Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pluginy/Skrypty  (Przeczytany 1899 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline legomir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pluginy/Skrypty
    « dnia: Stycznia 20, 2011, 19:50:46 »
    Chyba każdy wie jak nawet prosty króciuteńki skrypt napisany przez siebie potrafi ułatwić i umilić życie :) Więc założyłem temat w, którym takowymi będzie można się podzielić. Ja sam nie wymienię dziś wszystkich, których używam i są przydatne w mayce(postaram się to zrobić jutro), ale chciałbym się dowiedzieć jakich wy używacie. A czemu skoro każdy używa innego softu? Bo maya jest o tyle fajna, że umożliwia wykorzystanie MEL, Pythona i C++ albo Maxscripts( z tych dwóch nie jestem pewien który), więc pluginy często przemierzają drogę max -> maya -> blender albo blender -> maya -> max. Po za tym komuś zawsze może się to przydać.

Prosiłbym o przed napisaniem nazwy pluginu/skryptu w [takim nawiasie] do czego on służy np. modeling, animacja, UV i podanie krótkiego opisu do czego służy albo do czego wy go używacie(czasami się to różni ;) )
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Pluginy/Skrypty
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2011, 21:58:25 »
    Hmm... tak się teraz zastanawiam... Który Ty już miesiąc jedziesz na tym "trialu" Mayki? Tylko, błagam, nie pisz, że kupiłeś sobie do domowego dłubania oryginał za parę tysięcy złotych, bo i tak nikt w to nie uwierzy.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 21, 2011, 17:18:59 »
    Hmm... tak się teraz zastanawiam... Który Ty już miesiąc jedziesz na tym "trialu" Mayki? Tylko, błagam, nie pisz, że kupiłeś sobie do domowego dłubania oryginał za parę tysięcy złotych, bo i tak nikt w to nie uwierzy.

+1

=D

Radzę się powstrzymywać przed wysyłaniem takich postów.

//EDIT by Dravic

Przepraszam cię, Daedalus, ale mnie rozbroiłeś swoim postem. Jeszcze raz przepraszam za spam.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2011, 22:24:43 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 21, 2011, 17:32:21 »
    Legomir dyskretnie zmilczał........... :D

Ja tam się na skryptach nie znam, ale już chyba jest temat, o nazwie Baza skryptów >.>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline legomir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 21, 2011, 17:51:10 »
    Hofiko chodzi mi o skrypty i pluginy do programów graficznych :)
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533