Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Diplomacy PL problem z żoną  (Przeczytany 1784 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline juraszka93

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Diplomacy PL problem z żoną
    « dnia: Stycznia 22, 2011, 17:27:44 »
    Mam problem modem Diplomacy...

1. otóż każdy lord przy pytaniu o kandydaturę na pana młodego, odpowiada tą samą kwestią typu "rozmawiałeś z nią bez mojej zgody, nie chce o tym rozmawiać z Tobą"

2.Natomiast lordowie co sami chcą abym rozmawiał z ich córkami, nie mają opcji "pytanie o kandydature na pana młodego" przez co nie mogę "rozpocząć" questa ślubnego.

Wie ktoś może co poradzić na to? trochę mi brakuje żony, bowiem podbiłem trochę lokacji i chce zebrać wszystkich w jedno miejsce (na uczcie) aby dokonać podziału.
    (wiem że nie jest to niezbędne, ale tak mi będzie łatwiej i bardziej klimatycznie)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    Odp: Diplomacy PL problem z żoną
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 22, 2011, 20:31:52 »
    Też tak mam, najwyraźniej błędzik autorów moda (jakoś nie żałuje braku możliwości zawarcia małżeństwa :D)
    Pozdro!

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2011, 22:55:03 »
    mi sie udalo. Poprawna droga to:
    zostanie zalotnikiem (u lady) -> poproszenie o "chodzenie" (u odpowiedniego członka rodziny) -> powolne zdobywanie punktów u lady -> pogadanie o wspólnej przyszłości (u ladu) -> prośba o pozwolenie na hajtnięcie (u rodziny) i zapłacenie za to -> ślub podczas uczty urządzonej przez członka rodziny.

Ale wygodniej ją "ukraść" i tak potem mozna polepszyc stosunki z kolesiem na tysiace innych, szybszych sposobow. A malzenstwo rzeczywiscie jest niepotrzebne - jak w prawdziwym zyciu ;)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 24, 2011, 23:10:13 »
    To zależy. Jeśli planujesz zostać władcą, żona jest potrzebna do organizowania uczt. Na ucztach poprawiasz sobie reputację u gości i zdobywasz renomę. A przyjaznych lordów łatwiej zwerbować do swojej sprawy.