 2011, 13:50:56 »
    Pola po lewej patrząc od strony wioski...
    Ta mapa jest stnowczo za duża na zwykłe battle i przeciętną teraz liczbę ludzi na serwie tj ok 15 max 20 w dni powszednie ;)
    A ja bym dodał piwnicę i podkopy :D
    Na razie jedyną skuteczną drogą (no bo jak liczyć fakt wejścia na placyk w środku dworku i rozstrzelania przez obrońców dzięki okienkom) jest wspomniane przez Hofika podniesienie drabiny na balkon, dlatego podkopy byłyby dodatkową drogą do zdobycia dworku i jakimś urozmaiceniem.... (minusem jest fakt że mapa jeszcze bardziej się powiększy i zwiększy się liczba kamperów)

Edit: Juuupii 200 post ;D

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #188 dnia: Grudnia 31, 2011, 14:11:04 »
    Jest to bardzo dobry czas na zaczęcie rozmów na temat gameplay'u i balansu na mapach. Myślę, że następujące mapy muszą ulec zmianą:

Olewsk- ?
    Island- dodam góry i ograniczenia, które bardzo zmniejszą mapę. Gracz nie będzie czuł się tak bardzo zagubiony. Dodatkowo będzie dużo łatwiejsze przejście  pomiędzy wysepkami.
    Fort- pomniejszę go, ustawię bardziej centralnie do wzgórza atakujących. Dodam jakieś 2 wieżyczki, żeby lepiej wyglądał.  Dodatkowo nieco zmienię wygląd okopów na wzgórzu i poprawię ustawienie dział. Mapa najprawdopodobniej zostanie przekierowana bardziej na ivasion.
    Zajazd- tutaj trzeba zmienić położenie respów obu drużyn i spłycić rzeczkę, aby team nr 2 miał szansę na zdobycie dobrych pozycji strzeleckich. Ew, dodać drabinkę na domek.

Jeśli chodzi o nadchodzącego patcha, jest już prawie gotowych zupełnie 7 nowych map. 2 przeznaczone do ivasion, reszta pod battle lub pod siege.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2011, 14:14:52 wysłana przez Oktawian »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Grudnia 31, 2011, 14:12:36 »
    powoli zaczyna mi sie wydawac ze ten mod w ogole pod invasion skonczy;]

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #190 dnia: Grudnia 31, 2011, 14:14:37 »
    Olewsk- ?

Mój poprzedni post w temacie. ;)

Island- dodam góry i ograniczenia, które bardzo zmniejszą mapę. Gracz nie będzie czuł się tak bardzo zagubiony. Dodatkowo będzie dużo łatwiejsze przejście  pomiędzy wysepkami.

Dodaj więcej drzew iglastych po boku drogi, żeby dało się robić skuteczniejsze zasadzki na obrońców robiących wypady.

Fort- pomniejszę go, ustawię bardziej centralnie do wzgórza atakujących. Dodam jakieś 2 wieżyczki, żeby lepiej wyglądał.  Dodatkowo nieco zmienię wygląd okopów na wzgórzu i poprawię ustawienie dział. Mapa najprawdopodobniej zostanie przekierowana bardziej na ivasion.

Nawet jeżeli celujesz w Invasion, daj więcej osłon atakującym.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #191 dnia: Grudnia 31, 2011, 14:23:47 »
    Zakładam nowy temat z listą obecnych map i to jakie zmiany muszą być wprowadzone.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 01, 2012, 17:50:05 »
    Mam pomysł na nową mapę, może nawet spróbuje ją wykonać.
    (click to show/hide)
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 01, 2012, 18:01:05 »
    Nie żebym narzekał ale... ;)
    Wg mnie ta mapa będzie rajem dla kamperów walących z armat (do kamperów oczywiście nie zaliczy się czołowy puszkarz Rzeczypospolitej, a mianowicie Raddeo) i czekających na spawnie na zbawienie/koniec rundy/remis.... :/
    Wg mnie ze ścieżek skożystają tylko ogarnięci i szalenie gracze nie bojący się wystrzelania przez kampiących wrogów albo galopujący na koniach z dwoma granatami za pazuchą spamerzy ;D
    Ogólnie mapa do gustu mi nie przypadła...

Ogólnie co do map mam prośbę o usunięcie mgły na valley-u bo przez nią strasznie ciężko grać (fps-y spadają do 5-10), a z wyłączonymi efektami cząsteczkowymi nie widać ognia i dymu z armat/muszkietów...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2012, 20:30:34 wysłana przez wolfer »

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 01, 2012, 18:09:58 »
    Ogólnie co do map mam prośbę o usunięcie mgły na valley-u bo przez nią strasznie ciężko grać (fps-y spadają do 5-10), a z wyłączonymi efektami cząsteczkowymi nie widać ognia i dymu z armat/muszkietów...

Proszę o zachowanie obecnego stanu rzeczy. Wolfer masz możliwość płynnego korzystanie z tego moda przez wyłączenie efektów, ale nie zmuszaj innych graczy do gorszej grafiki.