Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zostać władcą - porady  (Przeczytany 4678 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Revial9090

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ALLELUJA BRACIE!!
    Jak zostać władcą - porady
    « dnia: Stycznia 24, 2011, 21:17:55 »
    No tak,jak w temacie:jak zostać władcą?

Ale nie takim,abym miał swoje własne królestwo stworzone przez nas,lecz abyśmy zostali władcami państwa,np.Nordów i obalić króla Ragnara.Wiem,że takich tematów było chyba z tysiąc jak nie więcej,ale tam zawsze odchodziło się od tematów.Więc przyjmuję wszystkie porady jak zostać władcą Nordów nie porzucając tego królestwa.I moje pytania:

Ile trzeba mieć:
    Prawa Do Rządzenia,Honoru,morali,reputacji
    abym mógł zostać królem Nordów?

UWAGA!!!!!!

NIE PRZYJMUJĘ ODPOWIEDZI: OŻEŃ SIĘ Z CÓRKĄ KRÓLA, BO KRÓLOWIE NIE MAJĄ CÓREK!!!

Z góry dzięki za porady.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Jak zostać władcą - porady
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 24, 2011, 22:07:36 »
    Nie da się.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2011, 22:35:19 »
    Temat i tak jest taki sam jak każdy inny typu Zostanie królem czy Jak założyć własne królestwo? I to raczej tam powinien być. Chodzi mi o to, że w razie korzystania z opcji szukaj, tutaj na forum, znacznie zawęża zakres poszukiwanych tematów.

PS. Nie jest moją intencją czepianie się.

Pozdrawiam.

Offline staniol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 27, 2011, 20:56:39 »
    niestety  nie da się obalić króla :((((((((((

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 27, 2011, 22:18:14 »
    Mimo to taka opcja powinna być dostępna gdyby udało się nam przeciągnąć na naszą stronę ponad 80% jego wasali.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 27, 2011, 22:58:44 »
    Szczerze mówiąc sądzę, że gra w ten sposób chce nam pokazać, że każdy z tych władców (opcjonalnie - rodów, do których władcy należą)  sam sobie wywalczył te ziemie i rozdał lordom, tak, jak my zajmujemy dla siebie i w ten sposób nie mozemy  zastąpić monarchy sobą, tak, jak i np Harlaus zajmując twój własny (regułka SUSNS :D sam u siebie na swoim) zamek zajmuje go dla Swadii, a nie dla siebie wyłącznie. Może, gdyby Harlaus miał dzieci, to można by (np mając 2 tysiace renomy) wżenić się w rodzinę królewską i zająć Swadię dla siebie i legitymizując to więzami krwi.

Offline Urabura

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 27, 2011, 23:02:26 »
    Ktoś wie co się dzieje z królami, których królestwo zostało w całości podbite ?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 28, 2011, 20:57:45 »
    Przerzucają łajno w królewskich chlewiarni :D

Offline Muffin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 29, 2011, 01:12:01 »
    Nie wiem czy wniosę cokolwiek do tematu, aczkolwiek przed chwilą dostałem informacje, że Król Ragnar od Nordów został posądzony i zdradę i "wyrzucony z tronu". Poza tym są informacje, że ukrywa się w Królestwie Vaegirów. Jest to śmieszne ponieważ był władcą najpotężniejszego z największym terenem państwem (właściwie pomagałem mu przejmować a teraz robię własne) i tym samym nie obchodzi mnie tamten stołek choć byłby fajny ;p
    Nie potrafię za bardzo pomóc w temacie ale chciałbym poruszyć kwestię pomagania odzyskaniu tronu osobom. Jedna księżna z Suno chciała bym pomógł jej w odzyskaniu tronu Swadii gdy mają jedną wiochę i jeden zamek. Dziwne to wszytko.
    BTW a może tak będąc Kobietą można dojść do tronu - o ile król ma syna.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 29, 2011, 02:35:24 »
    Królowie są bezdzietni. Co do 1zamkowej Swadii - o ile nie masz 200 luda w oddziale, a Swadia nie liczy sobie góra 10 sfrustrowanych lordów, masz inżynierię na 10 (szybko zbudujesz wieżę oblężniczą/drabinę i zdobędziesz zamek, zanim wszyscy się zlecą), to nie próbuj popierać Isolli (zresztą się nie opłaca w takim stanie, w jamim jest Swadia, bo co Ci po 1 zamku?).

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:00:52 »
    Przejmowanie 1 zamku z Isollą? Strata czasu, pozatym takie rebelie pochłaniają trochę kasy, więc raczej Ci się nie opłaca ;)

Offline Muffin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:43:59 »
    No ja wiem, ale było by to ciekawe. Taki motyw, że chcę odzyskać tron ta babka (który właściwie już upada) i do tego kogoś potrzebuję. Zjawiam się ja i udaje mi się jej odzyskać dla niej tron, a później odzyskujemy nasze dawne miasta itd. No, ale nie lubię Swadii a więc to odpada.
    Właściwie po co komu 10 inżynierii;p co złego w przygotowaniu do oblężenia ~10h ( przy jakichś 4 inżynierii ;p)

Trochę zeszliśmy z tematu, a więc czy królowie mają synów ?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 29, 2011, 12:57:20 »
    Jak masz 10 inżynierii, to przygotujesz się do szturmu od razu i nie będziesz musiał sterczeć wystawiając się na ataki. Sprawdź sobie, co oznacza "bezdzietny", to dowiesz się, czy królowie mają synów.