Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowy patch a save  (Przeczytany 2000 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WARXZ

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nowy patch a save
    « dnia: Stycznia 22, 2011, 12:38:58 »
    Z góry przepraszam jeżeli ten wątek już był .
    Mam pytanie czy jeżeli wgram nowy patch to savy będą poprawnie działały ?
    Mam wersję 1.26 boje się że jeżeli zaktualizuję to stracę savy lub będą działały niepoprawnie .
    Czy trzeba instalować po kolei żeby były wprowadzone wszystkie porawki czy wystarczy ostatni ?

Offline Damonowski

• Użytkownik
    Odp: Nowy patch a save
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 22, 2011, 13:51:24 »
    Save sa kompatybilnie , czyli ich nie stracisz
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrze. Jednym jest człowiek a drugim ... jest śmierć

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 22, 2011, 20:17:51 »
    To jest takie Lamerskie. Dlaczego ludzie zawsze pytają się :czy jak zainstaluje Patch, to stracę mojego Save? " Gezzz, patch jest tak robiony by był kompatybilny z systemem jaki posiada gra. Jeżeli zainstalujemy mod, a następnie go odinstalujemy, to  w tedy na pewno stracimy kompatybilność z naszym save, ponieważ mod zawiera modyfikacje, które zmieniają system gry. Patch takich modyfikacji nie posiada.

Offline WARXZ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 22, 2011, 21:53:34 »
    Tak tylko pytam się dlatego ponieważ jak kiedyś zainstalowałem patch do ogniem i mieczem to już savy nie działały :(. I od nowa grę instalowałem.
    I jeszcze moje pytanie czy wszystkie muszę po kolei instalować czy wystarczy ostatni ?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 22, 2011, 22:14:12 »
    Tak tylko pytam się dlatego ponieważ jak kiedyś zainstalowałem patch do ogniem i mieczem to już savy nie działały :(. I od nowa grę instalowałem.

Ogniem i mieczem nie grałam. Z tego co wiem 100% gier jest tak skonstruowana by patch nie kolidował z zapisem gry. No chyba że producentem jest polski wydawca :D w tedy to wszystko jest możliwe :D Grałam w przeróżne gry i jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, by patch powodował jakiekolwiek "kolizje" z zapisem gry.

Offline WARXZ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 23, 2011, 11:02:44 »
    Więc jeszcze raz powtarzam moje pytanie: Czy ostatni patch 1.134 zawiera poprawki z wcześniejszych patch'y ?

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 23, 2011, 11:20:05 »
    Tego nikt nie wie, ale ja ściągam najnowszą wersję (jak wyjdzie jakaś nowa poprawka to nakładam na starszą wersję to nową i mam 100% pewność że wszystko jest ok).
    Pozdro!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 23, 2011, 12:26:27 »
    Właściwie, na stronie producenta jest info odnośnie tego co wprowadza nowy patch ? Kiedyś szukałam i jakoś nie mogłam znaleźć.
    Co do kompatybilności, to mogą wystąpić przekłamania lub "crasze" gry do windy ponieważ Mod może być niekompatybilny z nowym patchem. W takim przypadku raczej trzeba poczekać na uaktualnienie Moda pod dany patch. Natomiast jeżeli ktoś gra w czystą grę, to patch nie ma prawa kolidować z zapisem gry z poprzedniego, czyli młodszego patcha.
    Pozdrawiam.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 23, 2011, 13:32:52 »
    Warband też miał przypadki niekompatybilności zapisów, kiedy przeskakiwał z numerka 1.1xx na 1.2xx i z 1.2xx na 1.3xx
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 23, 2011, 15:48:32 »
    Z tego co wiem 100% gier jest tak skonstruowana by patch nie kolidował z zapisem gry

No raczej 99.99% bo w zamierzchłej przeszłości zdarzyło mi się grać (tytułu nie pamiętam:P) w coś co po patchu kompletnie zbzikowało i żaden save nie chciał działać :( 

Fakt mój błąd nie doczytałem o polskich wydawcach więc poprawka 100% :)

Na TES V i ja czekam ale boję się że mój gracik już go nie uciągnie :(
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2011, 15:59:37 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 23, 2011, 15:54:54 »
    Tak, ale nie liczmy patche który został wydany przez polskiego dystrybutora czyli np kochaną Cenegę :D Pamiętam jak wypuścili Patch do Cywilizacji IV lub Obliviona... Geez, pożal się boże o X3 TC to nawet nie wspomnę, bo tam, to już brak słów.

Tak na małym offtopicu...ja już nie mogę się doczekać TES V Skyrim :D

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 08, 2011, 16:05:27 »
    Skoro mowa tutaj o save, to chciałabym się zapytać, czy jest jakaś możliwość grzebania w pliku save ? Po co mi to ? A chciałabym stworzyć, o ile jest to możliwe, jakieś nowe profile startowe. Czyli przykładowo, handlarz, który pochodzi z Sargoth i ma tam fabrykę + karawanę z którą znajduje się na wrogim terytorium :D Żeby było ciekawiej, to karawana jest obładowana cennymi towarami. Inny profil startowy mógłby to być przykładowo wygnany Sierżant, który przy swoim boku ma 5 jakiś wojaków. Tak więc chciałabym pomieszać w plikach Save, by każdy z graczy mógł sobie pobrać takie profile i cieszyć się nowymi zróżnicowanymi profilami nowej gry.